המסלול שלנו ... צריכה את עצתכם
-
אז הגיע הרגע ואחרי שנים של תכנונים אנחנו רוצים לטוס לטיול בת מצווש לארה”ב,
התאריך שנקבע הוא ספטמבר 2019 – לתקופה של כ- 3 שבועות
כמה דברים שכדאי לדעת עלינו מראש:-)
אנחנו 5 אנשים זוג הורים ו3 ילדים (6,9,12)
המשפחה (ובמיוחד הילד הגדול חח ) מכורים לפארקים … היינו בדיסני פריז – 3ימים , אפטלינג- 3 ימים , פארק אירופה- יומיים ולגולנד יומיים .
אנחנו משפחה מטיילת וקצת היפאקטיבית.. כל קיץ אנחנו טסים ליעד אירופאי אחר , ועושים מסלולים קשוחים עם לו”ז צפוף (יש כאלה שיגידו שזה מוגזם אבל ככה אנחנו אוהבים את הטיולים שלנו
)ואנחנו משפחה שומרת שבת .
יאללה נתחיל בשלד הראשוני שבנינו למסלול
- טיסה ישראל לוס אנג’לס
- יום לוס אנג’לס
לקחת קראוון (??)
נסיעה לסאן פרנסיסקו
יוסימטי פארק ? כביש 1?
איך הכבישים ביוסמיטי עם קראוון ? עדיף לקחת רכב רגיל ולישון בדרך במלונות ?
בילוי של יום בסאן פרנסיסקו וטיסה לאורלנדו
בילוי של שבוע בפארקים של דיסני
ואז קרוז ממיאמי לקראבים של 4-5 ימים
וחזרה לארץ
אשמח לשמוע (כלומר לקרוא.. ) את דעתכם הכנה !
-
אם אני מבין נכון אתם מקדישים לחוף מהערבי שבוע בערך?
-
כן … לא ציינתי… נהיה שבוע בערך בחוף המערבי
-
אז ככה
בלי קשר לאיזה קצב מהיר אתם אוהבים או לא, נסיעות ומעברים לוקחים זמן.
תוספת הטיסה לחוף המערבי זה סדר גודל של חצי יום כל פעם.
המעבר בין לוס אנג’לס וסן פרנסיסקו בלי כביש 1 זה למעלה מחצי יום של נסיעה. כביש 1 זה יום נסיעה מלא נטו (אם עושים ביומיים או שלושה אז שליש עד חצי מהזמן זה נסיעות). יוסמיטי דורש סטייה של 4 שעות כל כיוון מאיזור החוף.
כלומר בשביל אותו שבוע במערב תשקיעו לפחות 3 ימים במעברים.
בחירה שלכם האם שווה לכם לבזבז 3 ימים (וגם לא מעט כסף) בשביל ימים בודדים של טיול. רוב האנשים שאני מכיר חושבים שזה לא לעניין.
כדי לסבר את האוזר עם מרחקים ונקביל לאירופה המסלול שלכם בחוף המערבי דומה למסלול הבא באירופה: מתחילים בז’נבה, נוסעים לבריסל, חותכים לדיסלדורף ומסיימים באמסטרדם.
גם זמן הטיסה מישראל לאירופה דומה לזמן הטיסה מהחוף המזרחי למערבי.
הייתם עושים טיול כזה באירופה?
-
ואל תשכח שהם שומרי שבת – כלומר שבוע נטו מתקצר ל- 5.5 ימים נטו..
ממש לא כדאי לטוס למערב בשביל זה..
ראיתי שאתם מתכוונים להיות שבוע בפארקים של לוס אנג’לס.. לא קצת מוגזם?
אפשר להיות ב- 3 פארקים (יוניברסל , מג’יק קינגדום ואולי אפקוט או משהו אחר) ואת שאר הזמן לעשות בדברים שהמערב שווה במיוחד בגללם.
ואז לא צריך מעבר מאורלנדו למיאמי אלא טיסה מס”פ או ל”א ישירות למיאמי ולקרוז.
-
זו פעם ראשונה שלכם בארצות הברית?
