התלבטות
-
שלום, אנו מעוניינים לצאת לטיול (משפחה אורגנית) לאירופה בחודש יוני 2019 למשך 5 ימים.
הרכב - זוג הורים בני 55, 6 ילדים מגיל 33 ועד 15.
מתלבטים בין אוסטריה (זלצבורג), ליער השחור
להולנד.
דגשים: שילוב משפחות של פארקים, טיול בטבע. פחות טיול עירוני.
אודה לעצות טובות.
תודה
-
ראשית חמישה ימים זה מעט מאד מאד , אני מניחה שהשיקול הוא שבת?
ניתן להתמודד איתו בכל מיני דרכים גם בחו”ל.
שנית אם המיקוד הוא יותר טיול בטבע- אז אוסטריה
אם המיקוד יותר פארקי שעשועים-אז היער השחור.
שלישית יש משמעות לעיתוי ביוני- כי חלק מהפעילוית והאתרים סגורים עד 15.6.
-
אני חושבת שאוסטריה זה רעיון נהדר לשילוב בין קבוצה כזו שכוללת גילאים מגוונים, ומן הסתם גם תחומי עניין שונים.
אבל, הייתי משלבת בין טירול, שמציעה המון טיולי טבע מגוונים ברמתם, עם מינכן שהיא עיר גדולה ומאפשרת גם טיול עירוני יפה על כל משמעויותיו. נחיתה במינכן או המראה, או שניהם גם יחד יאפשרו לכם טיול מעגלי מספק.
וכאן הסתייגות נוספת – הייתי מציעה להאריך את הטיול.
רבקה
-
למה ההתלבטות היא רק בין שלושת היעדים האלה?
התכנית שלכם היא לטיול קצר וכדאי לבחור יעד שיאפשר לכם לנצל היטב את המעט הימים שעומדים לרשותכם.
אם אתם מחפשים בעיקר טיול נופים אז יש עוד המון אפשרויות באירופה. אם הולנד היא אופציה מבחינתכם לטיול נופים למרות שהיא אחת המדינות השטוחות באירופה אז כל מדינה מתאימה.
כדאי לבדוק את הטיסות שיוצאות במוצש או בשבת בבוקר וזה יצמצם את האפשרויות שלכם.
קחו בחשבון שבאירופה עלול לרדת הרבה גשם ולא תוכלו לטייל טיולי טבע בכל יום. מזג האוויר ביוני באוסטריה שונה מאוד מבארץ.
-
תודה למגיבים.
אנחנו משאירים את המשפחות (בנות זוג וילדים) שלנו בבית ולכן לא רוצים להשאירם לבדם גם בסופש.
כעת, נוכח אילוץ אורך הטיול ישנם יעדים אחרים רלוונטיים יותר ממה שציינתי?
שוב, תודה.
-
אני חושב שהיעדים שיתאימו לכם הם אלו שניצול הזמן לפי הטיסות יהיה מיטבי.
כלומר טיסה הלוך שיוצאת מוקדם בבוקר (או אם אתם מוכנים – אפיל לפנות בוקר) וטיסה חזור שיוצאת בערב/לילה.
וכמובן יעד שמרחק הנסיעה אליו משדה התעופה הקרוב אינו ארוך.
יש המון מקומות במרכז/מזרח אירופה שיכולים להתאים
רומניה
סלובקיה
אוסטריה – טירול
אוסטריה- זלצבורגלנד
צפון איטליה – אגמים
צפון איטליה – אאוסטה
סלובניה
שוויץ (יפה ויקרה)
אלפים צרפתיים – שאמוני או אנסי
היער השחור והולנד נשמעים לי כיעדים שמתאימים למשפחות עם ילדים צעירים יותר. מבחינת נוף הם נופלים משמעותית ממקומות אחרים (נמוכים עד שטוחים). מבחינת אטרקציות הם נהדרים אבל יותר לצעירים (פארק אירופה, מגלשות הרים, מסלולים מותאמים וכו’..)