התלבטות: יער השחור בסוף אוקטובר 2019
-
חנוכה שמח ושבוע טוב!
בעקבות אילוצי זמן שונים, הזמנו כרטיסים לטיסה לציריך הלוך בתאריך 27/10/19 וחזור בתאריך 7/11/19 , או במילים סוף אוקטובר תחילת נובמבר – כשהיעד המרכזי הוא היער השחור.
לאחר מעשה הבנתי שבאיזורי התיירות\פארקי שעשועים באירופה חלה בעת הזו (בעיקר החל מהשבוע השני של הטיול שלנו) תקופת התחזוקה (maintenance), שבמהלכה אתרים רבים מאד סגורים.
הרכב: הורים + 3 (שתי בנות 10 ובן 5).
דרישות:
מצד הילדים: שעשועים כמו פארק אירופה / לגו וכדו’ לצד טבע וכמובן לראות קצת שלג אם מתאפשר… מצד ההורים: לא מעוניינים להגזים בהוצאות ומאד מעדיפים כוכב.
השאלה היא:מאחר ויוצא שבשבוע השני של הטיול (השבוע הראשון של נובמבר) רוב הפארקים סגורים היכן כדאי לנו לבלות את הימים הללו? מצב אחד שווייץ נשמעת יפה מאד, אבל חלקים רבים ממנה סגורים (רוב מעברי ההרים נסגרים כבר באוקטובר) וגם אם כן השאלה האם לישון שם (מחיר
) או ניתן להישאר בתחום גרמניה? אולי בכלל טירול? יפה מאד. היינו מספר פעמים, אבל אף פעם לא נמאס. מצד שני, רחוק מדי...
הייתי שמח לקבל כיוונים מחכמי/ות הפורום באיזה איזור כדאי להתבסס? האם יש מקום שניתן ללון בו ולשמור על כוכב אחד בכל הטיול? מקומות יפים שאמורים להיות פתוחים גם בתחילת נובמבר (אי הפרחים אני יודע שפתוח)?
תודה לכולן/ם, חנוכה שמח וחורף בריא!
-
היי, אכן תקופה קצת בעייתי. הפארקים סגורים מצד אחד ומצד שני, שלג כנראה שלא יהיה עדיין.
אם כבר ואם פארק אירופה פתוח , כדאי ללון ליד RUST. משם ניתן לעבור בקלות לאיזור אלזס שבצרפת.
גם בטירול בתקופה הזו חלק ניכר מהמקומות סוגרים שעריהם.
קחו בחשבון שילוב של קור וסגירת מקומות מוקדם.
מצטער לבאס. אולי כדאי לשקול אזור אחר, דרומי יותר אולי יוון?
-
אם אתם רוצים לראות קצת שלג בתחילת נובמבר לדעתי היער השחור לא אידיאלי כי הוא לא אזור גבוה.
אנחנו טיילנו בתחילת אוקטובר בשוויץ וזה תקופה לא רעה לטיול במגבלות של עונת בינים. לא יודע עד כמה סוף אוקטובר שונה מתחילת אוקטובר. בשוויץ תוכלו בקלות להגיע לשלג בטיטליס או ביונגפראו.
בטירול השלג יותר נגיש כי יש כמה קרחונים שאפשר להגיע אליהם ברכב או ברכבל כמעט כל השנה, ובעלויות הרבה יותר נמוכות מאשר בשוויץ.
אפשר להנות מטיול בשוויץ או בטירול גם אם מעברי ההרים סגורים.
-
העיתוי לא מוצלח כפי שברור לכם.
האם הטיסה ברת שינוי? ביטול?
כי אם ממילא התקציב מחושב , מדובר בטיול עם ילדים (לכן ריבוי עיירות וערים פחות מתאים)
מזג האוויר קריר עד קר ממש.אבל לרוב עדיין לא מושלג, בטח לא ביער השחור הנמוך יותר.
אולי שווה לבדוק את הקנס על שינוי עיתוי הטיסה- במקום ל”אלץ” מסלול לתוך התבנית הלא כל כך אפשרית הזו?
(היתרון היחיד חגיגות יום כל הקדושים ).
-
עסק ביש. גם אם מקומות בטבע פתוחים, לא ברור כמה יהיה נעים בכלל לשהות בחוץ, כי אני מניחה שיהיה קר מאוד.
אם אי אפשר לשנות את כרטיסי הטיסה, אני הייתי ממפה את האטרקציות האפשרויות ביער השחור, ובאזור אגם קונסטנץ, ולפי האפשרויות, בוחרת את מקומות הלינה. לאגם קונסטנץ, אני ממליצה על לינה בעיירה המקסימה Meersburg, שממנה ניתן לכסות את כל האזור, מפרייבורג במערב ועד Immenstadt שבאזור Algau במזרח.
בצוק העתים תמיד אפשר לטייל בשלל העיירות היפות שבמרחק קצר מאוד (מארסבורג, לינדאו, קונסטנץ, פרידריכסהאפן, שפהאוזן בשוויץ - כולל מפלי הריין, שטיין-אמ-ריין)
פעילויות לילדים (צריך לבדוק מה פתוח מתי):
פארק הקופים בסאלם
עליה להר הפפנדר
Skywalk Algau
אי הפרחים
ravensburger spieleland
Sea-Life Konstanz
Haustierhof Reutemühle (חיות)
wildpark allensbach bodensee (חיות) -
ראשית, תודה על הזמן שהקדשת לענות לי.
שנית, הכרטיסים הוזמנו כבר לציריך וביטול הוא בעייתי למרות שאפשרי (בעלות לא קטנה אבל גם לא מטורפת).
שלישית, הילדים רוצים דווקא את האטרקציות שם ביער ובפרט פארק אירופה. היינו לפני שנה גם כן ביער השחור בערך שבועיים לפני התקופה המדוברת כעת והיה סביר לחלוטין.
מבחינת זמני פתיחה פארק אירופה יהיה פתוח עד 3 לנובמבר https://www.europapark.de/en/opening-hours
שזה אומר השבוע הראשון של הטיול + יום אחד בשבוע השני.
בקיצור, הייתי מעדיף כן להתמקד באיזור הזה ולהיות גם בשוייץ או בטירול או אופציה אחרת שעולה על דעתך בסגנון הזה.
חנוכה שמח!
-
תודה על התשובה שלך!
השלג הוא לא מרכז הטיול, אבל מאד מתחשק לנו לראות קצת לבן, לא במובן של חופשת סקי או שדווקא יירד שלג עלינו באמצע הטיול (אינשאללה). העיקר זה אטרקציות הילדים.
אשמח אם תוכל לפרט יותר למה אתה מתכוון “אפשר להנות מטיול בשוויץ או בטירול גם אם מעברי ההרים סגורים”
תוכל לתת לי דוגמאות/כיוונים כלשהם לפעילויות אתרים שנגישים גם בתקופה כזו?
בהנחה ש”בטירול השלג יותר נגיש כי יש כמה קרחונים שאפשר להגיע אליהם ברכב או ברכבל כמעט כל השנה, ובעלויות הרבה יותר נמוכות מאשר בשוויץ”. היית ממליץ על טירול (היינו מספר פעמים) או על שוייץ (למעט ביקור בריין לא היינו)?
חנוכה שמח!
-
יונית תודה על זמנך!
האילוץ המשמעותי ביותר הוא העיתוי - אין לנו ממש אופציה אחרת. תקציבית, האילוץ קטן יותר, והוא בעיקרו רצון לא להשתולל בצורה מוגזמת.
היינו ביער השחור שבועיים לפני התקופה המדוברת (כלומר אמצע אוקטובר) והיה קר אבל בסך הכל זו הייתה חווייה נהדרת והילדים נהנו יותר מכל הפעמים האחרות.
כמו כן, השלג הוא לא מרכיב מרכזי בטיול, סתם משאלה…
אז מבחינתי אני מחפש מקומות מעניינים ונגישים גם בתקופה הזו. אם אחלק את הטיול לשני חלקים, אז בחלק הראשון עד 2/11 רוב המקומות פתוחים לפי מה שבדקתי. בחלק השני החל מ 2/11 אז כבר רוב המקומות סגורים ואני מחפש מקומות מעניינים, הרים ותצפיות יכולים להיות בהחלט אופציה נהדרת וכמובן עדיפות להיות בכוכב ככל שניתן.
יש לך רעיונות בכיוון הזה?
חנוכה שמח!
-
פסגות ממש תודה על ההתייחסות המפורטת!
כפי הידוע כרגע, אין אפשרות לתאריך אחר ושינוי בכרטיס גם לא נראה כרגע ריאלי.
תודה על הרשימה שנתת לי. רוונסבורגר סוגרים כבר באמצע אוקטובר

מה לגבי מקומות שקרובים ללוצרן? יש אפשרות לטייל שם בתקופה הזו?
בהנחה שנישן נניח באיזור Todtmoos, המרחק נראה לי סביר יחסית. השאלה היא מידת הריאליות של טיול שם בתקופת סוף אוקטובר תחילת נובמבר…
-
בקשר לשאלה שוויץ מול טירול זה דיון שכדאי לפתוח שרשור נפרד.
שוויץ יותר מרשימה אבל הרבה יותר יקרה. הכוונה לאזור האלפיני של שוויץ במרכז ובדרום ולא לצפון.
אם אתם מוכנים לשלם יותר וכבר טיילתם בטירול כדאי לנסות את שוויץ. כמו שכבר נאמר חשוב לבדוק מה פתוח.
כתבתם שאתם רוצים לראות שלג ומהבחינה הזו טירול אידיאלית כי יש בה הרבה מקומות שאפשר לראות בהם שלג בקלות ובמחירים סבירים בהשוואה לשוויץ.
למשל הקרחונים של סולדן, שטובאי, קאונרטל וכו.
בקשר למעברי הרים: אפשר לטייל גם בלי לעלות למעברי הרים. אפשר לטייל למשל בטירול בעמק המרכזי שבו נמצאת אנסברוק בלי לנסות להגיע לעמקים שתחומים ע”י מעברי הרים.
-
מעניין, דווקא הסתכלתי ואמורים להיות פתוחים עד 3 בנובמבר: לינק.
עכשיו הצצתי שוב, ובאמת בעמוד הראשי כתובים תאריכים אחרים. מוזר. אם יהיה רלבנטי אז כדאי לשלוח להם שאלה.
אישית, הנסיעה מטודטמוס ללוצרן נראית לי מייגעת ביותר. שווה אולי גיחה מאומצת יום אחד. יותר מיום כדאי להוסיף לינה. חוץ מזה, איזה אטרקציות לילדים יש לכם שם? לגבי הנוף, אם עדיין יהיו צבעי סתיו אז מן הסתם יהיה מקסים, אבל אולי כבר הכל יהיה בשלכת, ואז הנוף הופך אפרורי.
-
אני חושבת שאתה טועה בגישה שגם עד 2.11 לא כל המקומות פתוחים.
גם ההגדרה ל”מקומות”היא רחבה.
אם הכוונה עיירות? כן. הן קיימות ומוזיאונים גם פתוחים- אבל ככל שמדובר בטיול עם ילדים זה קצת פחות תופס.
מזג האוויר -בחסדי שמיים, אבל יש הבדל בין מחצית ראשונה של אוקטובר למחצית השנייה והלאה.
אתה צריך לשבת עם כל רשימת האתרים והפעילויות- ולראות מי באמת פתוח עד סוף אוקטובר? כל השבוע? רק סופי שבוע? רק ביום שלישי בין 12.00-13.00 , לשלוח מיילים ולקבל תשובות ולקוות שגם יעמדו במידע שמסרו.
יכולה לספר על טיול באוסטריה בתחילת אוקטובר שילדיי זוכרים לי לדראון עולם- כי למרות כל הבירורים המוקדמים אף מגלשה או פארק חבלים (ובדקתי באמ’אמא שלהם בדקתי) לא היו פתוחים. הם קוראים לו “טיול המגלשות הסגורות”. היה מתסכל .
פארקי שעשועים יהיו פתוחים בחלקם
גני חיות סביר להניח שגם יהיו פתוחים.
מסלולי טבע, תלוי מאד- וגם מותנים במזג אוויר.
ולנסוע מנקודת לינה בדרום היער השחור ליעדים בשוויץ הלוך וחזור? נשמע לי לא לעניין.
אפשר יום אחד “משוגע” כזה אבל לא באופן שיטתי.
אם אתה רוצה להגיע לשוויץ- אז כדאי גם לגלגל לשם לינה (וכמובן בכפוף למזג אוויר וכו).
-
טוב, אני מתחיל להיכנע. אחרי שיחה עם אשתי הוחלט לנסות לשנות את החופשה ליולי. מקווה שאמצא... האם מאוחר מדי בשביל היער השחור?
-
מאוחר עבור מה?
למצוא טיסה? אתה תמצא...אוגוסט יותר בעיה
תחילת יולי-יותר קל .
מחירי טיסה? סביר להניח שיהיו (הרבה) יותר יקרים מנובמבר- והסיבות ברורות.
למצוא לינה? תמצא.
-
הדאגה העיקרית - לינה. הרגעת אותי. טיסה בטוח אפשר – רק מחיר למרבה הצער שונה…
ממש תודה!
התגובות כאן הפילו לי את האסימון שזה קצת ראש בקיר לטייל בתקופה של נובמבר… עדיף לשלם יותר וליהנות כנראה הרבה יותר…
תודה לכל המגיבים/ות כאן
. כל הכבוד
!!! חורף בריא
!