עזרה בתכנון של טיול
-
היי, אני מתכנן לטוס במרץ לדרום אמריקה
אני רוצה לעבור בארגנטינה פרו צ’ילה קולומביה וברזיל
אני קורא כאן בפורום אבל עדיין קצת מתקשה
אם מישהו יוכל לעזור לי בתכנון של הטיול כמו איזה סדר של המדינות כדאיאם זה בכלל כדאי להתחיל במרץ או ששווה לחכות עוד חודש שיתחמם קצת
ודברים שפשוט חייבים לחות או לראות בכל אחת מהמדינות
זה יהיה ממש מוערך
-
השאלה הראשונה שאתה צריך לשאול את עצמך היא האם פטגוניה כלולה בטיול?
באופן עקרוני מרץ זה כבר מחוץ לעונה בפטגוניה, אבל אני מכירה אנשים שטיילו גם בתקופה הזו, ונהנו מאד.
מזג אוויר זה הרבה עניין של מזל.
לטיול מחוץ לעונה יכול להיות גם יתרונות בזמינות ובגמישות שלא קיים שמטיילים בעונה וצריך להזמין מראש. אבל צריך לקחת בחשבון שמזג האוויר לא תמיד צד שלך….
אם פטגונה במסלול אז צריך להתחיל ממנה ולעלות כלפי מעלה לפרו/ברזיל ובסוף קולומביה
לא כתבת לנו בן כמה אתה, לכמה זמן אתה מתכנן לטוס? אז זה קצת לגשש באפלה.
בטיול אין דברים ש”חייבים לראות”, יש את הדברים הידועים והמתויירים כמו קרחון פריטו מורנו באל קלפטה והמאצ’ו פיקצו בפרו, אתה תיווכח שדווקא המקומות ש“חייבים”, הם הומי תיירים, והם המקומות שבסוף הטיול תגיד שהיו כלכך הרבה מקומות שנהנת בהם הרבה יותר. לפעמים אלו דווקא המקומות שכוחי אל, שחקרת ומצאת לבד.
יכולה לומר לך מנסיוני שרציתי להגיע מאריקיפה בפרו לסן פדרו דה אטקמה בצילה ראיתי שזה מרחק עצום, בעודי יושבת על גוגל מפס לחפש מה לעשות בדרך, גיליתי שמורות שלא היה כתוב עליהן כמעט חומר, וחקרתי אודותיהן בעצמי, והם בסוף היו מהמקומות המרתקים שהייתי ביבשת.
הטיפ הכי גדול שאני יכולה לתת לך, אל תלך ב”שביל החומוס”, שזה הכינוי למסלול הקבוע של הצעירים הישראלים בדרום אמריקה, וגם אם תלך בחלקו, תשתדל מידי פעם לסטות ממנו…..
בהצלחה