שלכת בלב-שרשור לשבת
-
דקה לפני שחורף כבר כאן, דקה לפני שמתחילים שרשורי שווקי חג המולד המוארים
בואו נפזר עלי שלכת, חוויות, שירים, תמונות.
שתהיה שבת שלום לכולם
-
יונית, רעיון כיפי לערב כזה קריר ודי גשום.
התמונות נהדרות ומעוררות רצון לטייל בתקופת השלכת...
אנחנו פחות מטיילים בסתיו.
יש לי מספר תמונות מברלין בתחילת השלכת, אבל היא הרבה פחות מרשימה..
ומצרפת גם תמונת “סתיו ביער” של מונק-האמן הנורווגי “מלך” המלנכוליה. (התמונה מהויקיפדיה) .
ושיר המתאים למצב רוח סתווי משהו..
שבת שלום לכולם!

-
חזרנו זה לא מכבר מטיול שלכת בשטוקהולם היפהפיה.
שטוקהולם ובכלל סקנדינביה נתפסות כיעד של קיץ. הופתענו לגלות עיר זהובה ונהדרת, קרירה בדיוק במידה הנכונה ומרתקת מאין כמוה. השלכת תפסה מקום נכבד בטיול שלנו וממש עטפה אותנו, אבל שטוקהולם היא בהחלט לא רק שלכת, אלא עיר מגוונת ומלאת נקודות עניין.
מוזמנים לקרוא על השלכת השטוקהולמית שלי כאן.
ומצרפת כמה תמונות לפתיחת התיאבון.
שבת טובה,
אורה

-
סרביה -מונטנגרו
התקופה הכי יפה לטיול באירופה זה הסתיו.

-
הגעתי לפורום בזכות עדי,שסיפרה את סיפור הטיול הקסום שלהם, וגיליתי פורום פעיל ומאגניב,
אז... מצטרפת עם תמונות שלכת מניו אינגלנד 2016- טיול מהמם, שלכת מרהיבה.
ריני

-
התמונות הזהובות-אדומות-כתומות נפלאות, זו העונה האהובה עלי.
מצטרפת לשרשור עם טיול שלכת טרי טרי, ביעד חדש של ריינאייר (נפתח רק בסוף אוקטובר). העיר קובנה בליטא – עיר יפה, עדינה, מסבירת פנים ומרתקת, עם עבר כאוב וקשה במיוחד והווה יצירתי, מתחדש, טעים וזול וגם הרבה שלכת….
עיר של אורות וצללים – היה טיול מרגש, מפתיע וצובט בלב – כמו הסתיו.
מצרפת את הפוסט שלי על טיול בקובנה וגם מילים משירה של לאה גולדברג (שגדלה בקובנה) “אילנות”
“אולי רק ציפורי מסע יודעות
כשהן תלויות בין ארץ ושמים
את זה הכאב של שתי המולדות.
איתכם אני נשתלתי פעמים,
איתכם אני צמחתי, ארנים,
ושורשי בשני נופים שונים”.

-
אני בדעה שהסתיו הוא שעתם היפה של דרכי היין. זה לא רק השלכת אלא גם היקבים הפועלים במלוא התפוקה והריח נישא למרחקים. הייתי בטוסקנה רגע לפני השלכת, לקראת אמצע אוקטובר, וזכינו לראות קצת חוויות של בציר. רוב הבציר כבר היה מאחורינו אבל עדיין היו כרמים שלא נבצרו וניתן היה לראות את כל השלבים. אני חושבת שלקראת סוף אוקטובר ובתחילת נובמבר השלכת של הגפנים בוודאי בעיצומה. הייתי אמורה לבדוק השנה את אומבריה אבל ברח לי החלום ונאלצתי לבטל.
ואם לדבר על שלכת קלאסית, אז יפן נפלאה. ושוב – אלה לא רק עצי המייפל עם העלים המאדימים בצורת כוכב. זה גם האפרסמונים הנתלים לייבוש בפתחי הבתים, הערמונים, ממתקי האפרסמונים והערמונים והשעועית האדומה והלבנה. בערים – יש ירידי סתיו שכונתיים חביבים.

-
גם בארץ אפשר לטייל בסתיובאירופה קוטפים ערמונים, ואצלנו יש מסיק זיתים,
בחו”ל רואים שלכת מרהיבה ואצלנו פריחה סתווית מרהיבה לא פחות וייחודית-כמו חצבים בסתיו המוקדם, חלמוניות-עדיין ניתן לראות, , סתווניות וכרכומים עדיין פורחים,…
וכמובן הציפרים הנודדות הממלאות את הטבע בציוצים וקרקורים…
אז לפני או אחרי חו”ל, אפשר גם לצאת לטיול קרוב...

-
תמונות נהדרותמצרפת את שלי מפריז
-
גם באפריקה יש שלכת (על באמת). היא לעולם לא תשתווה לשלכת שראינו ביפן או בקוראה, אבל היא ‘בועטת ונושמת’ ונושרת….
ובמדה והאתר ‘יסכים בטובו’ לקלוט את הצילום שהעליתי, גם אתם תזכו לראות אותו.
-
תוספת שלי משלכת בסן פרנסיסקו. אמנם לקראת סופה, בחודש דצמבר אבל עדיין יפהפיה

-
שלכת מדהימה ומחממת את הלב!
תמונות משגעות!
נירית, איפה צולמו העגורים?
מוסיפה את השלכת מבולגריה

-
איזו חגיגה צבעונית יש כאן פשוט חגיגה
ותודה ליונית שיזמה.
גם אצלי תמונות מהשלכת בשנה שעברה מיפן .
רחל לבון
-
קניוניניג, העגורים צולמו באגמון החולה.השנה יש שיא חדש, נספרו מעל 50 אלף עגורים...
-
איזה שרשור מקסים וצבעוני! אני מזמן נשביתי בקיסמם של הצבעים האלה, כפי שאתם ודאי זוכרים ולכן בטיול הסתיו השנה הם היו חסרים לי מאוד.
מסתבר שאירופה לא הומוגנית, גם בעניין הזה ויש מקומות שנצבעים יותר ויש כאלה שיותר דומים לצבעים הקמלים שלנו…
אז מצרפת את שיר ההלל שלי לצבעי הסתיו, מלפני שנתיים.
רבקה