שאלות למומחי אישגיל
-
נותרו שבועיים וחצי לנסיעה שלי וזה אומר שפותחים וסוגרים את היום בבדיקת מצב השלג ותוך כדי מנסים לבדוק מצלמות לא יותר מ-4 פעמים…
טרם סגרתי מקום. הטיסה לציריך. כרגע אם המצב לא ישתפר הנטיה היא לנסוע לאישגיל בגלל כיסוי התותחים הטוב שלהם. לפחות כך שמעתי! מעולם לא הייתי באישגיל. אשמח לקבל תשובות למספר שאלות – אנחנו מדברים על זוג נשוי, הבעל גולש טוב מאוד והאישה מתחילה+ (כחולים ואדומים קלים) שלא מעניין אותו חיי לילה ומוכן אם צריך גם לקחת סקי באס.
- האם לשקול גם את קאפל וגלתור? האם גם באתרים שלהםיש כיסוי תותחים טוב?
- האם ניתן למצוא חניה ליד הגונדולות הגדולות באישגיל – בהנחה ואגיע עד 930 בבוקר?
- המלצה למלון במחיר סביר. לא חובה צמוד לגונדולה מעדיף bang for the buck
- המלצה להדרכה קבוצתית – הרעיון הוא הדרכת מבוגרים קבוצתית בבוקר לאישתי והצטרפות אליה לצהריים. בהוכצילרטל זה עבד נהדר…
תודה מראש.
-
לא מומחה אבל חובבהייתי באישגיל בתחילת אפריל וישנתי בגלטור. לא היתה בעיה למצוא חניה ליד המעליות בתשע בבוקר. יש הרבה מלונות לאורך הדרך בין אישגיל לגלטור.
-
אם אפרה סקי לא מעניין אותך ואתה עם רכב אתה יכול לחסוך לא מעט על ידי לינה בעיירות הסמוכות. חניה ליד הגונדולות המזרחיות באישגל (פימבה והשניה עם השם המסובך) אתה תמצא בלי בעיה, יש גם חניה מקורה מאוד נוחה בתשלום, בשנה שעברה בפברואר היה בה הרבה מקום גם בשעות שאתה מדבר עליהן.
לגבי הדרכה אין לי המלצה על בית ספר ספציפי אבל תתחיל לשלוח להם מיילים כבר עכשיו.
-
למה לא צרמט , יש המון שלג
-
צרמאט זו בהחלט אופציה אבל פסלתי אותה מכמה סיבות
- הייתי שם פעמיים ב-3 השנים האחרונות, רוצה גיוון
- מחירים כפולים בהשוואה לאוסטריה
- בדקתי את לו”ז הרכבות וזה לא יאפשר לי גלישה מלאה ביום האחרון אלא רק עד 1300 (חוזר בטיסת ערב מוקדמת מציריך)
- לא חושב שיש מספיק מסלולים מתאימים לאישתי – המסלולים ברוטהורן והן הירידה מטרוקנר סטג די תלולים. רק באיזור גורנגרט יש מסלולים כחולים ואדומים קלים. נכון שאפשר לחצות לצ’רביניה אבל זה כבר טרק.
-
אז ככה – קאפל וגלתור יהיו ממש נחמדים לאישה. הבחור יכול לבלות יום בכל אחד מהם ללא בעייה אבל הם בפירוש פחות מאתגרים.
נקודות למחשבה- לדעתי קיים סקי פס רק לאישגיל שהוא קצת יותר זול מזה שמכיל את כל שלוש האתרים. מצד שני אישגיל , לטעמי, יותר מתאים לבינוניים ומתקדמים ופחות למתחילים. בעיקר בגלל העומס והמוגולים הרבים מהצהריים. לא כיף.
קאפל ממש נחמד אבל יותר נמוך אז כדאי לבדוק מה מצב השלג. גלתור הכי גבוה ובעיני ממש ממש יפה. נופים מדהימים. הבלון שפיץ מחד ואגם קסום מאידך.
