תכנון טיול ראשון לארה"ב
-
ערב טוב.
בן 23, אישרו לי ויזה לארה"ב וכעת ממתין לשליח המיוחל
.כעת אפשר להתחיל לתכנן טיול.
רקע קצר - טיול ראשון אחרי צבא, טיול ראשון לבד בחו"ל.
עונת הטיול- גמיש, אזור יוני עד אוגוסט / ספטמבר.
תקופה מתוכננת - 3 שבועות.
תכננתי ללון בניו יורק אצל קרובי משפחה (גרים בסטטן איילנד) חינם כמובן.
תחומי העניין שלי הם בעיקר היסטוריה, עירוני, מועדונים, כל האתרים הפופולריים בניו יורק..
כעת השאלות:
1. כיצד ההגעה מסטטן איילנד לאזורי התיירים בניו יורק?
2. האם 3 שבועות זה לא יותר מידי בניו יורק, לדעתכם מומלץ לשלב עיר נוספת כגון וושינגטון לדוגמא ? או להסתפק טיול ראשון בניו יורק.
3. התקציב שלי הוא סביבות ה4-4.5 אלף דולר, זה מעט / הרבה ? מתכנן לישון אצל קרובי המשפחה אך לא להתנחל אצליהם, לאכול בחוץ ולהתכלכל לבד על כל המשתמע.
תודה רבה
-
זה טיול או ביקור קרובי משפחה?
אם אתה ישן אצלהם תיכננת להוציא 4000 דולר על סטארבקס ופיצה?
פתח מפת ארה”ב, בחר פארק לאומי/ עיר מעניינת, קנה טיסה מניו יורק, תזמין מלון ותהנה קצת מחוץ למרחב הניו יורקי. זו עונת הקיץ, אז הכול יהיה מלא תיירים, אבל מזג האוויר נעים לרוב. יש לך תקציב של מעל מאה דולר ליום, זה מספיק טוב ללינה, אוכל תחבורה ואטרציות -
מסטטן איילנד לא קל להגיע למנהטן.
יש מעבורת, אבל היא לא כלי הכי נוח להתניידות יום יומית.
יש אוטובוסים מהירים יחסית שלא עוצרים בברוקלין. אבל זה עדיין אוטובוס על כל המשמעות וזה לוקח זמן.
יותר מזה – אחרי בילוי ערב במנהטן יכול להיות לא קל ולא נעים להסחב חזרה.
מה יש לעשות בניויורק? המון. אפשר בהחלט לבלות בה גם שלושה שבועות שלמים. יחד עם זאת, סביר שאת רוב הפנטזיות הבולטות תמצה בפחות משבועיים ואולי אפילו בשבוע. אז שווה לחשוב האם זה מה שמתאים לך.
אין בעיה לשלב את ניו יורק עם וושינגטון, בוסטון או פילדלפיה בתור שלוש ערים מאד נגישות (לא לטיול יום למעט פילדלפיה). כמובן שיש אפשרויות נוספות
אם אתה שולט באנגלית, אז אפשר גם לשקול טיול של חברה צעירים לכמה ימים שיוצא מהעיר. יש כל מיני אפשרויות ואפשר להתעניין.
לגבי עלויות
יש טווח עצום בין אנשים שונים! הטווח יכול להגיע עד לפי 5 בין הזולים ליקרים. וזה עדיין אנשים “כמוני וכמוך” לא מדובר על עשירים מופלגים או הומלסים.
אני חושב שההערכה של קודמי מאד אופטימית ואני הייתי מזכיר מספרים אחרים. זה לא אומר שאני צודק.
תתחיל בלהבין איך אתה היית חי את היום שלך. היות ואתה פחות מודע למחירים של ניו יורק בוא נדבר על תל אביב. האם ארוחת בוקר זה קורנפלקס בדירה של המשפחה (מי משלם עליו?)? סנדוויץ בקופיקס? ארוחה בסיסית בארומה? משהו יותר גדול? צהריים זה פלאפל? שווארמה? עסקית? סלט מהסופר? וערב – שני משולשי פיצה? שוב ארומה? מסעדה? ומה עם נשנושים? קפה ועוגה? גלידה? שתייה לא מהברז? כמה נראה לך שתוציא? ניו יורק לא שונה דרמטית מישראל במחירים.
