עזרה בתכנון טיול קנדה
-
שלום לכולם,
יוצא לי לא מעט לקרוא ולהיעזר בתכנים שבפורום אך זו פעם ראשונה שאני מגיב בפועל
התחלתי לתכנן טיול שלי (בן 25) וחברתי (22) לקנדה אך אני נתקל במספר קשיים ואשמח לעזרתכם
רצוי להגיד ששנינו חובבי ערים וטבע ושנה שעברה עשינו טיול יחסית קצר בארה”ב של ניו יורק – ושיקגו (אין בעית ויזה)
לא אכנס לדקויות הטיול אלא לקווים המנחים שלו, הזמן המוקצה לטיול הוא כחודש ימים והתקופה לא נקבעה סופית אך המחשבה כרגע היא אוגוסט/ספטמבר.
התכנון הוא לנחות במונטריאול (אפשר לישון אצל משפחה) – אוטווה – טורונטו – מפלי הניאגרה – אגמי האצבעות – בוסטון (אפשר לישון אצל משפחה) – ההרים הלבנים – קוויבק – וחזרה למונטריאול
ההתלבטות העקרית שלי בהקשר זה האם אולי שווה לחתוך חלק ניכר מהשלד הזה ולקצר את הזמן באזור מונטריאול לשבועיים ולעשות את החצי השני של הטיול ברוקיז (נחיתה בקלגרי ואז banff-jasper)
ברור לי שבחירה זו תגדיל את עלויות הטיול.אשמח לעזרתכם

-
שלום
וברוכים הנכנסים לדף הפורום של צפון אמריקה בפועל !
לדעתי ומאחר ולא מדובר רק על קנדה(וכרגע לא חשוב הצד), וגם על צפון מזרח ארה”ב, לא הייתי משלב שני צדדים.
תשאירו לעתיד את מערב קנדה כולל הרוקיז הקנדיים.
מוני
-
זה לא מה ששאלת אבל אני בכל זאת אתפרץ:
שים לב שלשכור רכב בקנדה כדי לטייל בארה”ב יש שתי בעיות:
האחת – בגדול בקנדה רכבים יותר יקרים.
השניה – אם שוכרים רכב בקנדה עשויה להיות בעיה לחבר לו איזיפאס ומכאן שתהיה בעיה לנסוע בחלק מכבישי האגרה שכבר אין להם אפשרות תשלום במזומן. גם פה מדובר על באופן כללי. יתכן שיש פתרונות, וגם צריך לבדור אילו כבישים רלוונטיים לכם והאם יש להם פתרונות ללא איזיפאס.
בגדול טיסות לקנדה נוטות להיות יותר יקרות מאשר טיסות לארה”ב (אם כי גם פה ברור שיש חריגים)
-
תודה על ההתיחסויות
בעיקרון ישנה גם אופציה לטוס בהתחלה לבוסטון הכל תלוי בטיסות שאמצא במידה ואני אכן אלך על האופציה הראשונה
למען האמת אין הבדל משמעותי בטיסות שמצאתי בין בוסטון למונטריאל לדוגמא
בכל אופן אחדד את השאלה במידה ואני אכן הולך על אזור אלברטה והרוקיז אני חותך אצ החלק הקנדי.
משמע לא מגיע לבוסטון אלא מתמקד באזור מונטריאל-קוויבק סיטי- אוטווה-טורונטו-ניאגרה כמובן עם סטיות לטבע ופארקים ככל שהלוז יאפשר, והחלק השני יהיה ברוקיז.
זה מבחינתי שאלת השאלות
בהקשר האייזיפס הערה חשובה ואבדוק את הנושא
-
אם הרוקיז הקנדיים אז טוסו קודם למערב ולאחר שתסיימו בצד ההוא תטוסו למונטריאול ולביקור בצד הזה של היבשת.
מוני
-
זוהי אכן אופציה להתחיל ישר מהחלק המערבי
אך ההתלבטות האם בכלל "שווה" לחתוך את הטיול באזור קנדה-ארה"ב לטובת הרוקיז
ברור שזה העדפה אישית וכו, אך אשמח לשמוע את דעתכם
-
אם אתם רוצים לחוות את הטבע במלוא הדרו בדרך יחסית נוחה וללא צורך במסלולים רגליים ארוכים = אז וודאי ששווה הביקור ברוקיס
אם טבע לא מרשים אותכם – אז תוותרו
אין ספק שאזור הרוקיס הקנדים זה אחד מהמקומות היפים בעולם
-
אני לא יודעת אם יהיה "שווה" לך לחתוך את הטיול בצד המזרחי כי אולי ממש חלמת תמיד לבקר בטורונטו ובאוטווה ואולי במונטריאול גרים קרובי המשפחה האהובים עליך בעולם ואתה רוצה לבקר אותם בכל מחיר. אני כן יכולה להגיד שלדעתי אין מקום להשוואה בין שני האזורים, הרוקיס הקנדיים מהמקומות היפים בעולם והאזור של התכנון הראשוני שלכם נחמד אבל לא נמצא באותה סקאלה בכלל (אתה מוזמן לקרוא בבלוג שלי על טורונטו). כן חשוב לציין שמבחינת עלות- יהיה לכם הרבה יותר יקר באזור הרוקיס אלא אם כן תלכו לכיוון קמפינג.