שאלה לגבי החניונים שסמוכים לרכבל בואל די פאסה.
-
האם החניונים חינמיים או בתשלום?
מה תדירות הסקיבס?
הדירה שלי תהיה ב-pozza ואני מתכוון להגיע לרכבל שמקושר לסלה רונדה שנמצא בקצה המזרחי של העיירה, לרכבל שלוקח ל- ski center latenar, ליד העיירה predazzo. והרכבל ל-אלפ לוסיה שליד העיירה מואנה.
-
שאלה לגבי החניונים שסמוכים לרכבל בואל די פאסה.הי. אני גם מגיע לאזור פעם ראשונה השנה. בסיס יהיה בקמפיטלו. באתר יש את כל המידע על הסקיבס.
https://www.fassa.com/EN/Skibus-service/
חשבת על סן פלגרינו?רוב החניות בתשלום לפי הבנתי.
-
מסיוני בשנה שעברה, הסקי בס ברכישה לכמה ימים היה תועלתי (דומני ש 12 יורו לשבוע), תדירות לא רעה בפרט בעיירות מרכזיות, אני הייתי בקאנזיי כך שאיני יודע על התדירות בפוזה.
יום אחד נסעתי עם הרכב הפרטי לויגו די פאסה ושם בניגוד לרוב העיירות הייתה חניה חינם, אם כי בשעה 10 כבר היה קשה למצוא חניה. כמו’’כ במרמולדה הופתעתי גם כן לחנות בחינם
בשאר המקומות כגון אלבה וקאנזיי החניה הייתה בעלות של 5 יורו, כך שלמסקנתי מביקור בעיירות הנ’’ל בהחלט ישנם פה ושם חניות חינם אבל במקומות מרכזיים זה כרוך בעלות של 5 יורו.
-
עלות סקיבס למבוגר מגיל 12 ל- 3-8 ימים, 8 יורו.
התכנית שלי, יום בלטמר, יום אלפ לוסיה וסנט פלגרינו. וארבעה ימים מתחם הסלה רונדה, כשנקודת היציאה זו תחנת הרכבל בפוצה.
אם החניות בתשלום/עמוסות. עדיף לי לקחת אוטובוס, שמאפשר לי להתנייד בין אתרים בלי להוריד את נעלי הסקי במעבר.
רונימי, באיזה חודש היית שם?
-
לפי מה שאני מבין מהאתר של fassa עלות הסקיבס הינה 12 יורו לשבוע למבוגר. למלונות בהסכם יש הנחה והמחיר יורד ל6 יורו.
אתה מתכוון לגלוש אלפ לוסיה וסן פלגרינו ביום אחד? אני רואה שהם לא מחוברים בגלישה כלומר צריך גם סקיבס ביניהם.
החניות בלאטמר,אלפ לוסיה וסן פלגרינו (חוץ מאחת) חינמיות. אני חושב להגיע לשם עם הרכב.
-
תודה על המידע. החנייה בפוצה היא העיקרית מבחינתי. זו שמקושרת לסלה רונדה.
אלפ לוסיה וסן פלגרינו אינם אתרים גדולים לא מעוניין להקדיש להם יחדיו יותר מיום. גם האתר שצמוד לויגו קטן אבל הגלישה בסמוך למצוקי קטינצ’ו, שווה אולי לחצי יום.
הייתי במואנה ב-99 ללא רכב ומכל האתרים בפאסה, חוץ מהסלה רונדה, לטאמר היה הטוב ביותר.
באילו תאריכים תהיה שם? -
שאלה לגבי החניונים שסמוכים לרכבל בואל די פאסהאהיה שם בשבוע האחרון של ינואר.
הבנתי שמסלולים בתוך היער באתר הקטן של ויגו מאוד יפים. אכן לא יותר מחצי יום לאתר זה. מכיוון שזאת תהיה הפעם הראשונה שלי באזור יש לי עיניים גדולות אבל רק שישה ימים. רציתי לדגום את מרמולדה, העמק הנעלם, לגלוש באזור אראבה וסלבה-אורטיסיי,יום אחד לפוזה-אלבה, לאטמר (תודה על חוות הדעת) וסן פלגרינו-מואנה. לא בטוח לגבי מסלול המעגלי הסלה רונדה – אולי כיוון אחד רק כדי לראות את כל הסלע הענק הזה מכל הכיוונים.
