קוסטה ריקה עם ילדים
-
אנחנו עם 2 ילדים (בני 4,2) וקוסטה ריקה ממש קורצת לנו לטיול של שבועיים. הגיוני ?
האם היא ידידותית לילדים קטנים מבחינת נסיעות ושירותי בריאות, מחלות ואטרקציות?
נשמח לתשובה@
-
את קוסטה ריקה אני נוהג להגדיר כעולם שלישי לייט. מה שאומר - אין לכם בעיה להתנייד עם רכב שכור. התחבורה הציבורית אמינה למדי וגם האוטובוסים ברמות שונות אבל לא ירודות.
יש המון אופציות לאטרקציות, רק שהן גם מתומחרות בהתאם ( אמרתי לייט על עולם שלישי). לא ידוע לי על מחלות מיוחדות, צריך להיזהר כמובן ליד חיות ( כי הן עדיין חיות בר), מי שתייה ( לא הייתי שותה מהברז ליתר ביטחון..), אוכל לא מבושל וכיוב'. בקיצור מה שמתאים להרבה מקומות בעולם שאינם 100 אחוז בתנאי המערב.
קחו בחשבון שיהיה לכם ג'ט לג והמדינה לא זולה במיוחד אם דוחפים אטרקציות בכמויות...
-
חלק גדול מהאטרקציות לא רלוונטי לגילאי הילדים שלכם (ראפטינג, אומגות, קניונינג, אופנועי ים ועוד)
גם הטיסה לשם מאד ארוכה והנסיעות בתוך המדינה לא קצרות. אני הייתי מחכה עם היעד הזה כשהילדים קצת יגדלו.
-
מה בערך זמני הנסיעה מיעד ליעד?
-
אני לא חושב שבשבועיים אתם בכללל צריכים לנסוע הרבה.
אתם יכולים להיות בפורטונה ומונטה ורדה איזה 7-8 ימים בקצב לא מהיר ומשם להגיע לאחד החופים- או במערב או במזרח. במצב כזה להגיע לפורטונה מאזור שדה התעופה לוקח בערך 4 שעות, ממנה למונטה ורדה ברכב ייקח כחצי יום ( ואם זה לא ברכב יש שירות של ג’יפ-סירה-ג’יפ שחותך את הקפת האגם ולוקח למיטב זכרוני כ-3+ שעות). משם לכיוון החוף המערבי- פנינסולת ניקויה שיותר מסתדר מבחינת מרחקים, זה כבר תלוי כמה רוצים לנסוע.. אבל אפשר לעשות לילה אחד בעיר ליבריה ואחריה לחוף…. או שאפשר במקום לפנינסולה לרדת לכיוון חאקו ומנואל אנטוניו בשביל חופים. ( אני עשיתי את זה בתחב”צ יש פה מספיק שיכולים להעיד כמה זמן זה לקח ברכב… לדעתי כ-4.5 שעות בלי עצירות)