חיוב אוטומטי של קנס נהיגה
-
שלום,
לפני כ-3 חודשים הייתי באנגליה ושכרתי אוטו דרך אחת הסוכנויות הבינלאומיות (שכרתי לפני הנסיעה דרך השלוחה הישראלית).
החודש במקרה עברתי על חיובי האשראי, גיליתי בחיובי האשראי חיוב נוסף, חוץ מהחיוב של שכירת הרכב. התקשרתי אליהם והם אמרו שזה תשלום של קנס.
הם אמרו שמכיוון שאין להם (לרשויות התחבורה בחו”ל או לחברת השכירות בחו”ל) דרך ליצור איתי קשר אז הם מחייבים, ובמקרה שאני מתקשר לשאול אז הם נותנים אינפורמציה.
נשמע לי הזוי כל העניין הזה שיש חיובים כאלה בלי להודיע ובלי שום הוכחה.
האם בדרך כלל חברות השכירות מחייבות אוטומטית במקרה של קנס? או שהם אמורים לשלוח את הקנס ואני אמור לשלם מיוזמתי?
-
מצד שני, היו כאן כמה דיונים אודות “תשלום אוטומטי, כן או לא”
הרוב, צדדו באפשרות של תשלום אוטומטי של קנסות על מנת למנוע את כל הטראראם שגובל לפעמים בבעיות רציניות של תשלום קנס בחו”ל.
-
זה לא חיוב על הקנס
זה חיוב על עמלת חברת ההשכרה בקשר עם הודעת הקנס שהגיעה אליהם
את הקנס תקבל / או שלא, בנפרד.
-
הסכום הוא 60 פאונד. הגיוני שזה רק העמלה?
-
נגיד שאוטומטי, אבל גם בלי שום הודעה מצד חברת ההשכרה? לא אחרי החיוב ובטח שלא לפני החיוב.
-
יתכן גם שמדובר בקנס של חברת ההשכרה.
קשה לי להאמין שחברת ההשכרה מחייבת בשביל מישהו אחר
-
שילמת? אז תדרוש מידע מלא על מה ששילמת.
קודם כל תבדוק מה שילמת. שילמת את הקנס מול הרשויות? שילמת משהו לחברת ההשכרה?
תדרוש העתק של הדו”ח קבלות וכל השאר.
גבו ממך דמי טיפול? אז במקום לנחש תדרוש לקבל את הטיפול
-
נשמע מוזר. מה זאת אומרת אין להם דרך ליצור איתך קשר?
לרשויות אין אבל לחברת ההשכרה יש. תדרוש מהשלוחה שלהם בארץ את החשבון עבורו הורידו את הסכום מכרטיס האשראי.
לא מזמן נכתב כאן שעבירת תנועה היא לבן אדם ולא לרכב לכן חבגת השכרה לא משלמת אלא גובה דמי טיפול=בדיקה אצלה מי היה הנהג בתאריך הדו"ח ושליחת המידע לרדויות.
-
מנסיון אישי – יש סיכוי שאת ההודעה ומסמכי החיוב חברת ההשכרה שלחה לכתובת שמסרת להם באנגליה, כן, אם רשמת שם של בית מלון יש סיכוי טוב שהם שלחו למלון. אני מסרתי כתובת של המשפחה בלונדון וההודעה הגיעה אליהם.