טיסה לדוברובניק ביולי
-
את האתר שבחרת (joombofly) אני לא מכיר אבל בחיפוש בסקייסקנר אכן מצאתי את הטיסות האלה גם אצל סוכנים יותר מוכרים ואמינים במחירים דומים למה שכתבת. לא ברור לי למה באתר אלעל עצמם המחירים כמעט כפולים.
עדיין זו טיסת שכר של סן דור, עם חוקים אחרים מטיסות סדירות, אבל המחיר באמת אטרקטיבי ליעד כזה שאין אליו טיסות לואו קוסט.
סעו ותבלו.
-
במחיר הזה- בדוק את נושא המזוודה (עם/בלי)?
ותהיה מודע למגבלות טיסות שכר כפי שציינו קודם.
מציעה---קודם כל תפתור את סוגיית השבת והשתלבותה במסלול- ומשם תתחיל לחפש טיסות תואמות שבת.
-
אוקיי,
אם אבחר באופציה של פודגוריצה בשבת,
יהיה ראלי לטייל כיומיים באזור קוטור, טיווט, בוגוטה, בר ואולצין? ואז את היומיים של ראשון ושני בדורמיטור ובאזור הצפוני?? או שזה יותר מידיי ואאלץ לבחור רק באזור אחד?
אופצייה ב': שבת בדוברובניק ולחלק את הטיול - יומיים באזור דוברובניק ויומיים במונטנגרו ?
תודהרבה
-
לא מוכרים לי כל המקומות שציינת (התכוונת אולי קולשין ולא אולצין?). אבל טיווט ובר אתה יכול לוותר ולנצל את הזמן לשאר המקומות. לחלוטין אפשר יומיים באזור קוטור העיר עצמה והחוף (להסתובב בעיר, לעלות לחומות על ההר, נסיעה לא ארוכה לבודווה/ סבטי סטפן, נסיעה להרצג נובי ויש כל מיני טיולי שייט מעיירות שונות לאורך החוף). הנסיעות במונטנגרו מאזור לאזור לא ארוכות מידי, הבעיה זה איכות הכבישים והאפשרות לקיצורים (אנחנו פספסנו פנייה ועשינו איכוף של כל המדינה ב4 שעות במקום נסיעה של שעתיים). גם האזור של דורמיטור יפה מאוד ומומלץ. דוברובניק עיר יפה שממלאת יום. כשהייתי שם לפני כמה חודשים זה היה בסוף הטיול וכבר לא היינו עם רכב אז לא עשינו מחקר מה יש באזור הקרוב מסביב לה (בשביל להגיע מדוברובניק למרכז קרואטיה זו נסיעה יחסית ארוכה וצריך לעבור גבול עם בוסניה לעשות את זה בשביל יום נראה לי טרטור).
-
תודה רבה. עזרת לי מאוד.
-
כמה שאלות לגבי מעבר הגבול בין דוברובניק למונטנגרו..
מה הפרוצדורה? האם זה מסובך? כמה זמן זה אמור ויכול לקחת? האם זה משנה באיזה שעה ביום? האם אפשר לעבור בלילה? האם צריך לשלם לחברת ההשכרה או למישהו אחר וכמה?
תודה רבה.
-
במעבר ללא רכב בודקים דרכון ומחתימים, לרוב בלי שאלות.
למעבר רכב יש פרוצדורה הרבה יותר ארוכה.
לא עשיתי את זה, אבל הייתי בטרמפ עם אזרח מונטנגרו שחי בגרמניה (שהביא אותי עד אולצין, ככ-7 שעות נסיעה מהגבול, כולל המתנה למעבורת בטיבאט).
הוא היה עם הרכב הגרמני שלו והיה צריך להראות מסמכים שונים כולל ביטוח.
עם רכב שכור זה אולי קל יותר.
המוכסים גם בדקו את הרכב היטב.
-
את מעבר הגבול מונטנגרו קרואטיה לא עשיתי אבל כן ממרכז קרואטיה לדוברובניק (המדינות היוגוסלביות האלה והסדרי השלום המוזרים שלהם- לבוסניה יש גישה לים מה שיוצר שאזור דוברובניק זו מובלעת בבוסניה וצריך לחצות גבול ולחזור לקרואטיה אחרי 20 ק”מ) אז אולי זה יכול לתת קצת מידע.
- כשאתה שוכר את הרכב אתה צריך להגיד שאתה רוצה לעבור למדינה אחרת ולאיזה. כדי לוודא שיש לרכב ביטוח במדינה השנייה, לפעמים צריך מדבקה לכבישים מהירים (נגיד בסלובניה לדעתי), יכול להיות שידרשו תשלום נוסף על האפשרות לעבור (בגלל אולי ביטוח נוסף). אצלנו הנציגים בארץ של חברת ההשכרה אמרו שעל מעבר הגבול יגבו מאיתנו 12$ (אולי יורו?) וחברת ההשכרה שם בסוף לא חייבו כלום.
- לפחות במעבר קרואטיה- בוסניה בוסניה- קרואטיה הם מתורגלים במעבר ולא לקח הרבה זמן (תלוי בכמה מכוניות יש בתור). ביקשו רק את הדרכונים שלנו כדי להחתים. לקח 10- 20 דקות.
-
אחלה יעד, הייתי ממליץ לך על מקומות אבל לצערי לא הייתי שם בהצלחה אחי
-
במעבר דרך NEUM, הנמל של בוסניה, הכביש דו לאומי.
לנמל אין גישה מהכביש ואם רוצים להכנס לבוסניה צריך לפנות אל מעבר הגבול.
אפשר לעצור ליד מעבר הגבול, יש שם חנויות דיוטי פרי, המבחר והמחירים לא היו מרשימים.
הבעיה היחידה שעלולה להיות היא נזק לרכב. לא ברור איך מקבלים בקטע הכביש הזה דוח משטרה שצריך להביא לחברת ההשכרה במקרה נזק.
אז כדאי להזהר שם במיוחד.