החלטות...
-
גם אני בשבוע האחרון של ינואר 22-29 טיסה לוונציה עם איזיג'ט. יש סיכוי שגם אתה?
לגבי האתר של ויגו, קטן אבל הנוף שווה את זה.
גם אני אנסה לכסות כמה שיותר בששת הימים.
-
יוחנן שלום,
כגולש ותיק באזור אני מציע לך להתחבר לסלה רונדה דרך פוזה רק יום אחד.
זאת על מנת לגלוש פעם אחת מפוזה לאלבה/קנזיי
בשאר הימים כדאי לך להתקדם עם הרכב לקנזיי ולעלות למעלה או בקנזיי או באלבה למרות שזה עולה כ-5 יורו חניה. כך תהיה יותר קרוב לסלה רונדה ותוכל לגלוש למקומות יותר רחוקים כמו: מרמולדה,אלטה בדיה/העמק הנעלם/5 המגדלים
ומהצד השני לסנטה קריסטינה/אורטיזיי. במקומות אלו בשעות 9-10 יכול להיות לחץ בחניה ובעליה ברכבל.
יש לי בונוס לך ולכל הגולשים מעמק די פאסה שיש להם רכב:
ניתן לעלות ברכב מקנזיי לכיוון פאסו פרודוי/פאסו סלה כ-10 דקות נסיעה ולהגיע למקום שנקרה -לופו ביאנקו ונמצא על המסלול של הסלה רונדה . יש שם 2 חניונים
משני צידי הכביש ללא תשלום . כמוכ אתה נמצא על המסלולים, דבר הנותן לך
יותר זמן גלישה ובסוף היום אתה גולש ישר עד הרכב. בתחילת היום אתה נועל את הנעליים על המסלול. המלצה שלא תטצער עליה ובשמחה דווח לי איך היה.
זה המקום שאני מתחיל את כל ימי הגלישה שלי בסלה רונדה כ-10 שנים
ד.א. גם אני יהיה בקנזיי ב-15-22.1.19
-
גם איזיגט 24-31 לינואר
-
מומו, המון תודות על הטיפ. נראה שזה מקום מוצא נוח. האם נקודת המוצא הזו היא הכביש המוליך מעמק פאסה לכיוון גרדנה, או לכיוון אראבה/מרמולדה?
-
כן.
לשניהם ביחד. הפיצול נמצא יותר למעלה.
תסתכל במפת הסקי ותראה את הנקודה בא חוצה מסלול הסלה רונדה את הכביש
-
המון תודה על הטיפ.
ניהיה שם בסוף פברואר לכמה ימים, ישנים ליד קאנזי.
תרגיש חופשי לזרוק עוד טיפים כאלו

-
מצאתי. ממש בין שני רכבלים. מערבה בכיוון ואל גרדנה ומזרחה בכיוון אראבה.
מהנקודה הזו, באיזה כיוון מגיעים מהר יותר לאלטה בדיה/קורברה?
הזכרתם פה מקום בשם העמק הנעלם. ראיתי שהוא נמצא בין קורברה לקורטינה ואינו מקושר בסקי. מה המיוחד באזור הזה ואיך מגיעים אליו?
-
מצתרף להמלצה על החניון אמנם לא הייתי עם רכב אבל זוכר מצויין את הנקודה,( מינהרה קצרה מתחת לכביש). מקום צויין מבחינת נקודת התחלה. לגבי קורברה, זה די בצד השני של ההקפה של הסלה. ממליץ מאד על הגלישה לכיוון אורטיזיי. מהנקודה הזו הלוך חזור זה מעל 50 קמ. מסלול נהדר ליום יפה בייחוד הירידה לאורטיזיי במסלול של 11 קמ. כייף שלא נגמר.
