יוצא לשבוע שני של סנובורד - מתלבט לגבי הדרכה
-
אהלן!
עוד שבועיים יוצא לשבוע בצרפת וכרגע (חוץ מהתלבטות לגבי האתר) יש גם התלבטות לגבי הדרכה.
קצת רקע:התחלתי לגלוש בגיל מבוגר יחסית (36...) סנובורד, בלי נסיון בעבר בכלל. הייתי לפני 3 שנים כמה ימים בואל תורנס, לקחתי מספר שיעורים פרטיים אבל בעיקר ביליתי בנפילות על התחת על השלג ולא ממש הצלחתי לגלוש. לפני שנתיים החלטתי על ריסטראט: לנסות שוב והפעם נסעתי לשבוע לליביניו ומראש סגרתי על הדרכה קבוצתית ל6 ימים ואכן היתה התקדמות משמעותית. בסוף אותו שבוע הצלחתי לגלוש על כחולים ואפילו אדום אחד לאט… הבטחון שלי עלה אבל עדיין מרגיש שעוד יש לי המון עבודה גם בפניות הבסיסיות וגם על זרימה חלקה בגלישה.
אז השנה אני רוצה להמשיך בזה והכיוון הוא שבוע בצרפת (מתלבט בין ואל תורנס לאלפ דואז – יש הצעות..?). השאלה האם להמשיך לתרגל את הדברים הבסיסיים לבד (אני טס עם גיסי שהוא גולש יותר מתקדם לכן סביר שנתפצל חלק גדול מהזמן) על מסלולים קלים בעצמי על סמך הידע מפעם קודמת + המון סרטוני הדרכה שיצא לי לראות מאז או לקחת שוב הדרכה קבוצתית? או אפשרות ביניים שלישית: לקחת מספר קטן של שיעורים פרטיים.
היתרון בהדרכה ברור: בין אם זה קבוצתי או אישי יש מדריך שיכול לכוון. מצד שני, זה גם משאיר פחות זמן להתאמן לבד בלי לחץ של קבוצה וגם פחות זמן להנות מהגלישה עצמה. אומנם יש 6 ימים של סקי אבל עדיין.
מה דעתכם? כרגע הנטייה שלי לוותר על הדרכה קבוצתית ולהתרכז בשיפור הפניות וצבירת בטחון במסלולים הקלים, ולאו דווקא ללמוד עוד מיומנויות, אבל אני פתוח לשמוע עוד דעות, במיוחד אם יש מישהו שהיה בהתלבטות דומה.
המטרה הסופית היא לגלוש יותר זורם, גם אם זה אומר להשאר בינתיים במסלולים כחולים והאדומים ולאו דווקא לרדוף אחרי השחורים או להתקדם לקפיצות וטריקים בפארק.
תודה מראש! -
אישית הייתי ממליץ לך לעבור לסקי. ההתקדמות תהיה מהירה בהרבה ותוכל לגלוש כחולים ואדומים גם בשבוע ראשון בסקי בדרך כלל...ובגילנו..(אגלח מעצמי איזה עשור)..למי יש כוח לכל הקשירות הללו כאילו אני בסשן בדאנג׳ן?!? קליק קלאק מתחברים למגלשיים וזהו..
אבל סקי או סנואובורד אתה חייב הדרכה מלאה ברמה בה אתה נמצא. הדרכה קבוצתית בתנאי שהקבוצה היא כ4-8 תהיה מצויינת.
-
קצת על עצמי אני גולש סנוובורד בסביבות 15 שנה ודי באינטנסיביות לפעמים גם 4 שבועות בחורף, קח בחשבון שלילמוד ליגלוש על סנוובורד ברמה סבירה לוקח זמן, אני מתכוון שבאמת מתחילים להשתחרר ולגלוש. אני כבר הרבה שנים לא לוקח הדרכות לגלישה, אבל לדעתי את ה 5-6 שבועות הראשונים לפחות, כדי מאוד לקחת הדרכה מלאה, אני אוהב את ה UCPA בצרפת, מחיר זול ורמה מקצועית גבוהה, וגם את הקלב מד, בשני האפשרויות גם אתה וגם הגיס תקבלו בדיוק את הרמה שמתאימה לכם, תלוי בכמה אתם מפונקים/קשוחים
-
הנה העצה שלי אלייך.בדרך כלל שיעורי הסקי/סנובורד מתחילים בעשר בבוקר ומסתיימים בשלוש בצהריים.למה שלא תיקח הדרכה עם עוד 2,3 אנשים ובשעות הפנויות או בבוקר ב 9.00 (לפני תחילת השיעורים) או בצהריים בשלוש (בגמר השיעורים) תתאמן לבד.אני תמיד ממליצה לקחת הדרכה תמיד יש מספיק זמן להתאמן לבד.
-
יש מצב שמתישהו אעבור לסקי, בינתיים מעדיף למצות את הלימוד על הסנובורד… כן, אני קצת מזוכיסט

-
הנסיעה כוללת גם ביקור חברים בשוויץ והכל נעשה די בדקה ה90 אז נראה לי זה יהיה בסוף באיזו דירה פשוטה...