ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טרק בסקוטלנד

פורום אירופה
    3
    8
    1049
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Shir_3604786
      Shir_3604786 נערך לאחרונה על ידי

היי, שמעתי על טרק ה- West Highland Way בסקוטלנד ורציתי לדעת כמה דברים לגביו. לפי מה שקראתי, נראה לי שמרחקי ההליכה בכל יום ארוכים לי מידי, ולכן אני רוצה לנסות להרכיב מסלול שיתחיל מאמצע הטרק. הבנתי גם שיש סוכנויות שמעבירות את הציוד ומארגנות הוסטלים מראש לכל לילה, אבל אני לא מוצאת סוכנות שמתחילה מנקודה לבחירת הלקוח...

אם מישהו פה שמע על סוכנות כזאת או מכיר בכלל סוכנויות טובות לטרק הזה, אשמח שתענו לי. 

תודה רבה,

שיר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • imeshy
        imeshy נערך לאחרונה על ידי

טרק בסקוטלנד

הנה בלוג נהדר בנושא

בלוג

• IO.
          IO. נערך לאחרונה על ידי

טרק בסקוטלנד

תודה imeshy! wink

הי שיר,

אין בעיה לארגן את הטרק כך שהאורך של ימי ההליכה יתאים לך.

תסתכלי לדוגמה בלינק הזה - החלוקה של 8 ימים אינה כוללת אף יום שהוא ממש ארוך (בהתחשב בהפרשי הגבהים במסלול הזה שהם די זניחים ברוב המקטעים, פרט למקטע שנקרא "Devil's Staircase" אחרי King's House - ובאמת שגם הוא לא קשה במיוחד, אם כי זה כמובן מאוד סוביקטיבי).

כנ"ל לגבי חלוקות הימים שמתוארות בלינק הזה. התעלמי מהעובדה שמדובר בחברה שמציעה את שרותיה, תתרכזי בתור התחלה רק באפשרויות החלוקה של המסלול. כאן אף הרחיקו לכת ומתארים חלוקה של 9 ימים. זה באמת כבר מאוד-מאוד-מאוד נוח!

אין שום מניעה כמובן לנקוט בגישה של הליכה של חלק מהמסלול - את עדיין תזדקקי לתכנית הליכה, כך שהלינקים למעלה עדיין יכולים לעזור לך ליצור כזו תכנית. את פשוט לא תתחילי מנקודת ההתחלה של הטרק ו/או לא תסיימי בנקודת הסיום.

הרבה יגזר מהזמן שעומד לרשותך ומידת הרצון שלך ללכת את המסלול כולו. זה באמת אפשרי לחלוטין וכמו שאת רואה בדוגמאות הנ"ל, לא מחייב ימים מאוד ארוכים.

לגבי חברות שמובילות תיקים ומארגנות את הלינות - יש המון! אני לא מכירה אישית כאלו, כי לא השתמשתי ולא בדקתי אבל חיפוש זריז באינטרנט מצביע על מבחר גדול מאוד.

ניתן גם למצוא חברות שמארגנות מסלול חלקי. שוב לא מהיכרות אישית, אבל חיפוש זריז הוליד כדוגמה את האופציה הבאה: מ- Bridge of Orchy ל- Fort Williams. 

אני די בטוחה שתמצא גם החברה שתשמח להתאים את עצמה לדרישות שלך.

גם אם את לא מוצאת חברה שמציעה במפורש את המסלול שנראה לך - אל תהססי לפנות לחברות שעליהן קיבלת המלצות או קראת באינטרנט המלצות. יש סיכוי טוב מאוד שלפחות חלקן ישמחו לבנות לך תכנית שתתאים לך אישית!

החברה הזו למשל מצהירה שהיא לא מגבילה את מספר הימים, משרתת את כל נקודות הלינה וכו' - נשמע גמיש למדי, שוב - אינני מכירה אותם, אבל חפשי חוות דעת עליהם באינטרנט וצרי איתם קשר.

באמת, המסלול מאוד פשוט ל"הרכבה" ועצם זה שיש כל כך הרבה חברות מארגנות ומקומות לינה מייצר תחרות שאנחנו, ההייקרים, נהנים ממנה.

המסלול נהדר,

בהצלחה!!!

Lairing Morבדרך ל- Kings HouseLoch Lomond
          • IO.
            IO. נערך לאחרונה על ידי

עוד הערה:

אם את נבהלת מהמקטע האחרון - בין Kinlochleven לבין Fort Williams, שכפי שאת רואה הוא קיים בכל החלוקות, פשוט מכיוון שאין שום אופציית לינה בדרך - אל תבהלי! 

