כרתים- קיץ 2019
-
שלום,
אשמח לקבל המלצה לריזורט בכרתים, משפחה עם 2 בנים בוגרים 5 לילות.
חשוב:
מקום מרכזי
חוף ים צמוד
אפשרות לימי טיול ברכב שכור למקומות מרכזיים.
גג שעה נסיעה לשדה תעופה.
תודה
-
קצת קשה להמליץ על מלון מתוך מעל 12.000 שיש בכרתים, ללא נתונים כמו רמת המלון, מה זה ילדים בוגרים (מעל או מתחת ל-18), הכל כלול או רק ארוחת בוקר או חצי פנסיון, האם מעונין במלון המקובל על ישראלים או להתרחק וכדומה.
מיקום סביר בנסיעה עד חצי שעה מהשדה הוא בעיירת התיירות לימאני חרסוניסו והישובים סביבו.
אין שום בעיה לשכור רכב, למשל מחברת זקרוס טורס שמושבה בלימאני חרסוניסו.
תמצית הצעות מסלולים יש לך בפורום כרתים.
אל תשכח, כרתים היא אמנם אי אבל בגודל של כ-2/3 מדינת ישראל, ובשנה הקודמת נסעו אליה 242.000 ישראלים…

-
הילדים באזור גיל 18, ארוחת בוקר בלבד, לא משנה אם מקובל על ישראלים או לא, רמת מלון גבוהה, 4 לילות, חשבתי על אזור אלונדה.
האם בוקינג כבר מציד את כל המקומות לקיץ הבא? נראה שישנם מקומות שעדיין לא מופיעים ( אולי בגלל שיפוצים) ? גם המחירים לא קשורים 13K-20K?
תודה
-
אני לא סוכן נסיעות אזי אני לא מבין במחירים (אני עובד 25 שנה מול אותה סוכנות).
כמו כן אני לא מזמין שום דבר באינטרנט.
כמו שאמרתי, אני עובד מול סוכנים מקומיים בלי פשלות, וגם אם יש בעיה, יש עם מי לדבר.
אלונדה מצטיינת במלונות יוקרה (כולל מלון 6* היחידי באירופה, למי שיש 12.500 יורו ללילה, ויש), יש גם לא כל כך יוקרתיים, אלא שהרבה אין מה לעשות שם מחוץ למלון ולכן עדיף מלונות במרכז תיירות מהם גם אפשר לצאת לטייל וגם יש מה לעשות בערב.
ערבי פולקלור יש בשני כפרים דרומית לאיזור (אנופילי וקרוזאנוס), מתחילים בסביבות 1930 . אפשר לברר במלון אם לא השתנו ימי הפעילות שלהם.
אתם יכולים ללכת למלון טוב בעיירת התיירות לימאני חרסוניסו, כמו “כרתה מאריס” ולבקש את האגף שנקרא “טרה מאריס” שם שקט יותר ויש גשר מעל הכביש למלון הישן שעל החוף.
יש גם מלונות טובים באיזור אניסאראס (4 ק”מ מערבית ללימאני חרסוניסו) עם מלונות ברמה כמו “קנוסוס רויאל”, “רויאל מר”, ו-”אנאבל וילג’”. (כולם 5*)מלונות 4* ללא ילדים (גיל מינימום 14/18 לפי מדיניות המלון)–
יש לך “איילנד” בקטו גובס (8 ק”מ מערבית ללימאני חרסוניסו)
“סילבה ביץ” מצויין בלימאני חרסוניסו (בנוי ככפר)
“אלונדה בלו” באיזור אלונדה.
אני ממליץ לקחת חצי פנסיון כך שבבוקר יש ארוחת בוקר ויוצאים מוקדם לטייל ואם זה ממש בקיץ, אזי יש לכם עוד המון שעות שמש לשפת הים/הבריכה.
ארוחת ערב חוסכת מקום לחפש, אלא אם רוצים לאכול במסעדות בחוץ.
ארוחת צהרים כמובן אוטנטית בכפרים או במסעדות ייעודיות בדרכים.
למשל?
בנסיעה לעמק לסיטי ארוחת צהרים אצל “מריאנה” בכפר מסה פוטאמי, כל האוכל מתוצרת מקומית (אם צריך בשר למשל, בעלה אונאסיס לוקח רובה ויוצא להר...).
בנסיעה למטלה מסעדה על המצוק עם תצפית מדהימה, מסעדת דגים “ווראחוס” כשבככר שלפני הכפר למעלה לפני הגלישה לבקעה , פונים ימינה (מערבה) בכביש צר.
אפשר גם במטלה אצל אברם במסעדת “זפיריה” צמוד למגרש החניה שעל החוף.
בנסיעה לחאניה, כמובן בעיר העתיקה מול בית הכנסת אצל “טו-חאני” דימיטרי ומגי (יהודיה) פולטידיס. אוכל טוב ושני נגנים מנגנים ושרים כל העת.
בלימאני חרסוניסו מסעדת סוראיה קרוב מאוד למלון סילבה ביץאו אם בא לכם חומוס ונגזריו, מסעדת “יאמאניס” ליד הכנסיה הגדולה בלימאני חרסוניסו (חניה ליד המרכול של חאלקידאקיס. משם ברגל 50 מטר).
אגב, במסעדות לא מעטות אם יש תוכלו לקבל חומוס לא משחה אלא גרוס דק כמו אצל הדרוזים.
בהרקליון בנמל מסעדת דגים מקומיים מסעדת סינגולוס,
או המסעדה האחרונה בנמל לכיוון מזרח צמוד למוזיאון הספינה המינואית (אפשר לבקש שיפלטו את הדג). באותה הזדמנות בקרו במבנה הסמוך בו נמצא שיחזור ספינה מינואית (אלו הפלישתים שהגיעו לארץ בספינות האלו , 1400 לפנה”ס)
יש המון מה לעשות ומה לראות בכרתים, ובנסיעה השלישית שלי בשנה הבאה , אני סוגר 120 טיסות לכרתים ומחקר בן 30 שנה (ושני ספרים)…..
הבעיה שלכם שתוכלו לראות רק ממש מעט מהאי הענק הזה הגדול באיי יוון, אפילו לא על קצה המזלג מכרתים, ולכן יש לתכנן את הטיול היטב ולנצל כל יום.
אבל, לטייל בנחת ולא לרוץ מהר מידי, כי אז לא נהנים.
-
המון המון תודה על התגובה המפורטת.
-
1/3, לא 2/3.