טיול אפריקה
-
האם צריך כרטיס חזור לדרום אפריקה או שאפשר לטוס רק עם כרטיס הלוך(אני מתכנן טיול ארוך והכל רכוב)
-
לרוב בביקורת הגבולות (וברוב המדינות בעולם) לפקיד אין באמת מושג עם איזה כרטיס טיסה הגעת, ותקבל אישור כניסה למדינה בלי קשר לכרטיס הטיסה שלך.
אבל השאלה הגדולה היא לאילו מדינות אתה מתכוון להמשיך. אם מדובר במדינות הנדרש להוציא אליהן ויזה, יתכן ותדרש להציג הוכחה לחזרתך לארץ. כרטיס טיסה חזרה לארץ הוא המסמך הכי טוב, אבל גם אישור לימודים (או אפילו אישור שנרשמת ללימודים), מכתב מהמעסיק שמראה שאתה מיועד לחזור לעבודה בתאריך מסויים וכד׳.כמובן שגם לטיול ארוך כדאי לבדוק עלויות לכרטיס טיסה – בדרך כלל קניית כרטיס טיסה הלוך-חזור זול משמעותית מרכישת כרטיס טיסה נפרד לכל טיסה, גם אם זה יכלול אפשרות לשינוי תאריך הטיסה חזרה.
-
השוטר בביקורת הגבולות יבחן אותך לפי מראך לפני החתמת הוויזה ויתכן ויתעקש לראות כרטיס טיסה חזרה כדי להגביל את משך האשרה.
-
אני מתכנן מדינות אם ויזה אבל אם אני נוסע עם רכב כל פעם אני אצטרך לקנות כרטיס פקטיבי
-
אם אתה נכנס עם רכב, אז מדוע שתציג כרטיס טיסה?
-
התשובה שלי מתיחסת לכניסה הראשונה בדרך האוויר בדגש על יוהנסבורג וקייפטאון. כאשר אתה חוצה ברכב, ברוב המקרים אין בעיה אם הם רואים שהכניסה היא מדרום אפריקה, לגבי הרכב, ההמצאות הדמיוניות של הדרישות למסמכים שונים מדהימות, מכל מקום, שטר בדרכון פותר בדרך כלל את הבעיה.