נאנט – גבינות צרפתיות, יין חם ואש!
-
שירלי – כיף לקרוא פה על החוויות שלך ושל גיל ושל סאבטקסט.
התמונות של השלכת ברחובות משגעות.
כפר דייגים בלי דייגים נשמע לי שילוב מושלם. אני לא אוהב את הריח של דגי הים.תודה
אלעד
-

תודה רבה.
התלבטתי לגבי טיול עתידי באפריל, אבל היות והזמן שלי בננט קצוב הרבה יותר---אני חושבת שאוותר (בגלל הלוגיסטיקה של ההגעה).
-
שבתי לשירשור במעמד חדש.. אמא לשני חיילים

קודם כל תודה למפרגנים : יעל, yanir1, וכמובן לימור היקרה

עמיחי- אנחנו נמתין בסבלנות למקדוניה היוונית.. בטוחה שתשוב לספר לנו (וגם על צפון צ’כיה, גם שם לא הייתי..)
שירלי – הפתעת בענק!
כל הכבוד על הפירוט ושלל התמונות המעלפות!
עוד מחכים להמשך..

יש עוד ימים!!
ותשובה ליונית (ואלעד) בנוגע לכפר הדייגים
אז האם אין שם בכלל דייגים?
נראה שהם לא היו שם כשבאנו.. אבל הסירות מוכנות.

האם שווה ביום דחוס?
למרות שההגעה די פשוטה (יש המון אוטובוסים ימיים ביום) זה באמת עניין של חשק.. ושל הרכב המטיילים (לא דומה זוג למשפחה).
הייתי אומרת שיום ממש יפה בשילוב עם ארוחת צהריים יכול להיות נחמד.

ואכן כפי ששירלי כתבה העיקר הוא הבתים הצבעוניים.
ולשבת ליד הנהר…

מה שהתאכזבתי היה מהציפייה ליותר חנויות מגניבות וכדומה..
ראיתי אולי אחת ונדמה לי שהייתה סגורה, אבל לא היו הרבה זה בטוח.
הרבה בתים, כמה מסעדות, מעט מאוד חנויות.
למחפשים מסעדה מומלצת במקום – קראתי המלצה על La Civelle – בעיקר לפירות ים.
-
עוד שאלות לפנינית ושירלי- כפר הדייגיםמה הרלוונטיות של כפר הדייגים בשעה 10-11 בבוקר?
אם הבנתי נכון (אני מקווה) הוא נגיש גם במכונית כשמגיעים מכוון שדה התעופה למשל (ככה אני מתכננת)
אבל ההתלבטות שלי- מה מידת הרלוונטיות שלו בשעות האלו? אולי הכול מנומנם?
ושאלה שנייה אם אני צריכה לתעדף את הגנים הבוטניים ליד מוזיאון האמנות או את הגן היפני באיל דה וורסאי- מה עדיף?
(המלון שלי ליד הטירה).
-
ליוניתכפר הדייגים ב 10-11 : מניחה שרלבנטי באותה מידה..
יש קרפרי ברחוב הראשי (לא מוצאת אותה בגוגל מפס כרגע) ויש לדוגמא את בית הקפה שתמונתו בהודעה הקודמת Cafe du Port
אני חושבת שהאקשן או הנימנום קשור בעיקר לעונת השנה (כמה תיירים בכלל יש בנאנט) ולמזג האוויר באותו יום (רוחות וכדומה, הכל שם יותר חשוף)
גנים בוטניים – הגנים שליד מוזיאון האומנות הם מהתרשמותי הגנים העיקריים בנאנט, הם גדולים ויש בהם חממות שונות ואפילו סיורים מודרכים. אנחנו לא הספקנו להגיע לשם ולא התעקשתי בגלל העונה. לעומת זאת הגן היפני הוא די זעיר כך שנחמד לעצור בו כחלק ממסלול שלם אבל הוא לא באותו סדר גודל.
-
את נהדרת.
תודה רבה!!!!
-
פנינית ושירלייייייי,
ללא ספק כתבתן את המדריך למטייל בנאנט

התמונות נהדרות
(חוץ מתמונות ההפגנה המלחיצות
)והאוכל הצרפתי....יאמי

תודה שחשפתן בפניי יעד לא מוכר ומקווה שבעתיד אפתיע את עצמי
ואחזור שוב לצרפת 
רובי
-
חזרתי להשלים קריאה ומצאתי גם את התוספות של שירלי , אז תודה בנות יקרות על המדריך לעיר שלא הכרתי , ובהחלט עשיתן לי חשק לקפוץ אליה בהזדמנות קרובה.
מי ייתן ותמשיכו לפרוץ דרך ככוח חלוץ לעוד יעדים חדשים (גם אתה עמיחי) ולספק לנו השראה !
שנה אזרחית נהדרת שתהיה , ומלאת טיולים,
עדי
-
הי לכולם
Bon Fete de Noel
תודה רבה לכל המגיבים והעוקבים

