טופס DS160
-
אני בת 27 ומעוניינת לטוס לטייל בארצות הברית.
אני רוצה להגיש בקשה לויזה וראיתי שמבקשים ממני כתובת מגורים. כרגע עוד אין לי. האם כדאי למצוא מלון כלשהו ולהזמין אותו עם תנאי ביטול לצורך כך שיהיה לי תיעוד של מקום מגורים? מה כדאי לעשות? תודה.
-
כתובת של מלון שאת משערת שתגיעי אליו
-
האם אכן בודקים את העניין של המלון?
האם זה יכול להוות בעיה שאני מבקשת רק ויזה בשבילי ? האם כדאי לבקש מבן משפחה נוסף לעשות ויזה?
-
שגם בן משפחה נוסף ייבקש ויזה זה לא יבטיח שאת תקבלי ויזה. בודקים אם יש לך עוגן בארץ, בית, עבודה, לימודים וכיו”ב ומתרשמים ממך האם אכן מטרת הנסיעה היא טיול ולא עבודה והאם יש בכוונתך לחזור ארצה. רצוי לדעת מראש לאיזה מקומות את מתכוונת לבקר בהם במסגרת הנסיעה שלך לארה”ב.
לגבי הבדיקה של המלון, אני בספק רב אם טראמפ ישלח מישהו לבדוק האם את מתאכסנת או תתאכסני בו
. אני מזמין בתי מלון רבים וחלקם אני מבטל כי מוצא יותר טובים או יותר זולים וכו’ וכו’, זה לא אומר שום דבר. -
די בכתובת של מלון כלשהו ביעד הביקור הראשון שלך. אין שום צורך לבצע הזמנה.
בעיני זו אחת השאלות הכי בלתי מובנות בטופס הזה. הלא רוב מי שמקבל ויזה, מקבל אותה ל-10 שנים. אם במהלך 10 שנים אלה הוא יבקר בארה”ב מספר פעמים, האם בכל הפעמים הוא ילון באותו מלון? בדרך כלל – לא. לכן הכתובת הניתנת בטופס היא ממש חסרת משמעות. אם בכל זאת תהיה התייחסות לזה מצד המראיין (ואני אף פעם לא נתקלתי בזה), ניתן לענות שאת אינך מבצעת שום הזמנה מראש עד לאישור הויזה ורק אז תבצעי סקר שוק לבחירת והזמנת מלון שיענה לצרכיך.
לעומת זאת יש יותר משקל לשאלה הזו בעת הגיעך לפקיד ההגירה בארה”ב. שם כדאי מאוד שתדעי היכן תלוני לפחות בלילה הראשון.
-
אין שום תועלת בבקשה של עוד בן משפחה לויזה. זה רק יפיל עליו עלות של ויזה שאין לו צורך בה, ואת הטורח לבוא לראיון בשגרירות.
אם את צריכה ויזה בשביל עצמך, בקשי בשביל עצמך.