שבועיים יוון עם בני נוער באוגוסט
-
הי,
אנחנו נוסעים לשבועיים ביוון באוגוסט. נוחתים בסלוניקי.
בנות אוהבות שופינג. אמא אוהבת טבע ואבע שרוצה לנוח. יש עוד בן יחסית זורם.
חשבנו לצרף את כל האהבות.
לנסוע ליוון ההררית לכמה ימים (לעצור בדרך במנזרים התלויים). אחר כך בטן גב איפהשהו ובסוף כמה ימים בסלוניקי וכך כולם יהיו מרוצים.
איפה לדעתכם כדאי לעשות את חופשת בטן הגב שלנו? וכמה ימים בסלוניקי – יומיים מספיק?
תודה מראש לעונים לאם המבולבלת
-
היעד מאוד לא קלאסי לשופינג.
לשופינג צריך עיר גדולה, סלוניקי עצמה אולי תצלח חלקית לעניין. מטאורה וכפרים קטנים מתאימים לשופינג האהוב עלי, שמן זית גבינת פטה וחלומי וזיתי קלמטה, אבל אני מניח שלא התכוונת לשופינג מהסוג הזה.
ריזורטים לבטן גב בד”כ יש בחופים, המרחק מסלוניקי די קצר לחלדקיקי, להערכתי תמצאו שם מקומות מתאימים.
מטאורה (מנזרים תלויים) טיול של יום, למרחיבים טיול של יומיים, אלא אם אתם אנשי טיפוס הרים וסנפלינג.
-
תודה על התגובה. גם אני מחבבת שופינג של שמן זית וגבינות

בעניין השופינג נסתפק בכמה מותגים בינלאומיים כך שאני מניחה שסלוניקי תצלח למשימה.
כמה ימים כדאי להשקיע בסלוניקי?
בעניין הבטן גב. אנחנו פחות בעניין של ריזורטים המוניים. וקראתי איפשהו שחלדקיקי בקיץ זה כמו אילת. האם זה נכון?
האם חצי האי פליון יכול להתאים?
-
לא מכיר שופינג בסלוניקי, מציע שתוודאו.
אני בד”כ נהנה מבטן/גב משפחתי באחת מהאופציות הבאות:
שכירת דירה במלון קטן ופשוט יחסית (שלושה כוכבים למשל) קרוב לחוף ים ואולי עם בריכה, בלי הכל כלול, או
שכירת וילה קרובה לים או עם בריכה.
אני יוצא לטייל רחוק או קרוב (ואם נח אז רק יש ימים שקרוב מאוד) ואוהב לאכול בטברנות מקומיות, מבחינתי “הכל כלול” פוגם בחופשה כי הוא מרתק אותי למלון.
לאחרים יש העדפות אחרות שכמובן גם הן בסדר גמור – בשבילם.
אני לא מכיר בחלדיקיקי אבל כן מכיר באזורים אחרים, הסוכנים בארץ שולחים את האנשים למלונות קבועים (למשל כרטה מאריס בכרתים) שהופכים למלונות של ישראלים, סביר שהאווירה תהיה אילתית, עוד פעם למי שזה מתאים – סבבה.
כשאני בוחר את הוילה שלי, או מלון קטן על חוף רחוק נחמד, ממש, אבל ממש אין שם אווירה אילתית.
בפיליון שכרתי דירה במלונצ’יק קטן לא ממש על החוף אלא בקו השני אחריו, מרחק 2-3 דקות הליכה לחוף, יכול להיות שנחשב אפילו 2 כוכבים ולא שלושה – כבר לא זוכר.
תראי מה מתאים לכם