ותודה מיוחדת לרוביייי, עדי, אורה, לימור ואלעד

יש לי עוד כמה תוספות והשלמות כדי להוסיף כמה שיותר מידע לאשכול המעולה הזה שפנינית פתחה.
אז לאחרונה נראינו בטירה של נאנט וסיפרתי על המוזיאון להיסטוריה של העיר נאנט שנמצא בטירה.
כעת – להמשך הביקור.
בבניין הנמצא בשטח הטירה שחלונותיו מקושטים בכרזות צבעוניות – מראה משובב נפש! (סאבטקסט: התרשלתי במחקר למה שימש בעבר. אולי אורוות? אולי מגורי משרתים? ואולי אני סתם ממציאה...
) – מתקיימת תערוכה זמנית הנקראת Rock . בתור חובבי מוזיקה, ברור שלא נוותר – וחוץ מזה הכרטיס כלול במחיר הכניסה לטירה… חבל לפספס.התערוכה היתה מדליקה ומסודרת בטוב טעם צרפתי – לפי עשורים במוזיקה, כולל חדרים משוחזרים של חובבי רוק.
אבל…
אבא: מה זה…? הכל בצרפתית!
אמא: כנראה שזה רק על מוזיקה צרפתית…
סאבטקסט: עכשיו נזכרתי שקראתי על זה עוד בבית, לפני הנסיעה... אבל אין מה להצטער שנכנסנו.

ואכן הסתבר שהתערוכה עוסקת במוזיקת רוק צרפתית, עם דגש על סצינת הרוק של נאנט.
קיבלנו כוסות פלסטיק בכניסה, אותן מצמידים לתצוגות השונות ומאזינים באפרכסת האוזן לקטעי מוזיקה.
ואף על פי שלא הבנו הרבה, נהננו מאד . היה ממש נחמד לשוטט שם
תמונות מתערוכת הרוק – Rock :
-
למרבה השמחה, היה גם חדר עם התנסות בכלי מוזיקה שונים – תופים, גיטרות חשמליות... כיף

וגם עמדת די-ג’יי
-
בהמשך לביקור בטירה של נאנט, חזרנו למרכז העיר ברגל (לא קנינו באותו יום כרטיס לחשמלית, היה כיף ללכת ברגל ולא ממש קר).
עברנו בשוק חג המולד “האחר” – אכן קצת שונה מהשווקים ה”רגילים” – יש בו גם אמירה חברתית והיתה אף אסיפה עם נואמים. (סאבטקסט: ואפילו גבר עם חצאית, לא סקוטית...) גם שם מכרו יין חם ושתינו כמובן…
חזרנו דרך השווקים של Place Royale ו- Place du Commerce ונהננו מהעיר המקושטת והמוארת.
וגם אכלנו כל מיני מטעמים… הגענו לקצת מנוחה במלון.
בערב היתה לנו מסעדה מוזמנת – זו שפנינית וחבורתה הלכו אליה . אך, הסתבר שהיא די קרובה לאיזור הטירה וממש לא היה לנו כוח וחשק לחזור. אי לכך, ביטלתי את ההזמנה באפליקציה וביקשנו במלון המלצה למסעדה.
המליצו לנו על מסעדה מעולה שנמצאת ממש דלת ליד הכניסה למלון (באותו הבנין) – אך כמובן שלא היה מקום. הזמנו לערב הבא ופנינו לעבר ההמלצה השניה שקיבלנו – קרפרי קטנה וחמודה. היה טעים ביותר!!
שם המקום – Creperie Ker Breizh ליד כיכר גרסלין.
וכן… גם שם אין תפריט באנגלית, רק בצרפתית …
המלצרית החמודה תירגמה הכל.
ועוד משהו נחמד – היתה שם מפת העולם ואפשר היה להדביק מדבקה על המדינה ממנה הגענו.
גאה להיות הראשונה מישראל!

-
למחרת התעוררנו, כמו פנינית – לבוקר גשום מאדדדד

באסה
התחלנו בבית קפה בכיכר הבית – כיכר גרסלין. קפה וקרואסון – תענוג צרפתי!
משם עברנו לבולנג’רי ואח”כ לפטיסרי המפורסם של שף פטיסייר VINCENT GUERLAIS .
כבר אקדים ואספר שלמחרת, חזרנו לשם לסיבו קניות קטן – כולל עוגת ה"קפו'צינו" העשויה שתי פחזניות בגדלים שונים המונחות אחת על השניה במילוי קרם מסקרפונה קפה, קולי של קפה מאתיופיה, גנאש קפה ושכבה פריכה-נגיסה של אגוזי לוז.
קנינו גם את הפתי-בר המיוחד של גארלה – מסימני ההיכר המפורסמים שלו – כשהציפוי הוא שוקולד ובפנים מילוי של פרלינה אגוזים עם סבלה ברטון (בצק פריך עשיר בחמאה המאפיין את אזור בריטני).
וגם שוקולד בעטיפה כמו קלמר צבעוני.
תאווה לעיניים ולחיך.

