עזרה - תכנון מסלול אורלנדו+שייט +אטרקציות נוספות
-
שוב שלום ותודה מראש לעוזרים,
המטרה הינה לעשות טיול משפחתי בפארקים באורלנדו כולל שייט וקינוח בניו-יורק בקייץ (יולי,אוגוסוט או ספטמבר)
זמן השהייה יהיה בין שבועיים לשלושה ,שלושה ילדים , בנים בגילאים 11(תאומים) ו-14
ישנם מספר התלבטיות :
א) האם כדאי יותר בספטמבר בשל העובדה שהתוריים בפארקים באורלנדו בחודשים יולי אוגוסט יהיו ארוכים,כמו כן חייב לשלב לפחות פארק מיים אחד.
ב) מה נכון יותר , להתחיל בשייט במיאמי או פארקים באורלנדו או אולי שייט מאורנלדו ?
ג) מלונות באורלנדו – לייד הפארק או במרחק מהפארק שיוזייל את העלות ?
ד)כמה פארקים כדאי לעשות שלא אגיע למצב שבו לילדים נמאס מהפארקים.
ה)איזה חברת שייט כדאית ומה המסלול המומלץ ?
אשמח אם מישהו שעשה את המסלול הנ”ל ימליץ כולל מלונות ואם אפשר גם סדר גודל של מחירים ,
כמו כן כל אטרקציה נוספת באזור תתקבל בברכה,
תודה מראש
ניסים
-
נתחיל מהסוף – המחיר – כל דבר בין 50 ל-100 אש”ח אפשרי. כמובן שיש הבדל גדול בין שבועיים לשלושה, וזה מאד תלוי באופי שלכם ואופי הטיול שלכם.
פארקים, שייט וניו יורק הם יקרים יחסית. ולכן אני מעריך באופן מאד גס שיעלה לכם 600-750 דולר ליום בממוצע. לא כולל טיסות, ויזות, ושאר הוצאות
הטיול כולל רק אורלדנו, שייט וניו יורק? או שגם טיול בפלורידה או במקומות אחרים?
בספטמבר אין בעיה מבחינת פארקי מים. זה פלורידה!
בספטמבר העומסים ירדו, אבל גם הסיכוי להוריקן יעלה. ולכן זה קצת הימור
מבחינת סדר – אם מדובר רק על שלושת היעדים האלה עדיף לטעמי להתחיל בניו יורק, ואז אורלדנו ואז שייט. אם יש יעדים נוספים אז אפשר לבנות סדר אחר. למה בחרתי בסדר הזה? עם כל הכבוד לניו יורק, סביר שאורלדנו תהיה שיא הטיול מבחינת הילדים. ועדיף לא להתחיל בשיא. בנוסף לכך בגלל שהימים בפארקים הם ארוכים וקשים, אז לא כדאי לעשות אותם בימים הראשונים שבהם יש עייפות מהטיסה, ג’טלג וסידורים. ולכן לטעמי עדיף להתחיל מניו יורק. האם קודם קרוז או קודם פארקים – זה פחות משנה.
כמה פארקים? כמה שאתם רוצים. יש 7 פארקים גדולים ועוד כמה קטנים. מקובל לעשות יומיים פארק ואז יום מנוחה, ויום פארק אומר לינה באורלנדו לפני ואחרי. כלומר בפועל שבוע ברוטו למשל אומר בערך 4 פארקים (יום הגעה, יומיים פארק, יום מנוחה (כנראה פארק מים), יומיים פארק, יום עזיבה). זה ממש לא יותר מדי.
זה כמובן עניין אישי, אבל אני חושב שעד 5 פארקים זה וודאי לא יותר מדי
-
היי,
תודה על התגובה , הטיול כולל רק אורלדנו, שייט וניו יורק , חשבתי ניו-יורק לסוף בשל הקניות (אוטלאט וכו..) אך אם יש משהו די דומה בפלורידה לא איכפת לי גם לסיים בפלורידה ולהתחיל בניו-יורק (אולי יומיים או שלושה), הכיוון הוא כנראה 3-4 פארקים שאחד מהם יהיה פארק מיים.
