ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

רומא בפורים?

פורום טיולי משפחות
    12
    42
    10065
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אנשיםטובים
      אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

אחרי ששאלתי לגבי איך עושים סוף שבוע עם ילדים, ואחרי ששאלתי לגבי רומא בקיץ, מגיע החיבור:

איך נשמע לכם רומא בפורים (20 במרץ)?

סוף שבוע ארוך עם הילדים (בני 7 וחצי עד 13 וחצי)?

חשבתי על סדר גודל של 3 ימים נטו (4 לילות). בודק עוד אפשרויות טיסה.

הכיוון הכללי – לראות את הוותיקן, הפורום והקולוסיאום, לשוטט טיפה ברחובות ובכיכרות וכו’.

עד כמה זה “מחוץ לעונה” (מה זה בדיוק העונה לגבי רומא? הרי לא מדובר על “אטרקציות”)

ובייחוד מה מזג האויר?

מעיון באתרי מזג האויר אני רואה שהטמפרטורות צפויות להיות בצהריים 15-17 מעלות. קריר אבל לא מאד קר. סוויטשירט מספיק וזה נראה לי סביר.

מה לגבי גשם? יש סיכוי לא זניח לגשם. עד כמה זה יהרוס לי את הטיול? לא הצלחתי להבין האם מדובר על גשם קל בבוקר בחלק מהימים, או ימים שלמים וכבדים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ?
        משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

תפספס את יום-האב.

"מחוץ לעונה", פחות עומס באתרים (?).

גשם, יכול לרדת, אם מסתמכים על שנה שעברה (מי יכול לדעת?!), בסוף פברואר, היתה סופת שלג ובמרץ, גשם והצפות. 

לוקחים מטריה/שכמיה, נעלים עם סוליות מתאימות (לא כפכפים/נעלי-עקב, כדי לא להחליק על האבנים), אם הגשם חזק, נכנסים לאיזשהו מבנה/עולים על אוטובוס ונוסעים ל"אטרקציה" הבאה.

• telo
          telo נערך לאחרונה על ידי

היינו ברומא באפריל בלי ילדים. מתוך 5 ימים היה יום אחד די קר ומאוד גשום. היינו כל היום במוזיאונים של הקפיטולינים שמאוד מומלצים לכל המשפחה. 

בשאר הימים מזג האוויר היה אידיאלי.

אני לא חושב שתמצא בפורום הרבה משפחות שטיילו ברומא בחורף.

יש ברומא מגוון גדול של כנסיות מוזיאונים מרתקים אבל אני לא יודע עד כמה הם מתאימים לילדים שלך. אתם מנוסים בטיולים עירונים.

רק אתה יודע כמה הילדים שלך אוהבים אומנות היסטוריה וארכיאולוגיה.

כדאי לברר מה בדיוק מתאים לכם לראות בוטיקן. המוזיאונים של הותיקן עלולים להיות מאוד צפופים גם מחוץ לעונה וכדאי לקנות כרטיסים מראש.

הייתי שוקל לנסוע לרומא בפסח או במאי. במאי מזג האוויר אידיאלי.

• ronitzaw
            ronitzaw נערך לאחרונה על ידי

לא נראה לי שמישהו יכול לצפות כמה גשם יהיה בסופשבוע מסוים במרץ, יותר מהממוצעים השנתיים שתמצא בגוגל. 

ברומא יש יחסית הרבה מוזיאונים ואתרים סגורים, לדעתי לא יעד אידיאלי עם ילדים מבחינת התכנים. לא חושבת שהייתי לוקחת את הילדים שלי לשם. 

• אנשיםטובים

תודה רבה לכולכם

אני לא מחפש את כל אוצרות האומנות וההיסטוריה של רומא.

ביקור בותיקן מבחינתי כולל את הכיכר, לראות את המדים ה
              “מצחיקיםף, של המשמר השוויצרי, עליה לגג וביקור מדגמי במוזיאונים. לא לחפור את המוזיאונים השונים.