את כל הסיור הקטן הזה עשינו בגשם, שבינתיים נחלש קצת.
בכוח האנרציה, ומכיוון שהיינו בסימטאות קטנות ולא בכביש הראשי של החשמליות – החלטנו לנסות להגיע ברגל למוזיאון האמנות של נאנט.
בדרך קצת נרטבנו, אפילו שהיו לנו מטריות – אבל עשינו זאת והגענו למוזיאון ולחלקה יבשה…
המוזיאון אגב סמוך לטירה ולגנים הבוטנים – שם לא ביקרנו.
לפני הביקור במוזיאון – כמה תמונות קולינריות :
-
מוזיאון האמנות של נאנט – Musée des Beaux-Arts de Nantes
מוזיאון מקסים!!
יצירות אמנות מתקופות שונות במבנה מדהים שעבר שיפוץ במשך שש שנים ונפתח מחדש ביוני 2017.
בנוסף לתערוכות הקבועות היתה במוזיאון תערוכה זמנית מקסימה - ״הסקנדל של האימפרסיוניסטים״ - על הסלון האמנותי שהתקיים בנאנט בשנים 1886-1887, וגרם לחילוקי דעות וביקורת לא אוהדת על סגנון הציור החדש.
מרתק ומעשיר את הנפש.אנחנו בתור חובבי אמנות נהננו ביותר!!

-
ועוד ממוזיאון האמנות:
-
את היום סיימנו בשוטטות בשווקי חג המולד ובחנויות (עשינו שופינג שווה בחנות אחת קטנה ועלומה, עם מציאות גדולות!)
ולסיום – ארוחת ערב במסעדה המעולה ליד המלון שלנו :
Le Cambronne
כמה שהיה שם טעים!!!
חוויה צרפתית במיטבה

-
לסיכום ולסיום:
* מקומות נוספים שביקרנו בהם – מרכז אמנויות Lu עם התערוכה המוזרה אך מעניינת עליה פנינית סיפרה וכן ביקור בגן ליד המלון עם הפסל של גנרל קמברון (ההוא מהמסעדה...
וברצינות – ההוא מקרב ווטרלו). וגם נכנסנו לבניין האופרה, בדיוק כשהסתיים מופע – וראינו את האולם המרשים.* ביום האחרון בנאנט טיילנו ברחובות, עשינו קניות בפטיסרי ובעוד כמה חנויות (סאבטקסט: שלא תחשבו… לא מי יודע מה קניינים אנחנו, פשוט יש דברים שאני חייבת לקנות בצרפת. זה בלתי נשלט. ואפילו קניתי פיצ’יפקעס בחנות מדליקה ולא יקרה בפסאג’ פומריי!).
- אח”כ גם אנחנו נקלענו להפגנות ולטראם שנחסם – אבל לא בכיוון של כפר הדייגים…!
זה היה היום היחיד שנסענו בטראם, ולפחות בכיוון הנכון...
אז ביקרנו בכפר הדייגים ואכלנו בקרפרי המעולה (שפנינית פיספסה. תחזרי לשם!)
ומשם נסענו וגם הלכנו ברגל (כי לא היה טראם) על הגשר ל”חיות של האי”, עם הפיל, העכבישים והג’וקים ושאר חברים.
סאבטקסט: היה מאד קשה ללכת על הגשר בגשם וברוח!
אבל עשינו זאת!בכל אופן, אנחנו מאד התפעלנו מהמקום! מיוחד, שונה ומעניין.
למרבה הבאסה נסגר שוק חג המולד בשל ההפגנות

ולא קינחנו ביין חם בשוק, כפי שתיכננו…
למרות שאת סיימנו במסעדה נחמדה שהזמנו דרך The Fork – שם המסעדה Une Sage Idée.
. קרובה מאד למלון שלנו. היה נחמד מאד, אבל לא השוס של הערב הקודם.עד כאן המדריך הקולינרי והאמנותי לנאנט מאת סאבטקסט ושות’.
מקווים שנהניתם איתנו ועם פנינית ומשפחתה.

אנחנו ממליצים מאד על ביקור בעיר המתוקה הזו.
A toute a l’heure

שירלי
-
תודה רבה שירלי על התוספות האמנותיות, החגיגיות והקולינריות - ממש תאווה לעיניים ולחיך ( ואפילו רק התיאור שלך לעוגת ה"קפוצ'ינו" זה כבר יותר ממה שאני יכולה לעמוד בו
...).פנינית ושירלי - כיף איתכן, אתן נהדרות!
-
פנינית ושירלי,
ממש מקסים.
אני לא אתפלא אם בזכותכן, כבר בקייץ הקרוב נאנט תהיה מלאה בישראלים
קובי
-
חזרתי וקראתי את הסיכום של שירלי
תודה על התוספות , הטיפים , התמונות היפות והסאבטקסט...

שתיכן עשיתן חשק רב לנאנט היפה 🥰

-
אז בסופו של דבר גם אני הגעתי וקראתי בעניין רב, גם צפיתי בתמונות החורף העירוני האירופאי החגיגי…
איזה כיף לכם.