עזרה בתכנון צילה
-
היי,
אנחנו זוג שטס לצ'ילה בפברואר לשבועיים וחצי שלושה, רוצים רק לטייל בדרום. אני אשמח עזרה בתכנון הטיול כי היינו כבר בארגנטינה אז השאלה האם ואיך לעשות את הקרטרה אוסטרל? בתכנון גם לעשות את הw אם מישהו יודע אם יש בקתות שם או האופציה היחידה היא לישון באוהלים?
תודה!
-
אפשר בהחלט לעשות את ה-W עם ביקתות, אולם בדרך כלל צריך להזמין את הביקתות כנפתחת העונה.
את צריכה לקחת בחשבון שעם בקתות זה עלות מאד גבוהה, אם את מוכנה להשקיע את זה מובטח לך טיול עוצר נשימה בנופים מדהימים.
אני באופן אישי הזמנתי הכל דרך סוכן כולל ההעברות ומעבורות בתוך השמורה. אולי היה יקר במעט, אבל היה שווה כל אגורה
פרטי הסוכנות רשמתי כאן אתמול בשאלה אחרת שכותרתה “טורוסים”
הקטרה הינה כביש נוף יפיפה, שאפשר לעשות את ברכב לקחת ביעד אחד ולהחזיר בסוף, ושלם קנס כספי בגובה בערך דמי השכירות, ואפשר למצוא חלופות אחרות שלטוס לקצה אחד לשכור רכב ואחכ לחזור את הדרך עם הרכב במעבורת. (לא עשיתי, אבל שמעתי על אנשים שעשו)
אם הכוונה להיות רק בצ’ילה ממליצה לך על 3-4 ימים באי צ’ילואה (אפשר לצאת מהקרטרה אליו דרך מעבורת בצייטן), וכמובן כל האיזור של פורטו וארס, ופוקון.
את צריכה להחליט
- מאיפה את מתחילה מהדרום – קרי מסנטיאנגו לטוס לפונטה ארנס ואז להתחיל להצפין
- או להתחיל מסאנטיגו ולהתחיל להדרים אז הנקודה הדרומית ביותר בפונטה ארנס.
מציעה שתתחילי לגבש מסלול וחזרי שנוכל להעיר לך הערות
-
היי שוב

אנחנו מאוד מבולבלים מכמות הדברים שאפשר לעשות בצילה אז אני אשמח לעזרה-
טסים לשבועיים וחצי וחשבנו לחלק את הזמן כך שנתחיל עם הטורוס בטרק של הW, יש דרך טובה להגיע משם (או פונטו ארנס) לסרו קסטיו? כי ממה שנראה עכשיו זה או רכב (שמאוד יקר יחסית להשכיר) או טיסה חזרה לסנטיאגו ומשם טיסה נוספת לשדה תעופה קרוב לשם.
לאחר מכן רצינו להגיע לפוקון ופונטה ואראס, אני אשמח להמלצות בפונטה ואראס.
המסלול נשמע הגיוני?
תודה!
-
אחרי הטורס דל פיינה תצטרכי לחזור לפונטה ארנס ומשם לקחת טיסה לקוייקה Coyhaique שנימצאת במרכז הקרטרה. שדה התעופה סמוך לעיר ויש אליו טיסות ישירות מפונטה ארנס, אולי לא כל יום אבל תנסי לבדוק באתרי הטיסות.
איך את מתכוונת להתנייד בקרטרה? האם את רק רוצה להגיע לסרו קסטיו? מבלי לטייל בכל הקרטרה?
מהקרטרה צאי בפורטה מונט, ומשם זה בערך חצי שעה לפורטו ווארס.
מפורטו וארס סעו לפוקון.
ממליצה לכם להשכיר רכב ולקחת את הזמן בנסיעה הזו היא מרהיבה, המון אגמים והרי געש. תוכלו לנסוע בקצב שלכם ולהנות מהדרך, לעצור בכפרים השונים ובטבע המשגע.
