באזל
-
מגיעות לבאזל ב 27.12 עד 31.12 רצינו לדעת מאחר וזמננו מוגבל לאיזה אתר קרוב חוץ מבאזל כמובן נוכל לטייל. טיול של יום ברכבת או אוטובוס שכן איננו שוכרות רכב.תודה
-
בוקר טוב,
סגרתם לינה כבר בבאזל?
טיסה חזרה ב31.12 בשעת בוקר מוקדמת?
האמת?אישית לא הייתי נשארת בבאזל,לא בגלל שאין לה מה להציעה.
פשוט למקומות הקרובים אליה יש הרבה יותר מה להציעה.
נגיד בתחבורה ציבורית,מה האפשרויות?
לצאת בבוקר מוקדם ברכבת לקולמר.
קולמר מדהימה בתקופה זאת.
מקולמר ניתן לצאת בשאטלים שיוצאים גם מתחנת רכבת לעיירות הקרובות-
אפשר לטייל בשתיים שלוש עיירות ביום.השאטל עובר בין 2-3 עיירות.יש גם אוטובוס.עלות מחיר השאטל הוא יומי.
יש כרטיס יומי גם לאוטובוס
לאגושהיים נוסעים בנפרד.
המרחקים מאוד קצרים 15-20 דקות גג.
רכבת מבאזל לקולמר כחצי שעה.
מקולמר לשטראסבורג חצי שעה.
אם עוד לא סגרתם לינה,נסו למצוא בקולמאר,ממנה תחבורה ציבורית נוחה וקלה הרבה יותר.
בבלוגים של למטייל וגם לפני כמה ימים בפורום יש המון סיכומי טיול,לינקים הפניות ותמונות להתרשם.
חוברות מידע ושעות אפשר למצוע בכל אוטובוס,לשכת תיירות,הן מפוזרות בכל מקום.מקסימום תדפיסו ..
בילוי נעים בעולם אגדות.
הבלוג שלי 1
בשתי הנסיעות,לא מצאתי זמן לבאזל..
-
בניגוד לכותבת הנ”ל (שאגב נתנה המלצות מצויינות לאלזס), כן מצאתי זמן לבאזל

אז למקרה שתחליטו להקדיש לה כמה דקות –
- שוק חג המולד שבדיוק מתקיים בתקופה שלכם: מתחילים ב- Barfüsserplatz ומטפסים למעלה בגבעה לכוון הכנסיה. עדיף בלילה למרות קור הכלבים.
- שוק עתיקות/פשפשים בימי שבת ראשון (לאוהבי הז’אנר): פטרס-פלאץ
- מסעדה איטלקית בה מגישים יינות איכות (!) גם בכוסות (שוב לאוהבי הז’אנר): לאטיני, ממש ליד ברפורסרפלאץ הנ”ל.
- בית העירייה בככר השוק (מארקטפלאץ): אסור להחמיץ
- קניות (כמובן רק לאוהבי הז’אנר): כלבו גלובוס בככר השוק הנ”ל והרחוב שיוצא מהככר הזו. כמו כן כלבו MANOR, קפיצה קטנה בחשמלית
- תחבורה ציבורית (את הז’אנר הזה כולם אוהבים): בתור אורחי מלון בבאזל אתם זכאים לנסיעה חופשית בכל הקווים החל מיום הצ’ק אין וכלה ביום הצ’ק אאוט. בנסיעה משדה התעופה למלון – אישור ההזמנה מהווה את הכרטיס שלכן.
-
אני הייתי נשאר בבאזל או...נוסע לקולמר ליום אחד או לפרייבורג ליום אחד.
פרטים על הרכבות והתחנות בגוגל.
-
אני לא אומרת שבאזל איטנה מעניינת..
קראתי תגובות על העיר בדצמבר,חלק מגולשים היו בעיר כמה ימים או אפילו עשו כוכב ממנה.
פשוט בתקופה הזאת, סוף דצמבר,אלזס ממש אגדה.
מאז הנסיעה הראשונה בדצמבר,בה פחדתי שאקפא למוות,לא יהיה לי מה ללבוש ולא נספיק כלום,נהייתי מכורה לתקופה.
בכל מקום יפה ומיוחד,אני לא משווה. כי לונדון היא לונדון,ובודפשט מדהימה בדצמבר...אלזס,היא משהו מיוחד שלא רואים במקומות אחרים.זה ההשקעה האדירה בקישוט העיירות,שטראסבורג המדהימה.הקפדה על כל פרט,זה השווקים עם השיק הצרפתי,אם זה דוכן סבון ריחני,גבינות מיוחדות,עוגיות או יין אלזס חם ומתובל.נכון בכל השווקים יש יין חם….
לנחות בבאזל בדצמבר,עבורי זה אלזס.באחת ההזדמנויות נבקר גם את באזל.
-
במחשבה שנייה, הייתי נוסע ליומיים לקולמר והשאר לשטרסבורג, הן יותר יפות וזולות משווייץ.