אל תלונו באישגיל . סתם יקר. כל כפר או עיירה באיזור יבואו בחשבון . בבוקר נוסעים 10-20 דק’ ואני לפחות מעולם לא נתקלתי בבעיית חניה באישגיל.
מכל העיירות גלתור הכי ציורית לדעתי. ממש יפה. לגבי שיעורי סקי בפורמט כזה או אחר- צור קשר עם בתי ספר לסקי ושאל מראש. בגדול, תמורת כסף תקבל כל מה שתרצה

-
1. כן, אבל רק ללינה. מבחינת סקי אלו אתרים קטנים מאוד ומתאימים בעיקר לחימום או ללימוד.
2. כן, אין בעיה.
3. Hotel Garni Caroline. מלון מצויין, די מרכזי ולא יקר במיוחד. לא רחוק מאחת הגונדולות וניתן גם לחזור אליו (כמעט) בגלישה.
4. אין לי המלצה ספציפית. יש די הרבה בתי ספר, פשוט בחר אחד כשתגיע לאתר.
-
שנה שעברה הייתי ב KAPPL
אין בעיות חניה. אין בעיית סקי בס. לוקח אותך היישר למעליות. אבל יש קצת הליכה… אם יש לך רכב אז אתה לא צריך כמובן את הסקי בס.
הייתי במלון ממש מול הפתח של המעלית ב קאפל.
Hotel A U H O F & more
Restaurant Auhof / Pizzeria
Aprés Ski Tanzbar “Schupfa”
Au 330, A-6555 Kappl/Ischgl
Tel. +43 5445 6311, Fax: + 33
מלון מפנק ולא יקר במיוחד . שתי ארוחות – ממליץהאישה יכולה לקחת שעורים באתר בקאפל. מאד מתאים למתחילים.
-
שכחתי לצייןהבת שלי [בוגרת] לקחה שעורים ב KAPPL היה די מוצלח לדעתה. שוב, זה ממש 20 מ’ מפתח הסקי רום של המלון.
האתר בקאפל מאד מתאים למתחילים. למעט הירידה למלון בסוף היום. קצת יותר קשה .
כמו כן קאפל לא גבוהה במיוחד. אז אם הטמפ לא קרות , יש סיכוי טוב לסלאש.
על אישגל לא צריך להרחיב את הדיבור, אחד האתרים הטובים באירופה.
ספר איך היה שתחזור….
-
אם יש בעיה לרדת בגלישה יש את הרכבל בקאפל….. ממש לא בעייה

-
מבחינתי, אישגיל די מאכזבמכל האתרים שהייתי בהם ב20 שנה האחרונות אישגיל מבחינתי המאכזב ביותר ביחס לרמת הציפיות.
שלא תבינו לא נכון, בהחלט מדובר באתר לא רע בכלל אך רחוק מכצעקתה. מסלולים די קצרים, עומס רב בכל האתר, יום יומיים וחרשתי את כל האתר הלוך ושוב. ציפיתי להרבה יותר הן מבחינת המוניטין, והן מבחינת רמת המחירים הגבוהה מאוד.
מאיירהופן וכל עמק הזילרטל טובים בהרבה ובמחירים נמוכים משמעותית. אין מה להשוות כלל מבחינתי.
-
הרושם שלי דווקא הפוך, מסלולים אדומים רחבים וארוכים… אם עושים את מסלול המבריחים הזהוב זה לוקח כמעט יום שלם.
-
גיליתי בינתיים שקאפל וגלטור נפתחים מאוחר יותרתודה רבה על התשובות. גיליתי בינתיים שקאפל תיפתח רק ב 14.12 וגלטור ב7.12. יום גלישה ראשון שלי זה 6.12 אז כנראה שאשהה באישגיל או מקסימום גלטור.
נקווה שהטמפרטורות תישארנה נמוכות כי בינתיים נראה ששלג מלאכותי זה מה שמחכה לי...