אשמח להמלצה לאיזה פארקים 3 בנים בגילאיים 11-14 מעניין אותם אתגרי וכמובן שעשויים,
וכמובן אשמח גם לקבל המלצה על חברת שייט וטיוליי שייט למינהם והאם כדאי לקחת שייט ממיאמי או מאורלנדו ,
כמו כן לא איכפת לי לשלב גם טיול קטן בפלורידה,
ושאלה אחרונה , האם כדאי לשכור רכב כאשר אני במיאמי ובאורלנדו או שאין צורך ברכב ?
תודה רבה.
-
מצרף קישור לבלוג עם טיולים מ 2015 ו 2017 שכללו פלורידה וקרוזים.
עופר
-
בגדול בחרת 2 יעדים מרכזיים שמצריכים מעבר רציני, ניו יורק ואורלנדו. בשניהם תהיו סביב שבוע ובנוסף עוד 4-7 ימים בקרוז.
המסלול צריך להיות מתוכנן לפי מזג אוויר, מחיר עומסים ושייט.
כלומר, מחירי הטיסות למיאמי וניו יורק או חזרה מהם לישראל זולים משמעותית מהגעה ישר או חזרה מאורלנדו,כך גם האופציות.
השכרת רכב באורלנדו (פלורידה בכלל) זולה וכדאית.
שייט ממיאמי ברוב המקרים יהיה זול יותר מאורלנדו.(בדוק תאריכים ומחירים לפני הזמנת הטיסות)
בנוגע לפארקים- הכי טוב שתשב עם הילדים ותשאל אותם לדעתם..הם מספיק בוגרים לבדוק באינטרנט ולדעת מה העדפה שלהם.
עומס בפארקים- תמיד יהיה וגם לח וחם, אם כי לדעתי החל מאמצע אוגוסט הלימודים בפלורידה כבר מתחילים, ואז אולי יהיה פחות עמוס..
בנוגע למזג אוויר, ככול שספטמבר מתקדם הסיכוי להוריקן וכו’ גדל.(ראה גם בשייט שהמסלולים משתנים) גשם אחר הצהריים נפוץ בתקופה זו.
קניות- בפלורידה יש גם אוטלטים מרשימים וזולים (כמובן, אם אתה עם רכב) ולכן לא הייתי קובע שעדיף דווקא לסיים בניו יורק מבחינת שיקול זה.
לינה- ניו יורק -יקר מאוד מאוד. החל מאמצע ספטמבר בכלל יקר כי יש כינוס שנתי של האו”ם.
מיאמי- מלונות טובים ניתן למצוא באזור טוב גם ב 150$ .
אורלנדו- לדעתי בגילאים של ילדיך אין טעם במלונות אלא בדירה, יש במרחק של דקות (נסיעה ברכב) במחיר של כ 100$ כאשר לכל ילד יש חדר.
בגדול הייתי ממליץ לכם לתכנון שמתחיל בניו יורק עד 6 ימים (רק אם זה חובה- כי יקר..) טיסה לאורלנדו, השכרת רכב בשדה תעופה באורלנדו והשכרת דירה ואז שבוע בין הפארקים וקניות ואז שייט והביתה או נסיעה למיאמי (בדרך יש אוטלט ענק > Sawgrass ) שהייה במיאמי יומיים ואז שייט , חזרה מהשייט ישר לנמל תעופה חזרה לישראל.
ככול שלא מרתק אותכם/ אותם ניו יורק , ניתן לעשות טיול ממצא בפלורידה שתחילתו במיאמי יומיים שלושה >שייט ואז השכרת רכב נסיעה לקייז , חזרה למיאמי ואז נסיעה (5-6 שעות) ברכב לאורלנדו לשהות של כשבוע וחזרה מאורלנדו לישראל. (כאשר מסלול טיסות לא ביחד עם קפיצה לניו יורק האפשרויות למסלול ולמשחק עם תאריכי השייט גדול יותר ).