אני מציע לך לשקול לוותר על החוף המערבי ולעשות טיול קשוח בחוף המזרחי כולל פארקים כמו סיקס פלאגס לאורך המסלול לחובבי האנדרנלין.
לטוס לחוף המערבי בשביל יום אחד בל.א., יום אחד בסאן פרנסיסקו ושלושה ימים בדרכים זה לא הכי חכם…
בנוסף קחי בחשבון שקרוז זה לא באמת קשוח אלא יותר בטן-גב.
לסיכום, אולי כדאי לחשב מסלול מחדש?
ולא אמרנו כלום על זה שאתם נוסעים לארה”ב ומדלגים על ניו יורק
-
שלי זו פעם 6-7 בארהב, אבל לא הייתי בלוס אנגלס/סאן פרנסיסקו בגלל זה ובגלל הרצון של הילדים לחוות טיול בקראוון חשבתי לשלב …
הפארקים שנהיה בהם שבוע זה באורלנדו ולא בלוס אנג׳לס.
אז אתם חושבים שכדאי לנו לעשות רק את איזור מיאמי?
בקרוז הקאריביים היינו כשבת המצווה היתה בת שנה בערך.
לגבי ניו יורק לא בא לי שוב חח .. ובעלי לא משתגע על עיר עם ילדים.
איזה חלופות הייתם ממליצים?
-
אולי אני אשאל את זה אחרת…
הפארקים באורלנדו + טיול קראוון של שבוע בערך, לאן הייתם ממליצים?
-
אולי תחשבו על להתחיל בוושינגטון ולרדת דרך הסמוקיז ואטלנטה לכיוון אורלנדו.
-
אין לי נסיון אישי בקראוון, אבל מהסיפורים פה בפורום זה לא פתרון מומלץ לשבוע.
לקראוון יש הרבה תקורה בזמן ובכסף שהיא קבועה (לא תלויה במשך הטיול) בטיול ארוך היא פחות דרמטית, אבל בקצר.
התהליך של לקיחת הקראוון לוקח כחצי יום. ואז מקובל לעבור לסופר ענק להצטייד (ולשומרי כשרות – יתכנו שני סופרים – אחד גדול וזול ךהצטיידות כללית, ואחד כשר לצרכים הספציפיים). ביום/יומיים הראשונים לוקח זמן ללמוד איך לתפעל אותו וכו’. גם ההחזרה זה דבר שלוקח כמה שעות.
אגב – ספטמבר הכוונה שהטיול כולו בחודש ספטמבר (חוזרים לפני החגים)? או שחלק מהטיול בחגים (כלומר עוד ימים מושבתים)?
מה בעצם אתם רוצים לעשות? והאם זה חייב להיות קראוון?
כעקרון בפלורידה יש הרבה מה לטייל. שמורת האוורגליידס, הקי ווסט, וגם הרבה איזורים אחרים. כך שבהחלט אפשר לעשות את כל הטיול באיזור פלורידה (למשל עם טיסות למיאמי).
תוכלי אולי להתחיל בטיול של שגב. אומנם עם ילדים קטנים יותר, אבל יכול להיות מעניין
אפשר גם לנסות לשלב את דרום ארה”ב. למשל טיול מניו אורלינס לאורלנדו (אני מניח שלא בקראוון).
שימו לב גם שספטמבר זו עונת ההוריקנים בפלורידה
-
א. בלי קראוון – זה תקורה ארוכה שאין לכם זמן עבורה. רכב שכור יעשה את העבודה
ב. אין לכם שבוע.. יש לכם 5 ימים (שבת כאמור)
ג. כפי שאמרתי קודם, אפשר לוותר על אורלנדו לחלוטין ולעשות את הפארקים הללו בלוס אנג’לס (אלו אותם פארקים כמעט). ואז במשך שבוע וחצי שיש לכם (או כמעט שבועיים ברוטו) אפשר לעשות את סן פרנסיסקו, כביש מס’ 1, לוס אנג’לס ואולי גם סן דייגו. בלי יוסמיטי.
-
תודה על התשובות
imeshy :
- לפי מה שהבנתי הפארקים באורלנדו הרבה יותר שווים מהפארקים בלוס אנג’לס , זה נכון ?
