ביטוח ביטול טיסה - שאלה
-
הי,
לפי הבנתי, במקרה בו הכרטיס ניתן לביטול עם דמי ביטול, ניתן להגיש בקשה להחזר עבור דמי הביטול בלבד (הגיוני, שכן זה למעשה ה”נזק” הכספי שנגרם)
אם כך, האם בהצעת המחיר עלי להכניס בסכום הטיסה לביטוח רק את עלות דמי הביטול, ללא קשר לעלות הטיסה?
תודה
-
אם מדובר על טריפ גרנטי – ככל הידוע לי יש לציין את עלות הכרטיס כולו. אבל בוחרים האם הכרטיס בהחזר חלקי או בכלל לא
-
הביטוח מחושב לפי עלות הכרטיס כולו. בדרך כלל זה עדיין משתלם אבל צריך לבדוק כל מקרה לגופו.
-
תודה לשניכם.
הכנסתי את עלות הכרטיסים עם אופצית החזר חלקי. לפי האתר של טריפ גרנטי, הפרמיה היא $80.
במקרה שלי ההחזר המקסימלי יהיה $620 (80% מעלות ביטול 3 כרטיסים).
לא בטוח אם משתלם כאשר אני לא צופה כרגע שום סיבה פוטנציאלית לביטול.
-
אני לא רוכש ביטוח ביטול טיסה.
-
מטבע הדברים, ביטוח כזה מיועד להתרחשויות בלתי צפויות שהפוטנציאל להתרחשותן קיים תמיד. עם זאת, לגיטימי כמובן להגיד ששווה לקחת סיכון מחושב ולהפסיד כמה מאות דולרים אם יקרה משהו מהדברים הללו.
-
כל אחד מחשב אחרת את הסיכונים והסיכויים
בביטוח מכונת הכביסה או ביטוח הטיסה.
לדעתי-
ככל שעיתוי הטיסה רחוק יותר
מחיר הכרטיס (יעד הטיסה) יקר יותר
ככל שיש יותר משתתפים בטיסה
ככל שבני המשפחה מבוגרים יותר (הורים של, וכו)
ככל שנתונים לגחמות יותר (מתבגרים ומועד מחנה הקיץ)
או לאילוצי צה”ל (מועדי גיוס, בן חייל, מבצעים ומלחמות למינן)
ובטח עוד מדדים
אז הכדאיות של ביטוח טרום טיסה עולה.
-
תודה, מסכים עם השיקולים שעלו פה.
גם אני בעבר לא רכשתי ביטוח ביטול וכנראה גם לא ארכוש עכשיו, כל עוד יש החזר סביר על הכרטיס (כלומר הכרטיס בר ביטול ורוב עלותו מוחזרת על ידי חברת התעופה) ואני לא מוצא את עצמי ב”קבוצת סיכון” כדוגמת אלו שפירטה יונית.
-
אנחנו במשך שנים טסנו בטיסות שאינן מאפשרות החזר, אותן הזמנו זמן רב מראש ולא היו שום תקלות. והנה השנה שלוש פעמים ביטלנו/שינינו טיסות, כל פעם מסיבה אחרת. אז מעכשיו אני כבר בודקת לגבי כל טיסה האם ביחס לעלות שלה שווה לי לעשות ביטוח.
-
במספרים הגדולים, בממוצע, ברור שלא כדאי ביטוח.
האקטוארים של חברת הביטוח דואגים לכך שחברת הביטוח תרוויח יפה.
אבל
אם יש לך מידע ספציפי שאומר שיש סיכון הרבה יותר גבוה מהממוצע שהטיול שלך יתבטל ביוזמתך יכול להיות שהביטוח יהיה כדאי.
-
מסכים, תודה