בכדי שיהיה לך יותר קל כדאי שקודם תבדוק באינטרנט מועדי שייט ומחירים מאורלנדו ומיאמי (כי יש הרבה יותר הגבלה בזמינות ובמחירים לעומת טיסות.) ולפי זה תתחיל לנסות לבנות מועדים ומסלול.
-
ניו יורק זה לא יעד טוב לשופינג. לפחות לא של בגדים “רגילים”.
בגדים רגילים קונים לרוב באאוטלט (או באינטרנט). במנהטן אין אאוטלט. בשביל זה צריך לצאת מהעיר שזה יקר ומורכב. עושים את זה אם הטיול כולל רק את מנהטן. אבל אם הטיול כולל את פלורידה, וגם ככה יהיו לכם ימים שלא מנוצלים הכי טוב (ימי מעבר/מנוחה) אז שופינג מסתדר שם נהדר.
פארקי מים זה עניין נפרד. 3-4 פארקים שאחד מהם פארק מים אומר 2-3 פארקים “רגילים”. אני חושב ששווה לכם לחשוב לעומק האם זה באמת מה שאתם רוצים. רוב המשפחות שמסתובבות פה בפורום עם ילדים בגילאים דומים מדברות על 3-5 פארקים. שווה שתלמדו יורת איזה פארקים יש
בכלל אני מרגיש שלא למדתם מספיק על הטיול, ואתם לא בהכרח מבינים למה אתם נכנסים. כולל פיננסית. אם אני טועה אני מתנצל ותפסיקו לקרוא. אם לא:
טיול כמו שלכם עולה כאמור הון. בחרתם יעדים מאד יקרים, כולל שילוב יעדים וטיסות פנים. זה לא שהטיול שלכם חריג במיוחד מבחינת אופי היעדים, אבל הוא בקצה העליון. בהרבה מקרים אנשים משלבים גם טיולי אוטו מחוץ לעיר שנוטים להיות מעט זולים יותר.
יותר מזה, רבים עושים טיול של שלושה שבועות. אתם שוקלים גם פחות. התוצאה היא שעלות הטיול הכוללת חלקי כמות ימי הטיול נוטה להיות יקרה במיוחד.
אבל זה לא נכון לספור עלות טיול ממוצעת לפי יום טיול. כי מה שמעניין אותנו זה ימי טיול בפועל. לא ימי טיסה או מעברים. יש לכם בטיול 2 טיסות בינלאומיות (שלוקחות סדר גודל של יומיים עד שלושה ביחד, תלוי איך תטוסו), ושני ימי מעברי פנים (אחד בתוך פלורידה והשני אל/מ ניו יורק), שבהם לא תעשו הרבה. התוצאה היא סדר גודל של 4 ואולי אפילו 5 ימים “מבוזבזים” מתוך טיול של פחות מ-20 ימים זה יוצא 25%. לא מעט.
הנקודה שאני מכוון אליה – עולה הון לא קטן להגיע לאורלדנו. לא חבל ללכת רק ל-3 פארקים? עולה הון להגיע ולשהות בניו יורק – לא חבל לבזבז יום על שופינג באאוטלט מחוץ לעיר? עולה הון להגיע לארה”ב – לא חבל לא לראות עוד כמה מקומות?
-
ראשיתתודה,
המטרה שלי הייתה לשמוע מאנשי עם ניסיון לטוב ולרע, הרי אם הייתי יודע לא הייתי שואל, כרגי אני בשלב תיכנון הטיול ולכן כלום לא סגור,
ניו-יורק זה כבונוס אך לא הכרחי, 3-5 פארקים נראה לי מאוד מטיש ולכן חשבתי 2-3 ופארק מיים , הילדים ביקשו גם פארק מיים,
מבחינת הכסף לקיתי בחשבון עד 70 אלף ש”ח.
