פעם ראשונה בסין. אשמח להמלצות לתכנון מסלול
-
פעם ראשונה שאני נוסע לסין. סה”כ יוצא עם אישתי לחופשה בת 12 יום [ פחות יומיים של טיסות משאיר לי 10 ימים ] אשמח לקבל המלצות לגביי תכנון הימים .כולל המלצות על בתי מלון .
-
ראשית, הטיסות לוקחות 2.5-3 ימים כי בטיסה לסין “מפסידים” חצי יום בגלל הפרש השעות.
אם אתם מתכוונים לנסוע בחורף, כדאי לטייל בעיקר בדרום.
יש לחינאן איר טיסות ישירות לגואנז’ו (נקראה בעבר קנטון).
בגואנדונג שגואנז’ו היא בירתה יש לא מעט אתרי טבע במרחקי נסיעה קצרים יחסית.
קראתי אבל עדיין לא הגעתי לפוג’יאן, שם יש תרבות עתיקה שונה מהתרבות הסינית המוכרת יותר.
מקום קלאסי לביקור הן הערים גואילין ויאנגשו, כולל שייט ביניהן על נהר לי.
בהרים יש שבטי מיעוטים מעניינים, עלול להיות קר.
צפונה יותר יהיה קר אבל אפשר לטייל עד נהר יאנג צה ואף צפונה יותר, בין מישורי סצואן עד שנגחאי, דרך סכר 3 הערוצים.
-
תודה רבה על המידע. הטיול שלי מתוכנן לקיץ וחשבתי על הונג קונג ובייג'ין. לא יודע בדיוק איפה כדאי להתחיל את הטיול. הכוונה האם להתחיל בהונג קונג ולסיים בביג'ין או להפך. ומהי חלוקת הימים הכדאית ל10 ימים
-
מגואנז’ו להונג קונג יש רכבת מהירה, כ-3 שעות כולל מעבר הגבול להונג קונג (יכול לקחת יותר, לפי העומס במעבר הגבול בשנז’ן), והטיסה לגואנז’ו עולה חצי או פחות מאשר להונג קונג.
כדאי לבדוק טיסה עם חינאן איר לגואנז’ו וחזרה מבייג’ינג או להפך.
-
תודה. אני אבדוק את האופציה הזאת. ולגביי חלוקת הימים, כמה ימים כדאי לנצל בכל מקום
-
תקדיש לפחות 5 ימים נטו לבייג’ינג וסביבתה (קברי מינג, החומה הגדולה).
הייתי חושב על מקום אחר במקום הונג קונג, למשל שיאן, אליה יש רכבת מהירה שחוסכת את 3-5 השעות סביב טיסה, או לטוס כיוון אחד לשנגחאי וחזרה מבייג’ינג או להפך ולטייל יומיים או שלושה בערי התעלה, כולל שיט על התעלה.
בבייג’ינג תוכל להזמין סיורי יום לכל האתרים, למשל ארמון החורף, מקדש השמיים (אולי באותו סיור), קברי מינג + החומה, שווקים, העיר האסורה.
-
לא הייתי רוצה לוותר על הונג קונג גם אם זה יצריך טיסת פנים