דווקא בגלל זה מטריד אותי מזג האויר. טיול שהוא מוטה מקומות סגורים – גשם לא מפריע לו. אבל טיול בחוץ – בפורום, בכיכר פטרוס, בפיאצה וכו’ – גשם מאד יכול להפריע.

• adivelednizki
                adivelednizki נערך לאחרונה על ידי

רומא במרץ - עניין של מזל. קשה לצפות גשם או לא.

פעם אחת ירד לי גשם ברומא בנובמבר.. זה לא סוף העולם אבל די מקלקל את האווירה. 

וזה היה גשם קל. לא סופה או הצפות או משהו חריג.

אז אתה מוטרד בצדק : אם יהיה גשם - זה בהחלט יבאס, ולא רק עם ילדים…אבל בעיקר איתם, כי באמת שאין הרבה מקומות סגורים שיתאימו לילדים.

אבל גם בלי ילדים ובזוג , כל הכיף זה לשוטט בסמטאות וברחובות וזה פחות כיף בגשם.  

הוותיקן שאכן סגור לא ממלא יום שלם אפילו.

באופן אישי אני מעדיפה ברומא שיטוט ולא מוזיאונים , אבל זה אישי . 

לסיכום - או ללכת על עיר אחרת במרץ , עם יותר אפשרויות מקורות, או לחכות לרגע האחרון ולהזמין לפי התחזית המעודכנת , או לכוון את רומא לחודשים מאי או יוני ( סופש של שבועות יכול להיות מעולה ).

או : להסתכן ואולי יהיה לכם מזל yes

• ציידת ערפדים
                  ציידת ערפדים נערך לאחרונה על ידי

אנשיםטובים – אני חושבת שרומא בפורים זה רעיון מעולה, אבל אני יודעת שאני יותר “אוהבת סיכונים” ממך ואני לא חושבת שגשם כ”כ מפריע לכיף של הטיול כל עוד מצטיידים בהתאם.

אני ביקרתי ברומא בינואר והיה קר, הרבה יותר קר מאשר באזור המרכז בישראל, אבל לא זוכרת שהיה גשם שהפריע לטיול [זה היה כבר לפני כמה שנים אז נשארו רק הזכרונות הטובים Smile ]. בכל מקרה, אין לי ספק שסוף החורף/תחילת אביב זו תקופה הרבה יותר טובה לבקר ברומא מאשר באוגוסט. גם יותר טוב מאשר בפסח, שאז חוגגים פסחא ברומא ובוויתקן, והעיר עמוסה עוד יותר מהרגיל בצליינים ועולים לרגל.

להבנתי, באתרים המרכזיים ברומא, תמיד עמוס. כמו בפריז ולנודון. ישראל היא לא המדינה היחידה בה רמת החיים עולה, ואנחנו צריכים להתמודד עם כמויות התיירים מכל העולם. בעיני, אחת הדרכים להתמודד זה לנסוע “מחוץ לעונה”.

אני שותפה לדעתך שרומא יכולה להיות יעד מוצלח לילדים, בעיקר אם הם אוהבים ומכירים את סיפורי המיתולוגיה היוונית/רומית ואם עושים להם היכרות מוקדמת עם קצת היסטוריה. לראות את שער טיטוס עם התחריט של חורבן בית שני יכול להיות משמעותי ואפילו חוויה מעצימה עבור ילדים ישראלים. באופן אישי, זה היה יותר משמעותי מאשר לראות עוד בית כנסת ישן בעיר בירה אירופאית.

ביום של הוויתקן, אני מאד ממליצה על ביקור גם במצודת סט. אנג’לו שהיא מחוץ לוויתקן אבל קרובה אליו. בוא נגיד, וויתקן, עצירה לגלידה ואז המצודה. היא ממש כייפית לילדים.

טוב, שכנעתי את עצמי שאני צריכה לקחת את הילדים לרומא… wink

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • limor s
                    limor s נערך לאחרונה על ידי

במרץ שעבר טיילנו בזוג ברומא בדיוק באותה התקופה (21/3-26/3)

העיר שוקקת חיים, אך פחות עמוסה מחודשי הקיץ (יתרון לדעתי).

