מסיאטל לוונקובר בתחבורה ציבורית
-
שלום רב,
במסגרת טיול בהרי הרוקי אנו מתכננים שהייה בת יומיים בסיאטל, ולאחר מכן מעבר לוונקובר ושהייה של יומיים גם שם.
בהנחה שאין טעם להחזיק רכב בשתי הערים הגדולות, רצינו לדעת מה האפשרויות הנוחות למעבר בין הערים באמצעות תחבורה ציבורית, שתהיה נוחה ומהירה?
בנוסף האם ההתניידות בתוך וונקובר באמצעות תחבורה ציבורית היא נוחה?
תודה רבה
-
בת משפחה עברה בנוחות ברכבת מסיאטל לוונקובר. נסיעה לא קצרה בכלל, מספר שעות, אבל בחלקה מול נופי חוף וים יפים.
בוונקובר אפשר להסתדר בקלות ברגל ו/או בתחבורה ציבורית, כולל מעבורת מהירה ממרכז העיר לצפון ואנקובר. ליעדים קצת יותר רחוקים כבר רצוי רכב שכור.
מידע מלא בהישג יד באינטרנט…
נ.ב. לא ברור מהתאור שלך איך וונקובר מתחברת לטיול ברוקיס – זה מצריך לפחות שני ימי נסיעה שלא ברור אם יש לכם, או טיסת פנים מקלגרי. וסיאטל עוד יותר רחוקה. נראה שיש כאן רמז לבזבוז זמן במעברים בין נקודות העניין.
-
בונקובר התחבורה הציבורית טובה למדי.
מסיאטל אפשר להגיע ברכבת וגם באוטובוס ( עשינו בעבר את אופציית האוטובוס- נוח למדי)
-
בונקובר עצמה השארתי את הרכב במלון ונסעתי העירה בתחבורה ציבורית החל מתחנת האוטובוס ליד המלון (שהיה ב- North Vancouver) עד למעבורת ומשם, בעיר עצמה, ברגל ומעט באוטובוסים. קניתי לצורך הענין חופשי יומי ב- North Vancouver.
לגבי סיאטל, במרכז העיר עדיף להתנייד ברגל, אבל יש מקומות מחוץ למרכז, ואז אינני בטוח איך מגיעים אליהם עם תחבורה ציבורית, אם זה אפשרי ו/או פרקטי. למשל, מפעל בואינג ומוזיאון התעופה, שנם מחוץ לעיר סיאטל. גם בתוך העיר יש אתרים מחוץ למרכז העיר כמו ה- locks בין הים לאגם וושינגטון או המוזיאון בדרום אגם union.