שאלה על הדרך מג'אספר לוונקובר
-
הי,
מתכננת טיול לרוקיס הקנדים ואח"כ לעיר ונקובר באוגוסט.
נעזרת בהמלצות בפורום ובבלוגים. תודה מראש.
לגבי הנסיעה מג'ספר לוונקובר, אני מעוניינת ל"חסוך" בימי נסיעה כדי להרוויח אותם באי ונקובר.
לכן חשבתי לנסוע מג'אספר לקמלופס. לישון בקמלופס ולמחרת להמשיך בכביש 5 עד ונקובר.
במרבית ההתכתבויות והבלוגים שראיתי ממליצים לנסוע עד קמלופס אח"כ לעבור לכביש 1,לילה נוסף בויסלר ואז ונקובר. מדוע הדרך הזו עדיפה?
מבחינת הקילומטרים היא נראת ארוכה יותר. האם יש בעיה עם כביש 5?
מבחינת יעילות, לא קצר יותר להמשיך מקמלופס ישר לוונקובר.
אנחנו זוג שנוסע ללא ילדים כך שעניין ההפסקות והאטרקציות בדרך לא הכרחי בקטע כביש זה.
תודה
-
אנחנו עצרנו בקמפלוס למחרת המשכנו דרך ויסלר (עצרנו בה כשעתיים – שלוש) והגענו לונקובר אחר הצהרים. לא נסיעה קלה (אך עשינו קשות ממנה) והיינו עם ילדים דיי קטנים בזמנו.
-
בנסיעה דרך ויסלר עוברים בדרך נופית יפה שנקראת sea to sky. כמו כן, ויסלר עצמה מעניינת ויפה כעיירת סקי אלפינית שמהווה מוקד משיכה גם בקיץ.
-
אם מוגבלים בזמן (שבועיים ומטה) עדיף לעשות ברכב קלגרי-קלגרי ואז לטוס לויקטוריה (שעל האי ונקובר). שם שוכרים עוד רכב, עושים סיבוב באי וחוזרים עם המעבורת לונקובר. יש לזה כמה יתרונות:
- יש צ׳אנס שני לנסוע את ה-Icefield Parkway במקרה שבפעם הראשונה מזג האוויר היה גרוע ולא ראו את הנוף כמו שצריך (דבר שקורה לא מעט).
- כביש ה-Icefields Parkway הרבה יותר מעניין ומרשים גם אם נוסעים בו עשר פעמים לעומת הדרך בין ג׳ספר לונקובר, שיש בה כמה קטעים נחמדים מאד, אבל לא כאלה שיפילו אתכם אחרי הרוקיז.
- חוסכים את הלילה/שניים/שלושה בדרך ואפשר להעביר אותם אל האי ונקובר, שם הנופים שונים לגמרי (חופים ויערות גשם) ולטעמי יותר מעניינים מהנופים בין הרוקיז לבין ונקובר.
- חוסכים 9-11 שעות נהיגה (תלוי באיזה כביש נוסעים לונקובר) + מעבורת של שעה וחצי.
- הטיסות מקלגרי לויקטוריה זמינות מאד, זולות יחסית (130-200 דולר לאדם), קצרות (בערך שעה וחצי) ואפילו מרוויחים שעה בחזרה כי בריטיש קולומביה באזור זמן אחר.
-
שלום
מסכים עם כל מילה של יובל!.
מוני
-
תודה
-
אנחנו נסענו ( בדרך ההפוכה ) מוונקובר לג’ספר לא דרך וויסלר
זה יותר קצר ופשוט פחות יפה
הכביש מצויין והנסיעה מאוד קלה.
אם רוצים לטייל בדרך אז ווסט גריי באיזור CLEAR WATER מאוד חביב, ומפלי ההינומה ( כשעה ןוחצי מוונקובר ) ממש מיוחדים.
מכיוון שהנסיעה מאוד ארוכה גם אני מסכימה שעדיף לטוס. -
גם אני בעד טיסה
אבל אנחנו המשכנו מג’ספר לאדמונטון (נסיעה של 4 שעות מזרחה לג’ספר) אפשרית בהחלט
ומשם לקחנו טיסה לויקטוריה (כ 100 דולר לאדם)
שזה גם אופציה
במקום לעשות את כל הדרך חזרה שוב לקלגרי
וכך חוסכים עוד יום
-
אם עושים קלגרי-קלגרי, חלוקת הלילות המומלצת היא:
- 1) באנף (לפחות 2 לילות)
2) ג’ספר (עדיף 3 לילות)
3) לייק לואיז (לפחות 2 לילות)
ומשם לקלגרי. אם יש זמן, עדיף לישון לילה נוסף ליד השדה ולטוס למחרת.
-
ואני שואלת; מה הקטע עם הכביש שאין בו בכלל קליטה ? (הדרך לג'אספר(?) ( אין וויפיי,אין אינט')מפחיד,או הגזמתי?
-
לא מפחיד בכלל. הכבישים טובים. יש הרבה תנועה בעונת התיירות. ואנשים טיילו ונסעו במקומות הרבה יותר מפחידים גם בימים שלא היה אינטרנט או טלפון..