לא ירד כלל גשם, אבל היה קר מהממוצע (11-12 מעלות מקסימום) והיה צורך במעילים. לי הקור פחות הפריע, אך לבן זוגי כן גרע מעט מההנאה. 

מכיוון שהחוויה העיקרית ברומא היא שיטוט בחוצות העיר יש חשיבות למזג האוויר. 

אני מדירה רגלי מערים חמות וצפופות בקיץ והייתי בוחרת במועד זה שוב, על אף שאכן יש בו הימור מסוים מבחינת מזג אוויר. מניחה שבאפריל ומאי סיכוי יותר גבוה למזג אוויר נעים.

• אנשיםטובים

תודה לכולם

אם נסע מדובר על לחזור לפני פסחא.

האם יש איזו תכונה מיוחדת לקראת פסחא? עומסים או משהו אחר? או שעד היום של פסחא עצמו הכל כרגיל?

• ריקי 5
                        ריקי 5 נערך לאחרונה על ידי

בממוצע אין הבדל גדול במספר ימי הגשם  וגם ככה הם לא רבים. כמובן שיכול להיות 'יוצא דופן' אבל הסיכון הוא בכל החודשים חוץ מאולי הקיץ, שהם חם והביל ופחות נעים

לדעתי חשש מגשם לא אמור להיות סיבה לא לנסוע במרץ

• telo
                          telo נערך לאחרונה על ידי

לפי הממוצעים שריקי צירפה נראה שאין הבדל בין מרץ לאפריל. הייתי נוסע במרץ.

• limor s
                            limor s נערך לאחרונה על ידי

אנחנו טיילנו קרוב מאוד לפסחא ולא זכור לי שההכנות לחג או ארועים הקשורים אליו השפיעו באופן כלשהו על הטיול שלנו. בותיקן היה תור ארוך מאוד, אך אינני יודעת להשוות לימים אחרים בשנה, שכן התורים שם ידועים כארוכים.

לגלריית וילה בורגזה הזמנו כרטיסים לאחר הצהריים של אותו היום (נעזרנו בפקיד הקבלה במלון) ואולי זה מדד לכך שהעומס באתרים אינו רב.

אגב, אחת ההנאות הגדולות בטיול היה סיור אוכל מודרך ברחבי העיר, שהיה מלווה בהסברים על האתרים השונים. המדריכה אף עשתה התאמות מיוחדות למגבלות תזונתיות (צמחונות במקרה שלנו). לצערי, אני לא מצליחה להיזכר בשם החברה שביצעה את הסיור, אך זה היה סיור מתוך האטרקציות המוצעות על ידי בוקינג.

הסיור נערך באנגלית. 

• פסגות מושלגות
                              פסגות מושלגות נערך לאחרונה על ידי

אמנם עברו איזה 20 שנה, אבל היינו ברומא במרץ, והיה בסדר גמור. אני מאלה שסובלים מקור. התלבשתי חם ולא סבלתי. שוטטנו רוב הזמן בחוץ בלי בעיה. כן זכור לי שדווקא במלון היה קר, והקמצנים לא הפעילו חימום בחלק מהזמן.

בקיצור, אני הייתי נוסעת, כי מזג האויר ברומא במרץ עדיף בעיני עשרת מונים על הקיץ.

• ?

מה שהיה לפני 20 שנה, כבר לא יהיה.

גם יומיים לפני שלימור ביקרה, ירד גשם והיו הצפות. הכל עניין של עיתוי "מוצלח", או לא.

סטטיסטיקות מהעבר, אינן רלוונטיות (יותר). 

באיטליה, יש חוקים הנוגעים להפעלת חימום (לא קשור לקמצנות, קשור לזיהום הסביבה):

by law in Italy people are allowed to switch on the heating system from October 15th until April 15th (in Rome from November 15th until March 15th). There is also a limit for the authorised number of hours to heat the house during the day, 14-16 hours in general

• ריקי 5
                                  ריקי 5 נערך לאחרונה על ידי

לא כל כך ברור לי למה אתה מתכוון. האם עכשו יש יותר ימי גשם? האם עכשו יותר חם? האם עכשו יש יותר סופות?

