מסלול מיאש
-
מגיע במרץ ליאש, מבקש המלצות למסלול של שבוע ימים.
יש רכב שכור. 2 לילות אחרונים ביאש. תודה!
-
חלק ממסלול,אולי כזה?
אולי למשוך צפונה?
-
תודה!
אמה יש לך המלצה על מקום לינה באיזור האגם האדום?
-
אנחנו היינו במלון Hotel Lacu Rosu.תבקש חדרים הפונים ליער..חלק מחדרים פונים לחניה
המלון קרוב יותר לקו המים,אבל לא על האגם ממש.
וילה גל,קצת יותר על הגבהה.
יש כמה פנסיונים מאוד נחמדים..
תראה כאן,חלקם מרוחקים טיפה יותר. מחירים כדאי לבדוק גם ישירות.
*הייתי בודקת שאין חתונה באולם הגדול בלילה שלכם...
-
תודה אמה.
ד”א ווילה גל לטענת השוהים בא בכלל לא מומלצת.
-
מחפש המלצה לחברת להשכרת רכב ביאש.
-
שלום יוסי !
- יאשי עיר קטנה ושבוע זה מעל ומעבר לבקר בה .
- מקווה שלא יהיו לך בעיות בהשכרת רכב ביאשי כמו לאלה שביקרו בדצמבר והתלוננו שלא מצאו רכב להשכרה .
- אם אתם בקטע של לטייל ולא למדוד מדרכות, אני מציע לכם את המסלול הזה בו תוכלו לבקר במבצר בסוצ’אבה, לטייל לאבני הגברת ( PIETRELE DOAMNEI ) על כביש ה- TRANSRARAU, לבקר במוזאון הביצים המצוירות בכפר המוזאון CIOCANESTI, לעבור דרך DORNA ARINI עם הנוף השוויצרי, להמשיך לקניון ביקאז והאגם האדום…….
- למרות שאני המלצתי על המלון באגם אדום, הוא ממש לא מתאים לכם בתקופה זו. היינו בחודש יולי ובערב היה שומם, בתקופתכם יהיה שומם בריבוע . ממליץ על לינה בפיאטרה ניאמץ .
- ביאשי ממליץ על מסעדה זו , זה קטרינג עם מסעדה ואוכל טעים .
- אהבנו את מתחם ERA עם חנות הדקלטון, שם גם קנינו סים רומני . בפעם הקודמת ביקרנו בקניון PALAS MALL .
אם יהיה לכם יום יפה תשבו באחד מבתי הקפה במדרחוב לאפושנאנו , דוגמת בית הקפה CORSO . באוגוסט היה סופר עמוס עם המתנה מעל שעה וחצי להזמנה .
- ביאשי שכרתי פעמיים מחברת קלאסוואגן עם כל הביטוחים והייתי מרוצה .
-
אילן ראשית תודה.הכנתי מסלול דומה,אומנם קצר יותר כאשר משולב בו 2 לילות בסוצאבה,2 לילות באגם ביקאש ו2 לילות ביאש.
תודהה על הטיפים שלך.
במהלך השהות בסוצאבה הכנתי גם מסלול לביקור במינזרים המצויירים.
הייתי שמח לשמוע את דעתך.
תודה
-
היי יוסי !
- אשמח להביע את דעתי ולעזור לך, אך ממש אין לי מספיק פרטים ממה שכתבת .
- באיזה הרכב הטיול ? אתם אוהבים ללון בבתי מלון טובים או פנסיונים .
לדוגמה, בסוצ’אבה אפשר ללון במלון סוננחוף או בפנסיון יואנה בכפר קטן במרחק זריקת אבן מהמבצר ומוזאון הכפר .
- אני בכל זאת ממליץ ללון רק את הלילה הראשון בסוצ’יאבה ולאחר ביקור במנזרים ללון בהמשך הדרך . כך תנצל את זמן החזרה לביקור במקומות חדשים .
- אם קצת ספורט אתגרי מתאים לכם, סעו לאומגה הגדולה LA PALMA, כאן מסלול מוצע .
- לא ממליץ לבקר ביותר משלושה מנזרים אחרת הכל התערבב לך בראש ולא תזכור איזה מנזר הוא כחול ( VORONET ), ירוק ( SUCEVITA ) או אדום ( HUMORULUI ) .

- מה תכננת לגבי אגם ביקאז ? בסביבו רק כפרים קטנים ומסלולי הליכה.
-
שלום אילן.
ראשית שוב תודה!
אנחנו זוג בשנות ה-60 מטיילים המון בעולם. אוהבים לעשות את הטיולים שלנו בלי לחץ וברוג. שיהיה למה לחזור עוד פעם לאיזור. ואכן בסוצאבה לקחתי את מלון SONNENHOF . בביקאז לקחתי PENSIUNEA IOANA בכפר RUGINESTI
קיבלתי את ההמלצה שלך לבקר רק ב 3 מינזרים.
אשמח לקבל עוד טיפים.
-
שלום
במסגרת אחד מטיולי השורשים שעשינו מיאשי ועשינו 2 טיולים תוכלו לקרא עליהם פה עשינו טיול מיאשי לכיוון סוצאבה ממליץ לכם לבקר במבצר ליד העיר ובצמוד לו את מוזיאון הכפר הפתוח .
