חלוקת לינות בטירול
-
שלום לכולם,
אנחנו שני הורים וילדה בת 6.5, מתכננים לנסוע באוגוסט לאוסטריה לשבועיים ברוטו.
האילוצים היחידים בתכנון בינתיים הם שהזמנו טיסות למינכן, ושכבר טיילנו לפני 3 שנים בזלצבורגלנד (איזור האגמים עד פלכאו, ולא דרומה ומערבה משם), ולכן הפעם נרצה לטייל בטירול.
קצת עלינו: אנחנו אוהבים טיולי טבע משולבים באטרקציות כמו גני משחקים, מסלולי רגלים יחפות, מרחצאות וכו’ שמתאימות לילדה.
אנחנו מטיילים לאט: בד”כ עד 2 אתרים ביום, ואוהבים לחזור לדירה לא רק לשינה אלא גם קצת למשחקים, ארוחת ערב, וכו’.
גם מנסיעות ארוכות נעדיף להימנע (מוכנים לנסוע עד שעה לכל כיוון ביום, נשמח להסתדר עם פחות).
התכנון שלנו הוא לעשות טיול של שני כוכבים.
האם הגיוני למקם לינה אחת באוץ, וממנה לצאת לטיולים בעמק אוץ וגם קצת סביבו, ולינה שנייה במיטרסיל עבור מזרח טירול ואיזור Wilder Kaiser?
מיטרסיל קצת רחוקה מאוץ, וגם לא קרובה במיוחד למינכן, כך שזה מאלץ נסיעות ארוכות משהו בימי המעבר, אבל מקריאת סיפורי טיול וסימון נקודות עניין על המפה, אני לא בטוחה אם יש מקום אחר שיהיה מרכז נוח לכוכב נוסף.
מה דעתכם?
תודה,
לילך
-
שבוע ראשון מומלץ למקם באוץ. את השבוע השני הייתי ממקם בעמק צילר.
מעמק צילר תוכלו להגיע להינטרטוקס. כל החלק הדרומי של עמק צילר מאוד יפה.
מלא בטיולי טבע ואטרקציות למשפחה ולא עמוס בתיירים.
תוכלו לטייל בעמק צילר עם מעט מאוד נסיעות.
אפשר להגיע מהחלק הצפוני של העמק למפלי קרימל , Achensee וגם לאתרים רבים בעמק המרכזי של טירול.
מיטרסיל נמצאת בכלל בזלצבורגלנד וגם האזור שלה מומלץ לטיול כוכב בלי קשר לטירול.
אטרקציות וטיולי טבע תמצאו בכל מקום. הנופים של החלק הדרומי של עמק צילר לטעמי עולים על אלה של זלצבורגלנד.
את מזרח טירול אני לא מכיר. על אזור Wilder Kaiser קראתי ולא הצלחתי להבין איזה יתרון יש לו על עמק צילר.
באפן כללי בטירול האזור הדרומי שעל הגבול עם איטליה לטעמי יפה יותר ובו ממוקמים ההרים הגבוהים ביותר והקרחונים של טירול.
רעיון נוסף הוא לשלב שבוע בטירול עם שבוע בדולומיטים.
-
כשטיילנו בטירול פיצלנו בין עמק אוץ ועמק אלפבאך. לאפבאכטל יש כרטיס אזורי שמקנה כניסות חינם להרבה מקומות שווים לכל משך הלינה באזור ובנוסף המיקום הנוח מאפשר לקפוץ גם להינטרטוקס, ווילדר קייזר ואכנזי
-
בקיץ האחרון היינו בצימר בכניסה לעמק צילר. זה בסיס נוח לטיולי כוכב שכולל גם את האתרים בוילדר קייזר, עמק צילר עצמו עד הינטרטוקס, מפלי קרימל ומערבה עד איזור אינסברוק בלי נסיעות ארוכות מדי.
אנחנו היינו קצת יותר משבוע, ועדיין לא מיצינו. אם יש לכם שבועיים נטו, אולי שווה לפצל ללינה נוספת במערב טירול.
-
אם מדובר בשבועיים ברוטו, וזה יהיה 12 ימים נטו, או אפילו 11 (אם תבחרו לעשות גם יום אחד במינכן, או נניח בלגולד) אז בהחלט אפשר גם לעשות רק כוכב אחד שמכסה את מערב טירול כולל דרום בוואריה.
-
תודה לכולם על התשובות והתובנות!