כולל טיסות,כניסות לפארקים ומלונות.
ומבחינת זמנים זה יכול גם להיות 3 שבעות ,אני רק בשלב התיכנון .
לוקח את המלצתך ואשמח גם לשמוע מקומות נוספים באזור פלורידה.
תודה.
-
ניסים,
אנשיםטובים נוטה לכמת כל דבר ….
עשיתי כבר מספר טיולים לאיזור כולל אורלנדו ושייט וניו יורק.
דעתי:
יולי/אוגוסט – ממש לא. סע בחגים שלנו. זה מתחיל בסוף אוקטובר.
תתחיל בניו יורק, כי מזג האוויר מתקרר לתוך אוקטובר.
אפשר כמה ימים בניו יורק, חוויה נהדרת.
בהחלט אפשר אאוטלט. זה לא מורכב ולא יקר. כולה 5$ כרטיס אוטובוס לכיוון לג’רסי גרדנס. הביגוד/הנעלה ללא TAX, לעומת כ 8% בפלורידה. (או אולי 6 ? לא זוכר). לקחת בחשבון שצריך לסחוב את זה בהמשך הדרך. פתרון אפשרי ? לקחת מהארץ הרבה פחות, לקנות דברים חדשים ולהשתמש בהם.
אם רוצים לחסוך אפשר לנחות נניח עם יונייטד בניוארק (נחיתה ב 5 בבוקר) לקחת מלון ליד השדה (האאוטלט גם ליד), ואת הלילה הראשון לעשות שם. זה יותר זול בדרכ ממלון במנהטן. למחרת לעבור. (אם רוצים לחסוך – שאטל לשדה ומשם רכבת).
אורלנדו – אני מסכים עם הדעה שלא מגיעים לשם בשביל 2-3 ימי פארק.
ככל שאתה מוסיף ימים, התוספת נהפכת לשולית. לדוגמע בין 4 ל 5 ימים ההבדל יהיה נניח 15$ לכרטיס.
אתה צריך להחליט אם דיסני או יוניברסל. שילוב בינהם יהיה מאוד יקר.
יש גם כל מיני כרטיסי פלקס שכוללים יוניברסל, סי וורלד וכו
גם שילובים הכוללים פארקי מים וכו.. אין מה לעשות.. צריך לעשות מחקר או לתפוס מישהוא שמכיר שיעזור
לגבי קרוז – אתם 5 זה אומר 2 חדרים. זה אומר לא זול.
באוקטובר זה יהיה הרבה יותר זול מאוגוסט.
ברויאל קריביאן יש מבצעים מתחלים שאחד מהם זה ילדים מתחת ל 12 משלמים רק מיסים… עם 2 מבוגרים. אז אולי זה יכול להוזיל לכם בקומבינציה מתאימה.
קחו בחשבון 4000$+ עבור שבוע קרוז לקריביים. בסופו של דבר זה לא נורא ככ, כי בעקרון זה כולל הכל. אבל בהחלט מוציאים עוד על קצת קניות, טיולי חוף, משקאות וכו.
בתכנון שכזה, תוכלו באמת לחזור ממיאמי לישראל.
קיצר סיבוב שכזה זה 3 שבועות, שאם עושים על החגים, אז גם לא מפסידים הרבה ימי לימודים לילדים ולא ימי חופשה בעבודה (רואה אנשיםטובים.. אפשר לחסוך!)
בכדי לראות האם אתה עומד בתקציב, תתחיל מחישוב ה FIXED COST, וזה אפשר לעשות יחסית בקלות עי חיפוש ממוצע מחירים.
מלון בניו יורק, טיסות פנים, טיסות לארהב, קרוז, כרטיסי פארקים וכו.