מתחיל מאפס : תכנון טיול של כמה חודשים
-
אני ועוד חבר מתכננים לטוס בסביבות ינואר פבואר למזרח לתקופה של 4 5 חודשים.
למרות שעברנו על כל פינה באינטרנט עדיין אין לי מושג מה כדאי ומה ממומלץ..
המדינות שהם השלד שלנו עם תאילנד הפליפינים וכנראה נאפל.
איך בונים טיול כזה ? מאיפה להתחיל ולסיים ? איך לשלב חלק מהודו, וויטנהאם קומבודיה, לאוס, בורמה יפן ? על איזה מדינות כדאי לוותר בהתאם לתקציב כמו טיסות, מחייה ומזג האוויר
ברגע שיהיה לנו סוג של מסלול מסויים עם המדינות, יהיה הרבה יותר קל לבדוק לעומק כל מדינה
המלצות מישהו ?
-
ראשית תחליטו איזה מדינות אתם רוצים לטייל כמובן תאריכים עונות.
וחזרו עם שאלות יותר ממוקדות למדינות שתרצו לבקר.
-
מתחילים מלימוד המדינות.
כדאי להגיע לספריה שמחזיקה מדריכי טיולים או לחנות שמוכרת אותם, לשבת ולקרוא את המבוא לכל מדינה ואת ההיילייטס.
מתוך כל זה תתמקדו במה שמעניין *אתכם* וזה לא בהכרח מה שתשמעו ותקראו כהמלצות של אחרים.
באותו זמן כדאי לבדוק איזה הרצאות יש על מדינות יעד אפשריות ולשמוע כמה שיותר.
אחרי שעשיתם את זה ויש לכם רשימה מה *אתם* רוצים לראות ולעשות, תוכלו להתחיל לתכנן ולשאול כאן ו/או במקומות אחרים שאלות לגבי נסיונם של אחרים.
תכנון של טיול טוב יכול להיות ארוך יותר מהטיול עצמו.
-
בגלל שיש לכם רשימה ארוכה של מדינות שמעניינות אתכם ומעט מדי זמן (יחסית לכמות היעדים) אני מציע שתתחילו לדרג איזה מהמדינות חשובות לכם יותר ומה במדינות האלה אתם רוצים לעשות (טרקים, פסטיבלים וכו’). לדוגמא: יפן – פריחת הדובדבן, נפאל – טרק למחנה הבסיס של האברסט. כך תבטיחו שאת הדברים החשובים לכם לא תפסידו.
אח”כ תבדקו האם עונות השנה כופות עליכם להגיע למדינה בתאריך מסוים, לדוגמא: פריחת הדובדבן היא באביב. החודשים המתאימים לטרק בנפאל הם מרץ – אפריל ואוקטובר נובמבר.
אחר כך תסתכלו על איזו מדינה קרובה לאיזו מדינה בשביל להוסיף מדינות שמעניינות אתכם אבל לא קריטי לכם להיות בהן. לדוגמא, תאילנד, לאוס, בורמה, קבודיה וויטנאם מרכיבות סוג של “גוש” מדינות שנוח לעבור מאחת לשניה. לנפאל והודו גבול משותף. יפן והפיליפינים הן מדינות איים אז בכל מקרה מגיעים אליהם בטיסה.
זו לדעתי הדרך הטובה ביותר להרכיב שלד. עכשיו אתם יכולים לקרוא על כל מדינה שנמצאת בשלד שלכם ולהחליט כמה זמן להיות בה.
יש לי תחושה שביקשתם לקבל שלד לטיול באסיה אבל אני לא מאמין בלהגיד לאנשים מה חובה בטיול כזה. לאחד החלום זה טרקים בהימלאיה ולשני חלום ילדות להיות בפסטיבל אנימה בטוקיו. החלומות הם אישיים וההגשמה היא תהליך אישי.