-
היי,
תודה על התשובה שלך!
בגלל שאנחנו רק שבועיים וחצי בצ’ילה ואין ממה שהבנתי הרבה מקומות לשכור רכב, הקרטרה קצת בעייתי לנו. את מכירה סוכנות רכב שתוכל להתאים?עם מחירים סבירים ואפשרות להחזיר את האוטו במקום אחר מהיכן שלקחנו אותו?
התכנון כרגע זה טיסות לכל יעד (פונטה ארנס, פוקון, קויהקה) כי לא ראינו אופציה אחרת. אם נחליט על האופציה של הטיסות, האם תהיה בעיה להגיע לטק סרו קסטיו מקויקה?
תודה!
-
אני הגעתי מקויאייקה לסרו קסטיו בטרמפים, זה לא מאוד רחוק, אבל כן כדאי לצאת מוקדם כדי להספיק ללכת את היום הראשון של הטרק. הנסיעה היתה בערך שעה וחצי-שעתיים אם אני לא טועה.
אני זוכר שחיכינו ליד תחנת הדלק ביציאה מקויאייקה, ופשוט חיכינו למה שיעצור קודם – טרמפ או קומבי (שזה ואן ציבורי כמו מונית שירות).
אם תעשו את הטרק של ה-3-4 ימים כפי שמופיע בספרים, אז שימו לב שתצטרכו לרדת הרבה לפני העיירה עצמה Villa Cerro Castillo.
בחזור חיכינו לטרמפ, מהעיירה עצמה, ובסוף הגיע קומבי.
כיוון שעבר למעלה מעשור מאז, אולי יש שינויים בתדירויות הואנים הציבוריים, אין לי מושג, אבל בגדול – לא נראה לי שתהיה לכם בעיה להגיע.
הטרק עצמו מדהים, מקווה שתזכו כמונו למז”א טוב. -
אני חושבת שאם יש לכם רק שבועיים וחצי בצ’ילה, תצטרכו לוותר על הקרטרה.
מפונטה ארנס טוסו לפורטה מונט סעו וטיילו סביב פורטו וארס, ואולי אף באי צ’ילואה
(אפשר להשכיר רכב בפורטה מונט ולהחזיר אותו שם ולטייל באיזור לפחות 4-6 ימים.
משם סעו לפוקון
בשבועיים וחצי החלוקה תהיה לדעתי כזו
2 פונטה ארנס + צפיה בפינגווינים
1 פורטו נטלס + התארגנות לטרק
5 טרק טורס דל פיינה
1 – חזרה לפונטה ארנס וטיסה לפורטו מונט
3 – צילואה (מאד נחמד אבל לא חובה אם אין לכם זמן)
2 סביב פורטו וארס
1 נסיעה לפוקון
4 פוקון והסביבה
1 נסיעה לסנטיאגו
אם יש עוד יום נוסף מפוקון סעו לואל פראיסו וממנה לסנטיאגו
בהצלחה
-
היי,
יש לך המלצות על פורטו ואראס וצילואה? לא מצאתי אטרקציות מרכזיות חוץ מלהסתובב בכפרים, שזה פחות שווה כרגע את הנסיעה בזמן הקצר של הטיול
תודה!
-
גם הקרטרה זה “להסתובב בין כפרים”
צילואה הוא אי חקלאי עם חוות רבות.
יש לו שני מוקדים אנקוד וקסטרו. באופן אישי אהבתי יותר את קסטרו סמוך אליה יש את שמורת הטבע של צ’ילואה, שהיא שמורה חביבה עם צמחים רבים ומיוחדים.
באנקוד בעונה אפשר לצפות בלויתנים ודולפינים ויש שם גם מושבה קטנה של פינגווינים, אבל אם תראו את הגדולה בפונטה ארנס אין לכם בשביל מה ללכת אליה במיוחד.