ראשית, אמנם מדובר ב- 24-25 ק"מ אבל המסלול לא קשה!

שנית, אחרי 6-7-8 ימי הליכה, אם תתחילי מ- Milingavie, את כבר תפתחי כושר ותתרגלי לשביל עד שתגיעי ליום הזה.

ולבסוף - קינלוכליבן היא עיירה של ממש ואני די בטוחה שאפשר להתנייד ממנה בתחבורה ציבורית לפורט וויליאמס ובטח גם לגלאזגו/אדינבורו. אולי לא בקלילות, אולי זה יקח קצת זמן - אבל תבדקי את האפשרויות. זה נותן לך את האפשרות לפרוש שם, אם את מגיעה ליום האחרון ועדיין לא בטוחה ביכולות שלך ללכת מרחק כזה (הימים הקודמים בשביל אמורים לשמש לך כאינדיקמיה טובה לכך; בשלב זה את כבר תדעי אם זה מתאים לך או לא).

מקווה שעזרתי laugh

והנה עוד תמונה להגברת המוטיבציה:

IMG_3040.JPG
            • imeshy
              imeshy נערך לאחרונה על ידי

עוד הערה:

תמונות נהדרות (אני קורא מדי פעם את הבלוגים שלך ומפנטז..)

באיזה מצלמה את משתמשת?

תודה

• IO.
                IO. נערך לאחרונה על ידי

עוד הערה:

מצלמת ב Canon PowerShot SX40 HS

אבל המצלמה זה שטויות - העיקר הדוגמנים blush :

IMG_3166.JPGIMG_2924.JPGIMG_3062.JPG
                • Shir_3604786
                  Shir_3604786 נערך לאחרונה על ידי

עוד הערה:

תודה רבה על התגובה המפורטת!! והתמונות בכלל...

הסתכלתי על תכנוני המסלול עם חברה שלי שאיתה אני מתכוונת לעשות את הטרק,

וחשבנו (מטעמי זמנים והגעה למקום - אנחנו לא ניידות עם רכב ונגיע כנראה באוטובוס מלונדון) להתחיל ב- Drymen ולסיים ב- Crianlarich. ככה יוצא שבערך בכל יום הולכים 10 ק"מ ובהתחשב בעובדה שזה הטרק המוגדר הראשון שלנו, זה נראה לנו מתאים. 

היית אומרת שזה מסלול יפה מבחינת הנוף ותוואי הדרך או שכדאי איכשהו להשקיע ולהצפין יותר ולהגיע לאיזור Orchy Bridge? 

פלוס, יש מקומות לקנות בהם ארוחת בוקר לא משוגעת שתהיה גם בעלות נורמלית או שכדאי כבר לקחת עם סוכנות שכוללת בתוכה ארוחת בוקר?

שוב תודה.

• IO.
                    IO. נערך לאחרונה על ידי

עוד הערה:

היית אומרת שזה מסלול יפה מבחינת הנוף ותוואי הדרך או שכדאי איכשהו להשקיע ולהצפין יותר ולהגיע לאיזור Orchy Bridge? 

התשובה היא 'כן' לשניהם - כלומר ה-'או' הוא לא כל כך במקום בשאלה שלך...

כן - המקטע שבחרתן הוא יפה

וכן - כדאי להשקיע ולהצפין יותר, אם יש לכן זמן וכוח

אגב, את המקטע שבין Crianlarich ל- Bridge of Orchy, כפי שסיפרתי בבלוג שלי, אני בקושי הצלחתי לראות... בגלל שהיה יום גשום ואפור להחריד והלכתי מתוך ענן רוב הזמן.

הלאה מ- Bridge of Orchy יש מקטע משגע - לכיוון King's House וגם הלאה משם...

בקיצור: שווה ללכת עד הסוף אבל אם זה מרגיש לכן "גדול" מידי - אז זה גם בסדר! כל אחד/ת עושה מה שהוא יכול ומה שמתאים לה/לו.

כמו שאת כותבת זה מסלול ראשון שלכן. בעתיד תהיו "חכמות" יותר wink

לגבי ארוחות בוקר - מנסיוני זה נוח לאכול בבוקר במקום הלינה ובד"כ מקומות הלינה מציעות לינה+ארוחת בוקר. לטעמי זו אופציה טובה ונוחה במיוחד כשמטרקים. אבל יש היכן לאכול בעיירות במידה וזה לא מסתדר.

• 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון