התייעצות לגבי טיול בדולומיטים
-
חברים וחברות יקרים, למרות ההתמכרות לסקוטלנד, השנה החלטנו על יעד אחר והפור נפל על הדולומיטים.
ופה אני זקוקה לעזרתכם:
אנחנו זוג כמעט בני 60, אוהבים טבע, אומנות וארכאולוגיה ופחות מתחברים לערים.
טיול של שבועים ביולי.
האם זה יותר מדי רק לאיזור הדולומיטים וכדאי לצרף גם את אזור האגמים?
נשמח לתיאורי מסלולים שעשיתם בדולומיטים או לפחות הפניות לסיפורי מסע שלכם.
מחפשים המלצות למסלולים לא מדי קשים (בעיות ברכים)
תודה מראש
אורנה
-
הדולומיטים אזור ענק שאפשר בקלות לטייל בו כמה שבועות. מעבר לטיולי טבע יש באזור מגוון פעילויות אבל כמו אזורים אחרים באלפים אין הרבה אתרים ארכיאולוגים או מוזיאונים לאמנות.
יש ערים קרובות עם מוזיאונים ברמה גבוה כמו ורונה או ונציה.
מידע מפורט על הדולומיטים אפשר למצוא בהמון מקומות. אנחנו טיילנו בדולומיטים שני טיולים נפרדים. כל טיול היה בערך שבוע וטיילנו באזור די מצומצם בעיקר טיולי טבע ולא מיצינו את האזור וברור לנו שנחזור לשם.
טיילנו עם ילדים ולא התקשנו בכל עמק למצוא הרבה מסלולים קלים. אתם מטיילים בקיץ כשהרבה רכבלים פעילים. בדולומיטים הרבה מעברי הרים גבוהים שמאפשרים לכם להגיע למקומות יפים מאוד בלי הליכה.
-
שלום אורנה,
לדעתי ולטעמי שבועיים זה לא יותר מדי לדולומיטים.
טבע יש בשפע, כולל מסלולים ברמות ובאורכים שונים. יש המון רכבלים בעונה וניתן להיעזר בהם .
לחובבי ארכיאולוגיה ממליצה בחום על המוזאון הארכיאולוגי בבולצאנו. ממש מעניין והעיר חביבה מאד.
בעמק גרדנה בקורטינה יש גלריות ואפילו מוזאונים קטנים בהם ניתן להנות מתערוכות שונות. מומלץ לחובבי אומנות.
אם אתם אוהבים אומנות של כנסיות וקפלות, יש קפלות וכנסיות קטנות מקסימות בדולומיטים, בעונה יש בהן גם תערוכות חביבות.
לדעתי שווה מאד גם להיכנס למוזאונים העוסקים בתולדות מלחמת העולם הראשונה באזור. מעניין לסייר בבונרים ובמנהרות שנשארו, גם.
מכל אחד מהפאסים הנהדרים ומפסגות הרכבלים ניתן לעשות מסלולים טובים. כמו גם סביב האגמים האלפיניים.
מסלולים מומלצים מהניסיון שלנו- לבקתת Rifugio Viel del Pan ,
מסלול פריחה ב col raiser (ניתן לשלב אם רוצים ויש כוח עם סצ’דה)
וכמובן הכי מומלץ הטרה צ’ימה-אבל הוא טיפה יותר ארוך וקשה.
אישית, לא הייתי מצרפת את האגמים הגדולים, בעיקר לא ביולי-בגלל החום והעומס.
-
היי אורנה
נתחיל מזה ששבועיים זה לא מספיק כדי לחוות את הדולומיטים.
נמשיך שאיזור האגמים בקייץ לרוב פקוק ועמוס מאוד במשפחות מטיילות.
מה שטוב בדולומיטים שכמעט ולא מרגישים עומס בכל אתר שהוא.
לנו יצא לעשות את הדולומיטים גם בחורף וגם בקייץ עם ובלי הילדים.
ניתן להעזר ברכבלים כדי “לחסוך” מאמץ לטיפוס ולטייל בפסגות במסלולים מסודרים ויפים.אפשר לשהות בעיירות הסקי הקטנות או בבולצאנו.
לגהי מוזיאונים לא יצא לנו להיות בהם אבל נירית נראה לי דיימיצתה את האפשרויות.
אפשר להיות בדולומיטים המזרחיים בקורטינה ד’אמפצ’ו והסביבה או בדולומיטים המערביים:עמק גארדנה,עמק פאסה ולהנות ממזג אוויר נהדר באמצע הקייץ(למרות שבקייץ האחרון היה ממש חם) ואפילו משלג על המרמולדה
-
מוסיפה לרשימת המוזיאונים של נירית את ה-Messner Mountain Museum של זאהה חדיד, בלי קשר למה מציגים שם...
-
תודה על התוספת. אכן מוזאון מעניין מאד, כמו שאר המוזאונים של מסנר בדולמיטים. בהחלט שווה לדעתי.
-
הי אורנה,
מה זה ככה לבגוד בסקוטלנד…?!?
אבל אני בטוחה שתהנו גם באיטליה המקסימה – ודבר אחד בטוח: האוכל שם יותר מוצלח והרבה יותר טעים!

מצרפת לך את סיפור הטיול המשפחתי שלנו לאיזור האגמים + הדולומיטים – אולי יביא לך תועלת.
מבינה שהתעניינת גם בפירנצה – אז הנה גם זה.

נשתמע,
שירלי
-
שירלי היקרה
לא בוגדת בסקוטלנד האהובה..
אני בטוחה שנחזור אליה.
אבל גיל טוען ובצדק… שצריך לראות עוד מקומות…
תודה על הסיפור שלך, מייד מתישבת לקרוא ותודה גם לנירית, טגה, טלו, וo.k
אתמקד רק בדולומיטים ואוותר על האגמים וכשתהיה לי תוכנית אביא אותה לפניכם להמשך התייעצות.