פורטו וארס היא עיירה מקסימה, ומסביבה הרי געש רבים, ושמורות טבע, וגם אם תחליטו לא לנסוע לצילואה, על פורטו וארס אל תוותרו
רציתי להעלות תמונות אבל נראה לי שיש תקלה.
בכל אופן התמונה על שמי זה פורטו וארס
-
האמת שחשבנו לעשות את הטרק של היום האחד כי אנחנו עושים את הw לפני ורוצים לעשות גם דברים אחרים מטרים אבל הטרק נראה מהמם אז לא רצינו לוותר..
-
לא עשיתי את הטרק של סרו קסטיו, אבל ראיתי תמונות וזה בסהכ מאד דומה לבייס טורס ולפיץ רוי. הרים משוננים עם לגונה טורקיז וקרחונים מסביב. לכן אם את עושה את הW וחשבת להגיע רק לזה לדעתי זה לא הגיוני. עדיף להשאיר כוחות לטיפוס על אחד מהרי הגעש הויאריקה בפוקון (יותר פופולארי) או אוסרנו בפורטו וארס.
גם הדרך מפורטו וארס לפוקון היא דרך יפיפיה מלאה אגמים הרי געש ופריחה משגעת. לכן לדעתי ותרי על הקרטרה שפחות נגישה, ותהני מטבע משגע בחלק אחר בצ'ילה.
-
לא הייתי מגיע במיוחד עם טיסות והכל רק בשביל יום אחד בסרו קסטיו, זה לא סביר.
למרות שאחד הדברים שעושים את ביצוע הטרק הזה לקצת יותר מיוחד, זה שנמצאים שם כמעט לבד, ואין המוני מטיילים כמו בפיצרוי. לישון שם אוהל בודד על שפת אגב הטורקיז מול ההרים עם הקרחונים זו תחושה אחרת, למרות שגם בפיצרוי מדהים (הכל בהנחה שמז”א מאיר פנים).
זה גם טרק יותר קשה מבחינה פיזית ומבחינת הניווט. הוא הרבה פחות מסודר.
אבל כאמור, אם המחשבה היא על יום אחד אז הייתי מוותר.
-
אני עשיתי את הטרק בקסטיו ביומיים.
ניתן לצאת לטרק מהעיירה סרו קסטיו פשוט עולים עד ללגונה שלמרגלות הסרו, ישנים שם בקמפינג באוהל למחרת ניתן לחזור הכל באותה הדרך או לחלופין לחזור עד לאחד הפיצולים בדרך ולעלות ללגונה נוספת ולרדת לעיירה מצד אחר של ההר שעולים (זה בעצם הדרך של ה3-4 ימים).
טיפ למי שעושה את הקראטרה מצפון לדרום:
אני וחבר לפני שעזבנו את קויאיקה נכנסנו למחנה אימונים של שומרי היערות (CONAF) שנמצא בעיר וביקשנו מהם מפה של הטרק (טיפ שקיבלנו מאיזה מטייל שפגשנו). המפה הייתה עם תמונות מרכזיות לאורך הדרך. מפה מפורטת לא רע. שווה לבדוק. אולי כבר השתנה מאז וניתן להשיג אותה בעיירה סרו קסטיו.
בכל מקרה בעיירה סרו קסטיו יש את האחד ההמבורגרים הטובים. באוטובוס הנטוש שנמצא על הכביש הראשי שעובר ליד העיירה. לא יודע אם זה עדיין קיים.
-
היי
אנחנו מנסים להזמין אוטובוס לטרק הw מהארץ וקצת נתקלים בקשיים.
אם אני מבינה נכון, בתחילת הטרק מתחילים למחנה הראשון פיינה גראנדה. האם אפשר להזמין קטמרן מראש?
בנוסף, איפה לוקחים את האוטובוס בסוף הטרק? בlago amarga?
תודה!