מסלול בהולנד
-
אחרי ששיפצתי את המסלול. מדובר על ילדה בת שש ילדה בת שנתיים והורים. יום רביעי - נחיתה בצהריים ונסיעה לליידן להסתובבות ללינה. יום חמישי- זאנסה סכנס, וולנדםאו מרקן וכן דלפט. לינה בליידן. יום שישי - חיטהורן ובדרך פנקייק בעמי ותמי. מה עוד לשלב חוץ מהדולפינריום שאז זה לחוץ לנו? יום שבת - אמסטרדם. נסיעה ברכבת מליידן כיכר דאם ושופינג, חוויות הייניקן ומוזיאון נמו. בארבע חמש צריכים לזוז לפגוש חברים שגרים באזור יום ראשון - דולפינריום,. ליילסטאד ואולי סכר? אולי סכר והארלם במקום? מעבר ללינה בניימכן ליד ארנהיים יום שני - המוזיאון הפתוח בארנהיים ושוטטות בניימכן יום שלישי - נסיעה לאפטלינג בוקר ולינה במקום רביעי - אפטלינג חמישי - השלמות. טיסה בלילה. אם באפטלינג יורד גשם נסיעה לברוז (היינו) או איינדהובן? בימים של גשם נוותר על דולפינריום או המוזיאון הפתוח בארנהיים נעשה את גן החיות בורחר ומוזיאון הרכבות באוטרכט או יום נוסף באמסטרדאם או הארלם
-
מסלול בהולנדהי, אורח, הילדות גדלו.
באופן אישי הצירוף של דלפט ליום של ווטרלנד (האזור שמצפון לאמסטרדם) נראה לי עז (שלא לעניין), ולא שאינה יפה אלא שנראה לי יותר כיף לטייל בנחת. לא הייתי באזור הזה אבל אני מנסה לדמיין: תהיו בזאנסה סכאנס. תבלו שם כמה שתבלו. אח"כ תסעו לפולנדאם. תבלו בה בנחת. אם עוד ישאר זמן אפשר לשוט במעבורת למרקן. זה שייט אחר מאשר בחיטהורן כי הוא בים הפתוח. למה לרוץ לדלפט הרחוקה בשביל הזנב של היום?
עוד משהו שאולי ישמח. היות שאני מתכוננת לנסיעה, מצאתי שבאדם יש סירות מנוע קטנות. בעיני זה כיף, גם אם שטים בחיטהורן. הרי הולנד היא מדינה של מים ואופניים. זה כמו שבאלפים עולים על יותר מרכבל אחד. שווה נקודה למחשבה.
לא נראה לי שהגיוני לנסוע מניימיכן לברוג'. יש כל כך הרבה ערים יפות בהולנד. תיכנס לאתרים שלהן. בוודאי תמצא פעילויות (וזה פרט לכל מה שאתה עצמך הזכרת).
ומה אפשר לעשות ביום של חיטהורן?
שוב - יש כל כך הרבה ערים הולנדיות יפות בכל מקום. אפילו זוולה (Zwolle) תיירותית להבנתי. יש גם שמורת טבע בקרבת מקום. שווה לבדוק באתרים המקומיים מה האפשרויות. בעבר (לפני הרבה שנים) ביום שבו נסענו לחיטהורן לא עשינו שום דבר בנוסף פרט לעצירה בכפר שאני אפילו לא זוכרת את שמו לגלידה. אבל כיום אני כן מתכננת יותר בשביל ניצול טוב יותר.
-
מסלול בהולנדתודה על התגובה!! ביום של זאנסה סכאנס אנחנו חוזרים לישון בליידן ודלפט הרי ממש ליד. בגלל זה נראה לי מתאים. לא נראה לי שנספיק וולנדם ושיט למרקן וגם דלפט השאלה מה יותר נחמד (בשבילינו המבוגרים) . עדיף לוותר על דלפט? מניימכן שזה מקום הלינה השני לא נוסעים לברוז. מקום הלינה השלישי והאחרון שלנו זה באפטלינג עצמה, נהיה שם שני לילות ולמקרה של יום גשם חזק חשבתי על ברוז שזה שעתיים נסיעה משם או איינדהובן. הצעה אחרת ליום גשם באיזור?. המלונות לא ברי שינוי. השייט למרקן עצמו יפה ומומלץ? אני טועה שהנסיעה למרקן היא גם על סכר..יותר יפה להגיע לשם בשייט או ברכב? לגבי אדם - הסירות ממש במרכז? שטים בעיירות בתעלות? אני מניח שאפשר לעשןת את זה גם בליידן בעיירת השינה שלנו,לא?
-
מסלול בהולנדבאדם מדובר בשייט עצמאי כמו בחיטהורן. לא בכל עיר יש אפשרות כזאת.
אני הייתי נוסעת ממקום לינה באפטלינג לדן בוש. השנה העיר מציינת 500 שנה מאז מותו של הירונימוס בוש ויש שם הרבה אירועים סביב העניין הזה. אולי יש אפילו משהו בתאריך שלכם. שווה לבדוק. יש מופע אורקולי בלילה. אם אתם נוסעים בקרוב, בתקופה שבה הימים מאוד ארוכים, המופע יהיה בשעה מאוחרת מאוד. אם באוגוסט - זה כבר יותר אפשרי אולי. יש שם קתדרלה גדולה שניתן לטפס לסיור בגג שלה (לא יודעת אם מתאים לגיל הילדות, תלוי בהן ובכם, אני חושבת). יש שם תעלה שבקטעים אחדים היא תת קרקעית, והשייט בה נחשב לאחד מההיי-לייט של העיר. היא נחשבת גם לעיר קניות טובה. אבל זה הכל מדברים שקראתי. לא ניסיתי, ולצערי גם לא מסתדר לי כל כך עם התכניות הפרטיות. אני בעד מסלולים אורגניים, מה שאומר לנצל מה שיש בסביבה. וזה מוביל לעניין של דלפט. אולי היא קרובה יחסית לליידן אבל לא בדרך מפולנדם לליידן. צריך לנסוע אליה במיוחד. הייתי בה בעבר בסיור ערב קצר וההרגשה היתה שזה לא היה ביקור ממצה. ממש לא נפלנו מהרגליים. אבל למען הגילוי הנאות יש לומר שזה היה באפריל ולא בקיץ, והעיר היתה רדומה לגמרי בשעות אחר הצהרים (אולי זה היה אפילו יום ראשון). אני מאמינה שבביקור משמעותי יותר אפשר להוציא ממנה יותר וליהנות/
אפרופו הלינה באפטלינג -
אפילו לנסוע לדלפט, בסיטואציה הזאת של גשם, או להאג, לגאודה, לאוטרכט - לכל עיר הולנדית אטרקטיבית, זה יותר נחמד מאשר לנסוע שעתיים לברוג'. גם אני הייתי בברוג' והיא באמת יפה אבל יש עוד הרבה ערים יפות. באוטרכט למשל יש מוזיאון מיפי ומוזיאון הרכבת שאולי יתאימו אפילו לבת הגדולה שלך. בליידן שמעתי וקראתי על המוזיאון האתנולוגי - אולי אפילו היא (הילדונת) יכולה ליהנות ממסכות משונות ומדברים שעשויים לדבר אליה.