אמרת שאתה לא רוצה לנצל את המשפחה. זה אומר כנראה שלא תוכל להתבסס יותר מדי על בישול עצמי (כי זה מפריע למטבח שלהם). אתה רואה את עצמך מבשל בערב? ומנצל את המקרר שלהם? בבוקר אורז את מה שבישלת בערב בקופסא לקחת איתך לאכול בצהריים? אם כן, תוכל לרדת בתקציב. אבל אם לא – תצטרך לעלות
קודם כל עלות הטיסה תהיה סדר גודל של 1000 דולר. לא נריב על הגרושים.
כרטיס חופשי חודשי יעלה 120 דולר. תחבורה מהשדה לדירת המשפחה וחזרה יכולה לעות עוד כמה גרושים. ביטוח זה עוד כמה עשרות דולרים, דיל לסלולרי זה עוד כמה עשרות, ציוד וכדומה עוד כמה גרושים טובים.
כך שבסך הכל – כל ההוצאות הקבועות/בארץ לסוגיהן יהיו סדר גודל של 1500 דולר. לא נריב על הגרושים.
עלות יומית:
אוכל מאד תלוי מה תאכל. החל מ-15 דולר ליום לאוכל הכי בסיסי שבעולם וללא נשנושים, דרך 50 דולר ליום לאוכל סביר, ועד 100 דולר לרמה גבוהה. לא, זה לא כולל שום מסעדה “נחשבת”. אגב – מספרים דומים לאלה תשלם בארץ. במחירים הגבוהים יותר שקללתי גם שתייה, גלידה וקפה.
אטרקציות – השמיים הם הגבול. אפשר לשוטט ברחובות בחינםף ולזרוק כמה גרושים טיפ לאומני רחוב. רוב האטרקציות מסדר גודל של 20-40 דולר (מוזיאונים ציבוריים ופרטיים, סיור כזה או אחר, תצפית וכו’). ויש כמובן אטרקציות יקרות בהרבה. הופעות בברודווי למשל זה 50-150 דולר.
בטיול של 5 ימים אנשים הולכים לסדר גודל של אטרקציה אחד ביום + אטרקציה יקרה בשבוע. כלומר סדר גודל של 40-50 דולר ליום בממוצע. אני מניח שבטיול ארוך יותר תלך לפחות אטרקציות (לא בהכרח כל יום), אז בוא נניח 30 דולר ליום בממוצע?
בילויים – טווח העלות של בילוי ערב הוא מאד גבוה. ואני גם מניח שלא כל יום. אבל ממוצע של 10 דולר ליום נשמע לי סביר לטיול בתקציב לא גבוה.
שונות – תמיד יש עוד דברים. יום אחד התפנקת ולקחת מונית. יום אחד חרגת בתקציב הבילויים, וכו’ – נניח 10 דולר ליום.
סך הכל – סדר גודל של 100 דולר ליום. כאמור יש טווח מאד גדול.
20 יום הם 2000 דולר בקירוב.
ובתוספת ה-1500 שכבר ספרנו הגענו ל-3500 בקירוב שזה נכנס בתקציב עם עודף. שים לב שבגלל השונות הגבוהה בין אנשים יתכן שלא יהיה עודף בכלל.
אבל זה היה בהנחה שאתה 3 שבועות בניויורק וישן בחינם. אם תנסה לשלב יעדים נוספים זה יהיה יקר בהרבה.
קודם כל לינה תעלה החל מ-50 דולר לחדר משותף בהוסטל לא מרשים ועד 250 דולר לחדר יחיד במקום סביר.
בנוסף – הוספת יעד אומר פחות זמן בכל מקום. שזה בתורו אומר קצב גבוה יותר של אטרקציות. כלומר תקציב האטרקציות יעלה
גם תקציב התחבורה יעלה. במקום חופשי חודשי בניו יורק תקנה למשל 2 חופשי שבועי בניו יורק ועוד אחד בבוסטון/וושינגטון (אין לי מושג אם יש). תשלם גם על התחבורה בין הערים (לא הון אבל זה גם כסף).