אם אתם עוברים בפיאטרה ניאמץ ממליץ על בית הכנסת בעיר אחד מבתי הכנסת היפים שראיתי בטיולים וראיתי די הרבה . (בסוצבה , ואטרה דורנוי,יאשי, חרלאו, בוטושאני, ראדאוץ,) לגבי המנזרים המצויירים לדעתי מספיק לראות אחד האחרים ממש דומים. לגבי מוזיאון הביצים המצויירים זה בבית של מישהי המון תצוגה אבל מאוד מאוד ממוסחר. לגבי המלון בסוצבה שאילן המליץ אני יכול לומר לך מלון מעולה אוכל נהדר למי שאוהב אוכל רומני אנחנו ישנו שם וממש נהנו ממנו חניה צמודה בית קפה מלון בסגנון יותר אוסטרי/גרמני לדעתי.
-
עוד כמה תמונות
-
תודה יוסי.
יש לך את הכתובת של בית הכנסת בפיאטרה נימיץ?
-
https://www.viziteazapiatraneamt.ro/obiective-turistice/bise rici-si-schituri/sinagoga-de-la-piatra-neamt/ זה האתר של בית הכנסת
Dimitrie Ernici 7, Piatra Neamț, רומניה זו הכתובת שם בית הכנסת הישן צמוד לחדש יחסית נמצא בסימטה צרה ליד בית הכנסת הישן קצת למטה ישנו בית
שם גר האדם שיוכל לפתוח לכם את בית הכנסת בקומה השניה יש סוג של מוזיאון קטן תרומה מבורכת לבית הכנסת
-
תודה יוסי .
-
אשמח להמלצות מה יש לעשות בעיר עצמה ליום-יומיים בחורף
-
היי יוסי 553 !
- אנו לנו בקיץ בפנסיון CASA BALAN הממוקם 5 ק”מ צפונית לפנסיון יואנה שלכם . בעלי המקום הקימו בית חדש ואת הבית הישן הפכו לפנסיון. בעלת הבית הייתה מורה לבוטניקה וכל החצר מלאה פרחים ועצי זית . הרגשנו כמו אצל הסבתא בכפר והיא עוד עשתה לנו כביסה . הבעיה שהפרחים מושכים דבורים והנכדה של בעלת המקום נעקצה .
- במרץ קר בלילה ובחלק מהפנסיונים חוסכים באנרגיה אם הפנסיון לא מלא ונותנים רק מפזר חום במקום להפעיל את המרכזיה או מפעילים רק עד אמצע הלילה עבור חדר אחד. בדוק איתם שהחימום יופעל .
- אנו נסענו בכביש 17B ( הגענו מואטרה דורני ) שהיה במצב די טוב עם הגשרים התלויים ושולחנות לפיקניק כמו בתמונה .
- אנחנו לנו שם בשבת ובערב שבת ביקרו אותנו חברים רומנים ובשבת ירדנו לאגם .
מה אתה מצפה לעשות במקום כזה ?
-
שלום שי !
- תקרא את ההמלצות שלי בשירשור הזה !
-
אילן תודה.
בבררתי עם הפנסיון ויש חימום באופן קבוע.
מה נעשה שם? ראשית נטייל,מתכוון לנסוע גם לאגם האדום ביומיים שאנו בבקיז. כמובן גם בסכר.
-
הי יוסי!
כיף לקרוא תגובות שלך כאן..
שנה שעברה פעמים יצא לנו לעבור את סוצ’בה. לא הייתי בוחרת ללון בה.
לזוג,הייתי מחפשת אחת הפנסיונים מרוחקים קצת מהעיר,נכון שטבע יהיה לכם בשפע,אך תאמין לי שהעיר לא משהו..בגלל מעבר גבול עם אוקראינה,העברת סחורות גם האסורות,היא הפכה ל שוק אחד גדול. בקיצור,לא הייתי נשארת ללון בעיר. חלילה לא בגלל מצב ,רק בגלל שאין בה משהו מיוחד,
בתקופה שלכם,בהחלט יכול להיות שומם. צריך להבין שעיירות רומניה גם בקייץ אינן מאוד פעילות. לנו ביוני פיאטרה נמץ הייתה די שוממת.
לגבי בתי כנסת-אם מאוד חשוב לכם להיכנס פנימה,סכם לפני זה עם מישהו מקומי מהקהילה או דרך מודיעין תברר.
גם לפני יומיים בית הכנסת של סיביו היה סגור,למרות שלפי השעות אמור להיות פתוח ואפילו השער הברזל היה פתוח.
רכב, שכרנו עכשיו בסיביו. יש היום לא מעט חברות אולי פחות מוכרות..יש אפשרות לשכור דרך וויז אייר. עשינו זאת גם. עם ביטוח ביטול השתתפות עצמית במעמד קבלת רכב. הטפסים היו באנגלית. נשלחו למייל כך שהיה מספיק זמן לקרוא,דבר אחד לא קראנו.. להחזיר רכב שטוף מבחוץ. וזה לא נאמר בקבלת רכב. הרכב הוחזר נקי בפנים ,בחוץ היה קצת לכלוך בחלק תחתון, בכל זאת נסיעה של 3 ימים ושלג קל. שילמנו 15 יורו.