- 2 אם נוותר על הקרוז ונאריך את לוס אנג’לס סאן פרנסיסקו ל10 ימים , עדיין לא משתלם לטייל בקראוון ?
- הילדים מאוד רוצים לחוות את הטיול בקראוון.
- או שאולי לעשות רק את איזור מיאמי בקרוואן?
-
תודה על התשובות המפורטות!
האם הנופים בניו אורלנס משתווים לנופים ביוסימטי ?
אני בכלל לא מכירה …
בנוסף, כמו שכתבתי אם אנחנו נשנה את המסלול ונוותר על הקרוז , ואז כל איזור יהיה 10 ימים , זה עדיין לא משתלם\שווה?
אנחנו מתכננים לחזור לפני החגים
ההוריקנים זו עוד סיבה שאני שוקלת לוותר על הקרוז ולפצל ל2 איזורים
-
אי אפשר להשוות את הנופים של יוסמיטי לחוויה של דרום ארה”ב. זה פשוט שונה
אגב, לא הייתי בדרום

לגבי פארקים
הפארקים של לוס אנג’לס שונים אבל דומים לאלה של אורלדנו.
באורלנדו יש 7 פארקים גדולים ועוד כמה קטנים יותר. בקליפורניה יש 4 גדולים ועוד כמה קטנים יותר
אם אתם מתכננים ללכת ל 5-6 פארקים – אורלדנו הרבה יותר שווה
אם אתם מתכננים ללכת ל 2-3 פארקים – קליפורניה שקולה לאורלנדו
אם אתם באמצע (סביבות ה-4 פארקים) – זה כבר יותר פתוח לפרשנות איישת
כמובן שאם אתם לחוצים על פארק מסויים זה דיון אחר לגמרי
אם תוותרו על קרוז וגם על אורלדנו תוכלו לקבל את הטיול הקלאסי של דרום מערב, שכולל את 4 הערים (לוס אנג’לס, סן דייגו, סן פרנסיסקו ולאס וגאס) כמה פארקי שעשועים גדולים, אפשרות לשלב גם פארקים קטנים יותר בחלק אחר של הטיול (למשל באיזור סן פרנסיסקו), והרבה אפשרויות לטבע.
טיול כזה בהחלט אפשר לבנות כך שכולל שבועיים פלוס בקראוון ועוד כמה ימים באוטו.
המסלול של דרום מערב הוא בהחלט קלאסי ותוכלו לראות פה הרבה דוגמאות
גם מבחינת מזג אויר ספטמבר חודש מאד נוח לטיול בדרום מערב. מתחיל טיפה להתקרר אבל עוד לא קר (לא שבאמת קר בדרום מערב חות מאדר במרומי יוסמיטי). זה כבר לא שיא העונה מבחינת עומסים אבל בגדול הכל עדיין פתוח וכו’.
-
נופי הדרום אינם ברי השוואה ליוסמיטי שהוא פארק לאומי עם נופים מרשימים. לוותר על הקרוז כדאי לדעתי בכל מקרה, האם באמת שווה לטוס כל כך רחוק על מנת לעשות בטן גב? ועוד משפחה שמגדירה עצמה כאוהבת מסלולים קשוחים? לא הייתי מוותרת על חווית אורלנדו, שבוע שם יכול להיות מהנה מאוד כולל השכרת וילה עם בריכה. הייתי עושה טיול של עשרה ימים במערב ללא קראוון, עם כל הכבוד לרצון הילדים. מהעשרה ימים יורד יום וחצי של שישי שבת ועוד יום של לקיחת הקראוון והתארגנות ראשונית ועוד חצי יום החזרה….חבל על זמנכם הקצר.
-
היי,
אני כאן רק בעניין הקרוואן –
לדעתי שבוע בקרוואן זה קצר מדי – במיוחד אם מדובר בפעם הראשונה בקרוואן.
אפשר לחוות את הפארקים הלאומיים בחוויה עוצמתית ונהדרת בקמפינג בתוך הפארק – ולשלב קמפינג עם לינה במלונות.
רכישת ציוד בסיסי לקמפינג למס׳ לילות קטן יכולה להעשות בתקציב נמוך בסופרים הגדולים בארה״ב, ואולי אפילו כבר יש לכם ציוד מהארץ.