אביבית – את יכולה לספר יותר למה בחרתם באלפבכטל על פני צילרטל שאחרים פה הציעו, באיזה עיירה בעמק לנתם, ואיזה אתרים יש בתוך העמק?
telo וערן – על איזה עיירות הייתם ממליצים בכניסה לעמק צילר (עיירות שיהיו מרכזיות יחסית ושוקקות חיים)? איזה עוד אתרים יש בתוך העמק חוץ מהינטרטוקס (ראיתי שכתוב שיש גם דרך נופית, אבל נסיעה בדרך נופית פחות מתאימה עם ילדה)?
פסגות מושלגות – אכן הנטו הוא לא ארוך מאד, אבל נראה לי שנעדיף לפצל לשני כוכבים, במידה וניתן למקם אותם כך שזה יחסוך בנסיעות.
-
בעמק צילר מעבר להינטרטוקס אין למיטב ידיעתי אתר מסוים שחובה להגיע אליו אבל יש המון מקומות יפים.
לא הייתי פוסל את הדרך הנופית. תבדקו כמה נקודות עצירה יש בדרך. לא חייבים לעשות את כולה ברצף. אנחנו לא הגענו אליה כי קנינו את כרטיס הרכבלים של העמק ובכל יום עלינו על רכבל אחר.
לדעתי העיירה היחידה ששוקקת חיים היא מיירהופן שנמצאת במרכז העמק. הלינה בה יחסית יקרה לכן העדפנו להתמקם כ20 דקות צפונה בעיירה הגדולה Fügen.
בדיעבד הייתי מנסה להתקמם בחלק הדרומי יותר של העמק כדאי להתקרב למקומות היפים יותר, אבל זה לא מאוד משמעותי.
גם ב Fügen יש מרכז קטן עם מסעדות ויש בה גם בריכה ענקית שסיימנו בה כמה ימי טיול ואזור מסחרי גדול קרוב.
-
הדיון שמתהווה כאן איננו בשאלה איך למקם את הלינה כדי להשיג מינימום נסיעות, אלא למעשה איפה בכלל לטייל. יש המון אפשרויות לתתי אזורים ועמקים, ואיפה שתתקעו סיכה על המפה תמצאו נופים יפים ושלל אפשרויות.
אם רוצים את טירול הקלאסי - מערב טירול אז אם מתמקמים בכניסה לעמק pitztal, או ב-Imst אז אפשר לכסות כוכב כשבמערב קאונרטל ופיס-לאדיס, בצפון גרמיש-פרטנקירשן, פוסן והטירות של המלך לודוויג, במזרח אינסברוק ועמק Stubai, ובדרום העמקים פיצטל, ואוצטל.
לגבי עמק צילר, אחרי כמה וכמה טיולים באוסטריה טרם ביקרתי בעמק הזה, והאמת שבכל פעם שאני בודקת מרחקים מסתבר לי שאם אלון בכניסה לעמק, כדי שאוכל גם לצאת החוצה אז הנסיעות לתוך העמק לא קצרות בכלל וישעממו יום אחר יום, ואם אני מתמקמת בעומק העמק אז עדיף לא לצאת ממנו.
אם אתם ממש רוצים לא לנסוע כמעט בכלל אז בהחלט יתכן שתרצו להתמקם כוכב אחד (מתוך שניים) בווילדר קייזר. יש שם כמה וכמה רכבלים להרים שבראשם פעילויות משחקיות לילדים קטנים. את הכוכב השני אפשר לעשות בתוך אחד משלל העמקים של טירול לפי בחירתכם. זה טיול שפחות מתפזר, אלא ממצה אזורים קטנים וספציפיים.
-
אני אפרט קצת יותר בקשר לנסיעות בעמק צילר. אם מתמקמים ב Fugen כמו שהמלצתי אז היציאה מהעמק לוקחת פחות מ 10 דקות. אפשר להגיע בנסיעה סבירה למשל לבית ההפוך, לסברובסקי, למכרה הכסף ב Schwaz ולעוד הרבה טירות ועיירות.
אנחנו רוב הימים טיילנו בעמק.
פרט ליום אחד של נסיעה להינטרטוקס שלקחה שעה בשאר הימים נסענו לכל היותר 20 דקות לכל כיוון. במפלי קרימל היינו בטיול מוקדם אבל גם הנסיעה אליהם היא כשעה ממרכז העמק.
