טרק ב: שוויץ / צפון איטליה
-
שלום,
האם מישהו היה פעם בטרקים באיזור שוויץ / צפון איטליה?
אנחנו שני חברים אשר מעוניינים לצאת לטרק לשלושה ימים בטבע.
ברשותנו 5 ימים: יום אחד הגעה, יום אחד עזיבה, שלושה ימים לטרק בטבע
נשמח מאוד לעזרה ומידע חיוני,
תודה מראש.
-
טרק ב: שוויץ / צפון איטליהיש פה בלמטייל בלוג של מישהו שעשה טרק של הרבה ימים במסלול שחוצה את שוויץ לרוחבה. אני מניח שתוכלו לבצע כמה ימים מתוכם, כנראה בחלק שקרוב לז'נבה.
-
טרק ב: שוויץ / צפון איטליהישנם שני טרקים מפורסמים:
1. בדולומיטים - טרק alta via 1 (יש גם 2 אך הוא מורכב יותר)
2. בשוויץ - יותר נכון בצרפת אך נוף אלפיני - tour mon blanc - סובב מון בלאן (TMB )
למיטב הבנתי את כל אחד מהטרקים הללו ניתן לבצע לא עד הסוף כלומר מספר ימים כפי שתחפצו.
בהצלחה
-
טרק ב: שוויץ / צפון איטליהתודה רבה על המידע.
-
טרק ב: שוויץ / צפון איטליהארתור, יש מלא מסלולים שעונים לדרישות שלך. פשוט המון!
בוא נתחיל מעונה מדויקת ואופי הטיול (אוהל/בקתות/חדרים פרטיים). אלו פרמטרים קריטיים לבחירת מסלול הליכה (שלא ציינת).
למשל -ה- TMB אינו אידאלי עם אוהל וה- AV1 (אף כי לא עשיתי אותו) אף פחות מתאים עם אוהל (יש ממש איסור עד כמה שאני יודעת).
ה- WHR (שאמוני לצרמאט) יותר מתאים עם אוהל.
אם אתם בלי אוהל - שני האחרים באים מאוד גם הם בחשבון.
כל הנ"ל רלונטיים רק בקיץ. סוף יוני עד אמצע-סוף ספטמבר.
-
טרק ב: שוויץ / צפון איטליהשלום ענבר,
הינו מאוד רוצים להשתמש באוהל + הכנת אוכל עצמאית , התאריך המתוכנן שלנו הוא 6.8 - 11.8, והעדפה היא לנחות בז'נבה.
אנחנו מחפשים מידע כבר שבוע שלם ולא כתוב בשום מקום האם מותר להשתמש באוהלים / להכין אוכל על גזיה וכדומה.
והדבר הכי בעייתי הוא שלא נתקלנו בשום טרק שנמשך פחות מ 7 ימים.
אנחנו מאוד נשמח אם תוכלי לחלוק איתנו את הידע שלך.
תודה מראש.
-
טרק ב: שוויץ / צפון איטליההי ארתור,
התאריך שלכם פותח בפניכם את כל המסלולים הגבוהים - זה שיא העונה.
אתה לא צריך להתרגש מאורך המסלולים שאתה קורא עליהם. הרבה מסלולים ארוכים באירופה הם מאוד נגישים. זה אומר שאתה בקלות יכול ללכת מסלול חלקי.
זה נכון למשל לגבי ה- WHR.
** אתם יכולים בשלושה ימים ללכת מ- Le Chable ל- Arola.
שתיהן עיירות שיש אליהן תחבורה ציבורית (יתכן ויהיה קל יותר להגיע ל- Verbier, אפשר לעלות למסלול גם ממנה).
תבקש רשות ללון לצד הבקתות או שתקים את האוהל בפינה "נסתרת" (לא על השביל! ולא בסמוך למבנים שיש בדרך) לקראת חשכה.
עוד מקטע בן 3 ימים של השביל הנ"ל - מזינל לסט. ניקולאס (תקרא בבלוג שלי ימים 9-11 בטרק הנ"ל). יש מספיק "פינות ניסתרות" במקטע הזה שתוכלו להקים בהן אוהל, לקראת חשכה.
תקרא עוד כאן לגבי אוהל במסלולים הנ"ל. נראה שה - AV1 לא מתאים בכלל, ה- WHR אפשרי (רק צריך לבקש רשות / לנהוג בהתאם).
אם אתם יכולים להוסיף עוד יום - תוכלו ללכת מלה-זוש לקורמאיור על ה- TMB. יש חניון קמפינג ב- Le Contamine וכן ב- Les Chapiuex. ובלילה ה- 3 תוכלו ללון בבקתת אליזבטה. הלוגיסטיקה מאוד קלה במסלול כזה. ההתניידות מ-/ל- ג'נבה סבירה מאוד (אידיאלית בהלוך ללה-זוש, נוחה בחזור מקורמאיור). והכי חשוב: המקטע נפלא!
לחלופין במסלול הנ"ל תוכלו לדלג על היום הראשון ולהתנייד באוטובוס ל- Le Contamine. זה יתן לכם 3 ימים שרציתם.
בבלוג שלי יש אינפורמציה על ה- WHR וה- TMB, אף כי לא הלכתי עם אוהל. תמצא את הימים הרלוונטיים.
בהצלחה!
-
טרק ב: שוויץ / צפון איטליהמודה לך מאוד מאוד על המידע העצום הזה!!
תודה רבה לך!!