שילוב של 4-5 ימים בבוסטון או בוושינגטון למשל זה עוד אפשרי בתקציב שלך.
-
קודם כל תודה על התגובות !
חשבתי על זה והחלטתי שאני לא רוצה להתנחל אצל משפחה, עדיין מעוניין בקצת עצמאות, אז החלטתי להגיע אליהם למספר ימים מועט (3-4) מטעמי נימוס ולהמשיך הלאה וגם על נושא התחבורה.
בקשר לאוכל אני מתכוון לאכול בחוץ אך אין לי דרישות גבוהות מאוד, פה סנדוויץ שם אוכל רחוב, אולי מסעדה אחת לשבוע ולא מעבר.
התכנון הוא לבלות בניו יורק שבוע וחצי ואז אולי עוד שבוע וחצי בעיר אחרת, למשל וושינגטון.
אחשוב והיערך בהתאם ואשמח לשמוע עצות נוספות
-
- אני מניח שבני המשפחה שאצלם אתה מתכוון להתאכסן יודעים לתת לך את המידע הבדוק ביותר. לפי התקציב שהצגת אני בספק אם תוכל להרשות לעצמך לינה במנהטן, אולי תקח לילה או שניים (אפילו שלושה) לבילויים ליליים שיהיה קשה לחזור עד לסטטן
- אתה צריך להחליט מה האטרקציות שאתה רוצה לראות ובהתאם להחליט על הקצבת זמן. יש כאלה שבשבילם שבוע ניו יורק זה מעל ומעבר ויש כאלה שישמחו עם 3 שבועות. ההתרשמות שלי אומרת שרוב האנשים לא בוחרים לרכז טיול של 3 שבועות בניו יורק.
לקפוץ לשלושה ימי טיול (שני לילות) לוושינגטון נשמע לי מצויין, בוסטון גם יכולה להיות סבבה אבל מחירי הלינה בבוסטון מאוד גבוהים.
- שלושה שבועות אצל קרובי משפחה זו התנחלות. אם יש להם חדר מיוחד ומבודד לאורחים ותסתדרו טוב אז ההתנחלות סבירה ואם לא אז יכולה להיות בעייתית, אבל בכל מקרה זו התנחלות.
נראה שהתקציב שלך די דחוק ואתה מאוד מסתמך על קרובי המשפחה, אם אתה והקרובים לא מכירים ומסתדרים מצויין ואם הם לא ערוכים לאורחים לזמן ארוך זה עלול להיות מתכון למיני-אסון.
לדעתי כדאי שתבנה יותר עצמאות, תקצר את הטיול או עדיף תחסוך עוד קצת כסף.
-
תודה רבה.
התקציב יכול לגדול עד סביבות ה6.5-7 אלף בקלות.
כאמור אלה קרובי משפחה רחוקים, לצורך העניין אני לא מכיר אותם אלא רק ההורים שלי ולכן אני מעדיף לא להישאר איתם יותר ממספר ימים מועט.
-
אם אתה נשאר באזור ניו יורק יהיה לך קל לתכנן תקציב, תבדוק את ההוצאות הגדולות
א. טיסה. תלוי מתי אתה טס ואם או בלי חניות ביניים.
טיסות ישירות יש ל 3 חברות, אל על יונייטד ודלתא. תכנס לאתרים שלהם ותדע בדיוק כמה עולה.
טיסות עם חניות ביניים יש הרבה יותר אופציות. תתחיל עם מנועי חיפוש כמו KAYAK ו TRAVELICITY.
כמובן שאפשר גם לגשת לסוכן נסיעות ולבדוק.
ב. לינה ובמיוחד במנהטן מאוד יקרה. תכנס לאתר כמו booking תבחר את הפרמטרים שמתאימים לך ותקבל מושג די מדוייק.
מנסיון שלי צעירים פחות אוהבים לתכנן אבל מי שלא מתכנן משלם יותר. למשל:
בפעמים שבדקתי לינה בוושינגטון הרבה יותר זולה בסוף שבוע מאשר באמצעיתו.
רכישה של כרטיסי נסיעה בין וושינגטון לניו יורק זמן רב מראש יכולה להגיע למחיר מצחיק של מעט מאוד דולרים, רכישה סמוך לנסיעה יכולה לעלות פי 10.
וכו’ וכו’.
להערכתי דיברנו כאן על כ 70% מהתקציב, תלוי אילו אטרקציות תרצה לחוות.
טיול ברחוב בחינם, חלק גדול מהמוזיאונים בוושינגטון בחינם, לעומת זאת כרטיס להצגה בברודווי יכול בקלות להגיע ל 100$.
רק אחרי שתחליט מה אתה רוצה לראות ולעשות תוכל לדעת יותר על התקציב שאתה צריך.
ואני חושב שלילה או שניים אצל קרובים יכול להיות נחמד, אם נשארים יותר זה מתחיל להיות מעיק לכל הצדדים
-
אם אתה לא מכיר אותם בכלל, אז כבר הלילה הראשון זה התנחלות
-
גם אני נסעתי בפעם הראשונה לארה”ב בערך בגילך. גם לי היה תקציב מוגבל. גם אני מצאתי קרובים-רחוקים שגרים באזור ניו יורק והחלטתי ללון אצלם כדי לחסוך כסף. למזלי פגשתי אנשים נהדרים ונוצרה ביננו כימיה טובה – כך שהשהות שם לא הייתה “התנחלות” ואפילו היה לנו נחמד לטייל ביחד לפי הזמינות שלהם. כלומר זה יכול ללכת לכאן או לכאן. לא הייתי מפחד לגור מחוץ למנהטן – בשלב שבו אתה נמצא, אתה בטח יכול “לסבול” זמן ארוך של הגעה למנהטן והרבה חוסר נוחות, רק בשביל חיסכון כספי לא מבוטל. ולא יקרה אסון אם לא תישן במנהטן בכלל. יהיו לך עוד ביקורים בעתיד שבהם כן תישן במרכז העניינים.
יש אפשרויות לינה נוספות, שמקובלות יותר בקהל של צעירים עם תקציב מוגבל. לא מכיר באופן אישי, אבל אפשר לשקול את השירות של CouchSurfing, או אולי לקחת חדר בתוך דירה עם airbnb (זה חוקי, כי זו לא דירה שלמה). יש גם כאלה שמחפשים מישהו שישמור להם על הכלב ובזמן הזה יכול לגור בדירה. בקיצור, אפשר לנסות להיות מקורי.
-
בנוסף למה שעמיחי כתב, נסה לבדוק "ישראלים מסבלטים בניו-יורק" (פייסבוק, לא בדקתי את הטראפיק שם).
בשני הביקורים שלי בניו-יורק, "התנחלתי" פעם בביתה של חברה, "נתתי לה חופש" של שבוע ממני, נסעתי לכמה ימים לבוסטון ובילוי עם קרובי-המשפחה בטיולים באיזור , בפעם השניה לנתי אצלם, שני הצדדים נהנו, רב הזמן הסתובבתי בעיר (המגורים היו במיקום יותר נוח משלך) ביקור במוזיאונים, גלריות, שיטוט ברחובות וגילו "חורים" מעניינים, חנויות ומבנים.
גם בחודש (בכל ביקור), לא הספקתי לחקור את כל מנהטן וקווינס (כיום, יש עוד איזורים נעימים לשיטוט).
* הכסף עלול "להעלם", אם לא מתכננים מראש את ההוצאות.
-
תודה רבה , מודה לכולם.
התכנון הראשוני: 3-4 ימים ראשונים אשן אצל קרובי משפחתי, לאחר מכן אעבור למנהטן לבערך שבוע וחצי כולל סיורים מודרכים בשפה הרוסית בכל מיני מקומות בעיר וגם מחוץ לעיר ואז אטוס לוושינגטון או הערים בסביבה..
כאמור תקציב סביבות ה7.5 אלף.
תודה לכולם עשיתם לי סדר בראש והתחלה טובה לתכנון
-
לוושינגטון אין צורך לטוס. קח אוטובוס (זול) או רכבת (יותר יקר).