ברור לכולם שמזג האויר זה דבר לא צפוי. ויכולות להיות חריגות מהממוצע. 
                                  אבל זה נכון לכל מקום ולכל חודש בשנה. באביב יש גשמים או קור בלתי צפויים (ומלונות בלי חימום). בקיץ יש גלי חום בלתי צפויים (ומלונות בלי מזגן).  

אז מה, לא נתכנן ולא נסע? לא נזמין כרטיסים מראש? נחליט היום לאן טסים מחרתיים לפי התחזית?  או אולי לעשות ביטוח ביטול ללא סיבה ולהחליט ברגע האחרון אם לבטל?

• אנשיםטובים

תודה לכולם

התחושה שלי הן מהשרשור והן ממה שקראתי במקומות אחרים היא שסביר שמזג האויר יהיה בסדר.

כן, זה מבאס מאד אם הוא לא יהיה בסדר ברמה כזו של גשם ללא הפסקה

זה סתם יבאס אם ירד הרבה גשם או שיהיה רק במיוחד

ברור שמאי הוא ככל הנראה יותר טוב, מצד שני עשויים להיות שרבים.

בקיצור אם אכן יש לי יכולת לטוס בפורים (עוד לא בטוח) אז זו רומא זה בהחלט אפשרות סבירה.

ביטוח ביטול זו אפשרות מעניינת, בל אני לא יודע עד כמה היא רלוונטית.

גם כי לא בהכרח מקומות הלינה ניתנים לביטול (והפרמייה של הביטוח על סידורי קרקע היא מאד גבוהה יחסית)

ובעיקר – כי מה? באמת נבטל את הטיול יום-יומיים לפני התאריך על פי תחזית מזג האויר? למעט מקרה של סופה טרופית, אני לא חושב שיש הרבה דברים שקשורים במזג האויר שיגרמו לנו לבטל נסיעה ברגע האחרון. הרי כולם מצפים ונערכים לכך.

• imeshy
                                      imeshy נערך לאחרונה על ידי

אגב, במקרה של יום יפה, וללא גשם / רוח – אני ממליץ לכם, כמשפחה לנסוע לטיבולי.

מרבית המבקרים הולכים בעיקר לוילה דאסטה היפהפיה – יש בה מזרקות מהיפות והמרשימות שראיתי ואני מניח הילדים יתלהבו מהן.. 

אולם לא רבים הולכים גם לוילה גרגוריאנה שהיא בעצם מסלול הליכה בטבע עם מפלים ממש בתוך העיירה הקטנה. יפהפה!

הנה תמונות להמחשה (של שתי הוילות) – אלבום תמונות – החל מעמוד 47

עוד המלצה לטיול עם ילדים זה בויה אפיה – הדרך הרומית העתיקה ליום יפה בלבד. אפשר לשכור אופניים ולרכב יחד, וגם להיכנס לאחת מהקטקומבות. מן הסתם לקטקומבות בלבד, אפשר גם להיכנס ביום גשום. 

אם אתם משפחה קצת “מורבידית” – אפשר לשקול להיכנס גם לכנסיית סנטה מריה דלה קונציציונה (מקווה שאומר נכון) – שמוקדשת לנזירים הקפוצי’נים (מוזיאון קטן) ובמרתף שלה – יש שלדים מעוצבים.. ראה עמוד 45 באלבום לעיל. 

• אנשיםטובים

תודה רבה.

אני מניח שאם נסע נסתפק במרכז רומא. לכל היותר יהיו לנו 3 ימים מלאים, ואולי גם הרבה פחות. לא רואב איך אפשר להספיק גם משהו מחוץ לעיר בזמן הזה.

• אנשיםטובים

ומה בעניין שבועות?

תחילת יוני?

ברור שבגדול מזג האויר יותר טוב. בקטן אני חושש מהשרבים של האביב...

• ?

בשנתיים האחרונות, גם בתחילת יוני היה חם ולח, חמאם טורקי.

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 1 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון