התלבטות לגבי ילוסטון
-
הי. אשמח לעצה.
אנחנו מגיעים לסן פרנסיסקו ב 7.8 בבוקר.
טסים חזרה מלאס וגאס ב 24.8 בלילה.
יש לנו שבועיים וחצו נטו.
אנחנו זוג עם שני בני נוער.
בגלל שזה אוגוסט, חשבנו להמיר את פארקי הטבע שליד לאס וגאס, בילוסטון. התכנון הוא:
3 ימים סן פרנסיסקו
2 ימים (אולי 3?) בדרך מספר 1
1 יום ביוניברסל שבלוס אנג'לס
טיסה לסולט לייק סיטי
5 ימים בילוסטון וגרנד טיטון
טיסה לוגאס (אולי ברכב?)
יומיים בוגאס, והביתה
מה דעתכם?
-
איפה יוסמיטי בתכנון שלכם?
אם אתם חובבי טבע – חייבים להכניס אותה למסלול… לפחות 2-3 ימים
-
לדעתי ילוסטון יותר מרשימה ומעניינת מיוסמטי, זאת ליגה אחת מעל.
כמו כן, עדיף לטוס ל-Jackson Hole Airport שזה הרבה יותר קרוב לילוסטון מ-Salt Lake City.
-
על טעם ועל ריח אין להתווכח… והנה שאלה מעניינת לפורום – לסקר..
הסתכלתי בכמה אתרים שמדרגים את הפארקים ונראה ששני הפארקים הללו הם תמיד השניים הראשונים בכל סקר.. מעניין.
ליוסימיטי, במיוחד בעונת הפשרת השלגים יש כמה יתרונות : הצוקים המדהימים, המפלים הגבוהים, ועצי הסקויה.
לילוסטון עם הפעילות הגאותרמית שלו – יש גם יתרון ברור..
-
יעל שלום.
לדעתי בטיול כזה קצר לא הייתי מכניס את הילוסטון כאשר הטיול מתרכז בעיקר
לאורך החוף המערבי. יש לכם את פארק היוסמיטי שבקלות “מתחרה” בילוסטון.
חלוקה אפשרית
3 ס.פ.
3 יוסמיטי
3 כביש 1
2 אל.אי.
3 וגאס
-
תומך בדעתך.
-
זה לא רק שאלת טעם וריח. זה גם מזג האוויר, העונה, מה עשית בפארק ( הליכות/ תצפיות ואילו מהן), עם מי היית וכו...כל אחד יכול להשפיע על החוויה והזיכרון.
לא הייתי ביוסמיטי רק בילוסטון אבל אצלי בכלל ברייס וגליישר ומקומות בקולורדו זוכים ליותר התלהבות מילוסטון. שגם היא יפה ואולי זה שהיינו בעיקר בתצפיות ומסלול חצי שעה השפיעו לעומת אחרות שממש הלכנו...
-
לדעתי רעיון מצוין. נראית לי תוכנית טובה. ילוסטון פארק הרבה יותר יחודי מפארק ציון או מברייס קניון. בנוסף ישנו גם הגרנד טטון עם האגמים היפהפיים. אולי גם תצליחו להשחיל את ה- beartooth highway. נפלא.
לטעמי, ילוסטון + גרנד טטון עדיף על יוסמיטי ובודאי שעל פני פארק ציון וברייס קניון. לו היה לכם זמן נוסף, הייתי שולח אתכם גם לפארק גליישר, שאני מניח שימתין להזדמנות אחרת. גם העונה תומכת באופציה הזאת.
ספציפית – לכביש 1 צריך 3 ימים (בהנחה שהוא פתוח לכל אורכו. בשנה האחרונה היה סגור במקום אחד או בשניים). לאס וגאס תהיה ודאי מאד חמה באוגוסט (ברמה של אילת).
-
אמנם היינו רק בילוסטון ולא ביוסמיטי, אבל אני נוטה להסכים עם אלון.
גם לדעתי בטיול כזה קצר לא הייתי מכניס את הילוסטון כאשר הטיול מתרכז בעיקר
לאורך החוף המערבי, אלא משלב את יוסמיטי או את הגרנד קניון והפארקים הסמוכים (פייג’ וקניון אנטילופ, ברייס, ציון).
אם החלטתם בכל זאת לשלב את ילוסטון, אין סיבה לטוס לסולט לייק סיטי. יש שדות תעופה קרובים יותר, כגון ג’קסון הול (וויומינג), בוזמן ובילינגס.
קחו בחשבון שהטיסה האלה יוסיפו עלות כלכלית וישרפו לכם לפחות יום שלם מהטיול (אם לוקחים בחשבון הגעה לשדה, איסוף והחזרת רכבים וכו’).
-
ראשית, שיקול מזג האויר שלהם דוקא תומך בפארקים הצפוניים על פני המדבריים.
שנית, ילוסטון וגרנד טטון פחות נגישים מהפארקים באיזור לאס וגאס, הן מבחינת נוחות ההגעה (מבחינת מרחק) והן מבחינת עונות הביקור. בפארקים של יוטה ניתן לבקר גם בעונה מאוחרת יותר, אם כי בחלקם יתכן שלג כבר באוקטובר מפאת הגובה.
לגבי השיקול של סולט לייק סיטי על פני הערים הקרובות יותר לפארק (במיוחד ג’קסון ואיידהו פולס ואולי גם בילינגס או בוזמן), אזי סולט לייק סיטי היא עיר גדולה שקל בה יותר לשכור רכב (זמינות גבוהה יותר) וקל יותר למצוא אליה טיסות. ולקינוח, גם הדרך על כביש 89 לג’קסון היא דרך יפה. לכן, אני ההיתי נשאר עם סולט לייק סיטי.
-
יש כמה הבדלים בולטים בין פארק הילוסטון לפארק היוסמיטי:
נגישות: יוסמיטי קרוב יחסית למוקדי אוכלוסיה גדולים ולשדות תעופה גדולים, מה שמגדיל מאוד את הפופולריות שלו. בהתאמה, קשה מאוד לטייל שם ולהיות לבד (לפחות במסלולי הטיול שאורכים עד חצי יום). ילוסטון יותר מבודד, ענקי בשטחו, וכך מאפשר טיול פחות המוני.
בעלי חיים: הסיכוי לראות דובים בילוסטון הרבה יותר גדול מאשר ביוסמיטי. בנוסף כמות בעלי החיים הגדולים האחרים (האיילים והבאפאלו) הרבה יותר מרשימה.
הגיוון והייחודיות: בתחום הזה אין לילוסטון תחרות. לא מכיר עוד פארק בארה”ב, עם כל כך הרבה גיוון. גם הטבע המדהים, החיות, הנופים וגם התופעות הגעשיות (בריכות הבוץ, הגייזרים, בריכות הצבעים, ערוץ הנהר הצהוב). יוסמיטי יפה, אפילו מאוד, אבל הנופים, הצמחיה והחי דומים מאוד בין כל הפארקים בהרי הסיירה נוואדה. יש לי המון תמונות מהפארקים של הסיירה נוואדה, וקשה מאוד להבחין בתמונות באיזו שמורה בדיוק התמונות צולמו.
ועדיין, אני חושב שליעל ששאלה כאן כדאי בכל זאת להתרכז בפארקים של הרי הסיירה נוואדה, מהסיבה הפשוטה שזה משתלב טוב יותר בתוכנית הטיול, ימנע אובדן זמן יקר על נסיעות. את הילוסטון כדאי לשמור לטיול שיעבור גם בשמורות של קולורדו, ו\או שילוב עם גליישר.
-
לגבי הויכוח ילוסטון מול יוסמיטי, אין ספק שבילוסטון יש אטרקציות יחודיות שלא תמצאו בשום פארק אחר בארה”ב. מצד שני, היוסמיטי קרוב הרבה יותר לשאר יעדי הביקור במסלול שלכם.
אני ביקרתי בכל אחד מהפארקים האלה כבר פעמיים. אם לקחת מדד כמותי אובייקטיבי לגבי ההעדפות שלי, אז לפי מספר התמונות ואורך סרטי הקולנע/וידיאו שצילמתי בכל אחד מהפארקים, הילוסטון מנצח בנוק אאוט. אבל, כאמור, זה בסולם ההעדפות שלי.
משיקולים פרקטים, אם אתם משערים, שתוכלו לשמור את הילוסטון לביקור אחר, אז יש יתרון ליוסמיטי בטיול הנוכחי, אחרת ובגלל היחודיות, הוא בהחלט שווה את המאמץ המיוחד להגיע אליו. מראות וחוויות כמו ביוסמיטי, כפי שכתב עמיחי, גם אם הם יפים, יש בהרבה מקומות אחרים.
-
ילוסטון הוא פארק שההגעה אליו דורשת מאמץ מסוים בכל מסלול שהוא. לדעתי שווה להתאמץ על מנת לבקר בו , עשיתי זאת כבר 4 פעמים.... לעומתו – יוסמיטי אמנם פארק יפה ומרשים, אבל לאחר טיול אחד בו חלפו שנים רבות עד שטרחתי לשלב אותו שוב בטיול שלי. בקיצור – ממליצה לכם לעשות את המאמץ.
-
עוד משהו לזכות יוסמיטי על גבי ילוסטון – ילוסטון ישתלב נהדר בטיול הבא שלכם בארה”ב – בחוף הצפון מערבי – סיאטל והפארקים שלידה עד ילוסטון.
כלומר – תוכלו לחזור לשם, במידה ותרצו במסגרת טיול אחר.
אם תמצו את קליפורניה בטיול זה מבלי להיות בייוסמיטי – ככל הנראה שלא תחזרו לשם.