כמעט בכל רכבל שעלינו עליו היו למעלה פארקי שעשועים מדהימים לילדים.
לא חיפשנו פארקי חבלים או מגלשות אלפיניות כי הילדים הסתפקו בפארקים שהגענו אליהם עם הרכבלים.
הפארקים היו באותה רמה של פארקים דומים שראינו במקומות אחרים באוסטריה.
קנינו את כרטיס הרכבלים של העמק שכלל כניסה חופשית לבריכות הפתוחות והנחות נוספות.
-
Telo, אתה מוכן לחדד בבקשה: למה בעצם כתבת שבדיעבד עדיף היה ללון בחלק הדרומי יותר של העמק? או שהתכוונת שזה עדיף למי שרוב הימים נשאר בעמק? מה המיקום הדרומי יותר שאתה ממליץ עליו? (שואלת למען עצמי בעתיד)
-
כתבתי שזה לא ממש קריטי. כשתכננתי את הטיול חשבתי להתמקם בחלק הצפוני כי בעמק צילר יש בעיקר פעילויות שקשורות לטבע ואין הרבה אתרים שמתאימים לימים גשומים. בעמק המרכזי של טירול יש הרבה עיירות טירות מוזיאונים וכו.
בטיול שלנו לא היה כמעט גשם ולכן לא יצאנו מהעמק פרט ליום אחד באינסברוק.
בטיול הבנו שהנופים היפים נמצאים בחלק הדרומי בעמקי המשנה שמתפצלים מעמק צילר וממשיכים דרומה. יש כמה עמקים כאלה. עמק טוקס הוא הכי מוכר כי בקצה שלו יש את הקרחון המפורסם. אפשר להנות מהנופים האלה גם דרך הרכבלים שיוצאים ממירהופן בלי נסיעה ארוכה.
שורה תחתונה זה לא ממש משנה והעמק לא ארוך.
-
אנחנו לנו בעיירה Strass in Zillertal.
היא לא שוקקת חיים, אבל זה לא מה שחיפשנו. הצימר מהיה מקסים ומסביבו שטחים פתוחים ואוירה כפרית.
עם זאת כפי שציינתי קודם וכמו telo, המרחקים לא היו ארוכים לאתרים שבהם ביקרנו. אכן הינטקרטוקס היה הנסיעה הארוכה ביותר, ונסענו גם למפלי קרימל. בעמק עצמו יש מספר רכבלים עם אתרים מקסימים לילדים בפסגה. כמובן גם טיילנו באתרים מחוץ לעמק והגישה המהירה לאוטוסטראדה (פחות מ-5 דקות) היתה נוחה מאוד.
-
שוב תודה לכולם על כל המידע!
השארתם אותי עם חומר למחשבה …
כמו במשפט “השועל יודע דברים רבים, אך הקיפוד יודע דבר גדול אחד”, אני צריכה להחליט אם סגנון הטיול הפעם יהיה של קיפוד (שמתמקד בעמק או שניים וממצה אותם עד הסוף, כולל אתרים ידועים פחות אך לא בהכרח יפים פחות) או של שועל (שמכסה איזור גדול יותר כמו בהצעה של “פסגות מושלגות”, עם יותר “אתרי חובה”).
דבר אחד בטוח, ממה שהתרשמתי בינתיים מההצע של טירול, בשתי האפשרויות לא יחסרו נופים יפים

-
אני לא מכיר את המושג של אתרי חובה בטירול. העיקר זה הטבע, וכמעט בכל מקום הוא משולב באטרקציות לילדים.
מבחינת נופים ברור שבכל מקום יש נופים יפים אבל יש הבדלים גדולים בין האזורים השונים בטירול. האזור הצפוני שקרוב לגרמניה לדעתי פחות מרשים. עברנו דרכו כמה פעמים בדרך ממינכן לטירול ובחזרה.
אני מציע להכנס לאתרים של העמקים ולקרוא מה הם מציגים.
העובדה שעמק צילר פחות מוכר בפורומים לא קשורה לאטרקטיביות או ליופי שלו.
רוב המטיילים מתבססים על המלצות ועושים פחות או יותר את אותו מסלול כי זה הכי קל ונוח בטיול משפחתי.
-
בוקר טוב!
תודה לכולם על המידע. גם אנחנו השנה בכיוון טירול עם שלושה ילדים (10,7,3) ויש לנו שבועיים נטו לאיזור.