-
העמק הנעלםכאן תמצא מידע על הטיול (יותר טיול מאשר סקי) הזה.
https://www.altabadia.org/en/winter-holidays/italian-alps/la gazuoi-circuit.html
-
מסלול העמק הנעלם מסלול מדהים, מהיפים בדולומיטיים ואף בכלל. מגיעים אליו על ידי גלישה ל Armentarola מאיזור Alta Badia ואז לוקחים מונית. אי אפשר לפספס המוניות מחכות בסוף המסלול. עולים ברכבל Lagazui ואז גולשים...בסוף המסלול אוטובוס או חוזרים על סוסים. חפש בפורום. יש מלא דיווחים.
לא לפספס!!!!
-
היי,
סליחה על האיחור פשוט עומס…אני רואה שכבר קבלת תשובות וטיפים תועלתיים אבל בכל זאת.
הייתי ב 8-15 ינואר שנה שעברה.
למסלולים הגענו באזור השעה 10.
בצ’אמפצ’ (אלבה) תמיד היה מקום בחניון
בבלודר (קאנזיי) תמיד היה מקום בחניון.
בויגו די פאסה החינמי היה עמוס אבל כפי שכתבתי התחלתי את יום הגלישה ב10+
לתשומת ליבכם בתקופה זו היום עדיין דיי קצר נדמה לי שב5:00 מסתיימות המעליות כך שלסלה רונדה רצוי לצאת מוקדם, חברים שיצאו ועשו זאת באיזי מצאו עצמם בלילה בעמק אחר ונדרשה מונית דיי יקרה להשיבם הבייתה
-
טיפ : באיזור העמק הנעלם - 5 המגדלים-CINQUE TORRIאם הגעתם בהסעות לרכבל המעלה אתכם ללאגאזוי ויש לכם מספיק זמן,
ניתן להוסיף מסלול מעגלי המביא אתכם ל-5 המגדלים ומשם חוזרים ללאגאזוי.
5 המגדלים הינם הר ובו 5 גושי סלעים-יפה מאוד להצטלם איתם ברקע
והם מהוים אטרקציה ידועה באיזור זה.
מול המגדלים יש מסעדה בא ניתן לנוח ולשתות משהוא.
ההגעה לתחילת המסלול ב-2 אפשרויות. או לעלות ברכבל ללאגאזוי ולרדת ממנו
במקום שמאלה לעמק הנעלם ימינה (ירידה בחזרה לאיזור הרכבל ) ובהמשך ל-5 המגדלים, או ללכת מהמקום שההסעה מורידה אתכם כ-200 מטר בהמשך הכביש בצד ימין מתחיל מסלול שהוא במקביל לכביש באורך של 1 קילומטר ברובו דיוושים, קצת קשה ומתיש אבל יותר קצר מאשר לעלות ברכבל ולרדת ממנו.
בסוף המסלול המעגלי מגיעים לאזור הרכבל המעלה אתכם ללאגאזויי
המסלול כולל מנוחה במסעדה לוקח כ-1.5 שעות
ניסיתי לצרף את מפת המסלול ולא הצלחתי. מי שמעוניין לקבל את המפה שישאיר הודעה עם המייל שלו ואשלח כשאוכל.
בהצלחה
שלמה
-
שלמה, תודה על הטיפים. אני מגיע עם שני הבנים שלי 14 ו-10. אני לא בטוח שהמעברים והצעדות בנעלי הסקי ומגלשיים על הכתף יתאימו להם.
אגב, מה עם השלג? המצב והתחזית לא מעודדים ואתה מגיע שבוע לפני…
התכנית שלי כרגע, להתחיל במסלולים הקלים באלפ לוסיה וסן פלגרינו.
ובימים הנותרים: יום בלטאמר, יום במרחב גרדנה, יום במרמולדה/ארבה, ויום במרחב של קורבארה.
לגבי היום השישי? אולי העמק הנעלם, שמעולם לא גלשתי שם ואולי לשלב את האתר הקטן בויגו, שסמוך לרכס הקטינצ'ו, שזכור לי כמקום יפה במיוחד.