רשמת – הילדים רוצים את החוויה של קרוואן. השאלה מה זה מבחינתם?
או יותר נכון – מה הם חושבים שזה אומר? (כנראה שהמציאות מורכבת בהרבה ממה שהם חושבים)
אני אישית הייתי עושה טיול רק בחוף המערבי, לא יודעת אם אוהבים טבע –
אבל אם כן אז החוף המערבי כל כך מגוון ומרהיב ממש לא צריך להוסיף שום דבר.
(לגבי פארקי שעשועים – לא מכירה ולא מבינה בזה..)
תהנו!
-
מצטרפת לרוב מה שאמרו פה.
גם שבוע בפארקים גם שבוע בבטן גב, איך זה מסתדר עם אוהבי טיול?
מציעה לטוס לשבועיים למערב.
ואז אפשר עם קרוואן. ( גם אני חסרת ניסיון בקרוואן אבל ניראה לי ששבועיים זה אפשרי ).
לעשות מסלול יותר רחב עם טיולים קשוחים ( לא חסר שם איפה )
לטוס לאורלנדו לשבוע.
לוותר על הקרוז.
לחילופין וותרו כל אורלנדו
יש בלוס אנגלס 2 פארקי דיסני ופארק של יוניברסל ו SIX FLAGS
ופארקי מיים נהדרים.
ואם ממש חייבים יש את GREAT AMERICA ( מקווה שלא טועה בשם ) ליד SF שהוא גם פארק שעשועים ענק ושווה ביותר.( גם המיקום אחר ולא נכנס לריכוז של פארק כל יום )
זה נכון שבאורלנדו יש יותר דברים מ LA אבל הדברים השווים נימצאים ב 2 המקומות, רוב הדברים שישנם באולנדו ולא ב LA הם ברמה 2 של אטרקטיביות.
זה לפחות ההתרשמות שלי ושל הילדים שלי ( היינו ב 2 המקומות )
-
אנשים טובים:) תענוג לקרוא את התגובות שלך…
בלאס ווגאס היינו (רק עם הבכורה) אבל היינו שם עשרה ימים! ככה שלא נראה לי שנרצה לחזור אליה חח..
גם בסאן דייגו היינו ( בטיול אחר...בדרך למקסיקו) אז גם לשם אנחנו לא רוצים לחזור .
מבחינת הפארקים , אין משהו שאנחנו נעולים עליו, אבל מאמינה שנעשה כל יום פארק אחר במשך שבוע ( מכירה את ההמלצה של יומיים ויום מנוחה, אבל יש לנו את שבת שמאלצת אותנו לנוח
אז מנוחה בכל מקרה תכנס ללוז . -
איילת תודה על התגובה !
באוהבי טיול לא התכוונתי לטיולים רגליים דווקא… אלא באופן כללי אנחנו כאלה שקמים ב7 בבוקר ב8 כבר ברכב וחוזרים למלון ב10 בלילה, בלי בעיה שבועיים רצוף.. פארקים תמיד צריכים להיכנס למסלול שלנו… זה מבחינת הילדים תמיד השיא של הטיול (בפעם האחרונה עשינו נסיעה של 5 שעות כדי להגיע ליומיים לגולנד)
כנל לגבי הקרוז.. שנראה לי שנוותר עליו, בשני הקרוזים האחרונים שהיינו , לא נחנו לרגע… בטן גב זה לא היה:)
טוב לשמוע את ההשוואה שלך בין הפארקים ש אורלנדו ללוס אנגלס, כי החשש שלי שזה יהיה מאכזב…
אןלי זה מה שנעשה בסוף...
-
יש גם קרוזים מלוס אנג’לס
לא בהכרח אותם יעדים או אותה רמה
סתם בשביל הסקרנות שלי (לא חייבים לענות) – איך קרוז משתלב עם שמירת שבת וכשרות?
עושים קרוזים רק של 4 ימים?
ולא אוכלים בקרוז? להבנתי אוכל זה חלק לא קטן מהחוויה
ויותר מזה, להבנתי לא פשוט להעלות אוכל “מהבית” לאונייה ויש כל מיני מגבלות.