מאוד התרשמנו מזלצבורגלנד ומהמעט שראינו בקרינתיה ורצינו לראות גם את טירול. אני קצת חוששת שיש שם פחות “אטרקציות” כמו בזלצבורגלנד ושמחתי לשמוע שיש גני שעשועים במעלה הרכבלים גם באיזור זה.
telo האם גני השעשועים היו כמו בואגריין/הר הרוחות/שמיטן?
האם יש מקום שהייתם ממליצים עליו בעמק המרכזי שממנו אפשר לעשות כוכב עם זרועות של עד שעה ללא החלפת לינה? אנחנו פחות אוהבים9 להתנייד מספר רב של פעמים
תודה!
נעמה
-
טירול מלאה באטרקציות לכל המשפחה. לדעתי לא פחות מאזורים אחרים. לא היינו גני השעשועים בואגריין/הר הרוחות/שמיטן. אפשר להכנס לאתר של עמק צילר לרשימת הרכבלים ולכל רכבל יש אתר נפרד. באתר אפשר לראות בד”כ את התמונות של המתקנים שנמצאים ליד הרכבל.
הילדים שלי היו מאוד מרוצים בכל מקום. הם היו בגילאים 6-10.
-
הי לילך,
בחרתי באלפאכטל כי רצינו לבקר גם בהינטרטוקס וגם בוילדר קייזר והמיקום איפשר את זה בלי נסיעות מרובות. עוד יתרון כאמור הוא הכרטיס החינמי Alpbachtal Seenland Card שמאפשר כניסה יומית לכל הרכבלים והבריכות באזור.
אנחנו ביקרנו ב: רכבל Lauserland, רכבל Juppi Zauberwald (שניהם עם משחקים כיפיים לילדים בראש ההר וגם מסלולי הליכה ונוף משגע), קייזר קלאם + המסעדה שלידו (עם משחקים נחמדים לילדים), בריכת ווגל (מספר פעמים), שחייה באגם של Reith. מחוץ לעמק היינו בהקסנוואסר (מים מכושפים) בסול + הוהא סלבה ובהינטרטוקס + מיירהופן. בדרך לאלפבאך עצרנו בטריאסיק פארק שהיה מושלם לבנים חובבי דינוזאורים ולהורים חובבי הליכה ונוף.
מחוסר זמן לא הגענו ל: אגם אכנזי, Salvenaland ועוד עולמות שתכננו בוילדר קייזר למשל Ellmi הצפרדע ב Ellmau (+ הבריכות שליד).
ישנו בדירה נהדרת באלפבאך עצמה (מצורפת תמונה מהמרפסת) אבל אם אינכם חובבי נסיעות אולי עדיף שתבחרו בעיירה קרובה יותר לכביש הראשי, למשלReith im Alpbachtal או Rattenberg.
מה שלא תבחרו בטוחה שתהנו!! כמו שכתבו לך, בכל עמק יש נופים, רכבלים ואטרקציות לילדים כך שאי אפשר ליפול

-
הי נעמה,
גני השעשועים שאנחנו היינו בהם (באוצטל, אלפבאכטל ווילדר קייזר) מזכירים בסגנון את גרפנברג בוואגריין, אבל כל אחד עם טוויסט משלו: רפסודות שמשיטים במים, כל מיני אמות מים עם סכרים, מסלולים שמגלגלים בהם כדורי עץ, באולינג מעץ, פארקי חבלים, מגלשות וכמובן טרמפולינות. במים מכושפים היו גם מסלולי רגלים יחפות והרבה מכשפות על מטאטא

נזכרתי שכשהיינו ב Lauserland בדיוק היו בתהליך בניית מסלול של מגלשות הרים שבטח כבר הסתיים. נקרא Alpbachtaler Lauser-Sauser. שווה בדיקה.
-
תודה
-
מוסיפה לגבי איזור וילדר קייזר – יש כרטיס אזורי שמקנה עליות ברכבל, כאשר למעלה יש מסלולים, רגליים יחפות מתקני משחק וכו’ הכי שווים בעיניי. הכרטיס גם נותן כניסה עם הנחה לבריכות עם מגלשות ועוד. בקיצור ממש נהננו שם וזה מאוד מותאם לילדים. ישנו בעיירה סול.
אציין שהיינו גם בחלקים נוספים בטירול, אז יש לי למה להשוות כשאני אומרת שהמשחקים והמסלולים באזור הזה ממש מוצלחים.
תהנו!