ההבדל בין סקוואט לסקי
-
הרבה אנשים מבצעים הרבה תרגילי סקוואט לקראת חופשת הסקי שלהם דבר מבורך שמחזק את השרירים מסביב לברך.למה הם נקראים 4 ראשי כיוון שיש 4 ראשי שרירים.
בסקוואט אנו מכופפים את הברכיים תוך כדי לקיחת הישבן לאחור לא מומלץ שהברך תעבור את אצבעת כף הרגל.לעומת זה בסקי זה בדיוק מה שצריך לעשות זה להפיל את הברכיים מה שיותר קדימה.ומה שקורה להרבה אנשים הם פשוט מבצעים סקוואט במקום להפיל את הברכיים קדימה.
-
רציתי להמליץ על תרגיל מצוין לקראת החופשה.
לעמוד מול משטח רך (דשא,מזרן) להפיל את הברכיים כמה שיותר קדימה ופשוט להפיל את הברכיים על המזרן.בהתחלה עם 2 רגליים יחד ואח”כ שרגל אחת הולכת יותר קדימה מהרגל השנייה כי ככה זה בסקי תמיד ברך אחת יותר קדימה מהשנייה.
-
ממני מדריכת כושר מוסמכת
-
סקוואט מסייע, אין ספק. במיוחד לגלישה בפאודר.
חשוב לציין שגלישה נכונה מחייבת עבודה נכונה עם כל הגוף ולא רק לכופף ברכיים קדימה...תזמון, העברת משקל, אי שימוש בכתפיים, שחרור מפרקי האגן, ידיים קדימה ועוד ועוד. זו הסיבה שבעיני ההשקעה הטובה ביותר ב-10 שבועות הראשונים צריכה להיות בהדרכה פרטית. הטעות הכי גדולה שאנשים עושים זה שברגע שהם מצליחים לרדת אדומים בלי ליפול הם חושבים ש “יאללה, הבנתי” ואז הם אולי משתפרים אט אט אך במקביל מנציחים טעויות.
-
לא ברור לי הרקע שלך בסקיכמה פעמים היית בסקי? כמה הדרכה קיבלת? כמה את מבינה את הטכניקה של הגלישה?
המנח “הטבעי” של הרגל בסקי פרלל הוא השענות קדימה על הנעל, כך שהברך נמצאת מעל קצות האצבעות באמצע הסיבוב. זו רק תנוחת המוצא, ומכאן מתחילה התנועה הדינמית הנדרשת לגלישה נכונה.
התנועה הנכונה לשליטה בסיבוב היא למעלה – למטה. לשם כך יש צורך בקוואדים חזקים ומאומנים.
כל תרגיל לחיזוק הקוואדים הוא תרגיל טוב לסקי. ה”תפריט” של כל הגולשים המקצועניים (על אמת) כולל הרבה סקוואטים, ועוד סקוואטים מסוגים אחרים (לאנג’ים וכו’), אופניים ועוד תרגילים לשיפור היציבה וכו’. את מוזמנת לחפש ביוטיוב ובמדיה חברתית. דוגמאות לא חסרות.
-
מסכימה לכל מה שנאמר פה.אני יודעת שבסקי יש אפ ודאון אני יודעת שצריך להעביר את המשקל סך הכל נתתי תרגיל שיכול לעזור.מן הסתם גולשים מקצועיים מבצעים תרגילים לחיזוק שרירי הברכיים אבל הם יודעים להבדיל בין סקוואט לגלישה.בזמן סקי לא מתבצע סקוואט.
-
באימון עושים לא רק מה שעושים בביצועכמי שעסק (ועוסק עדיין) בספורט תחרותי – לפחות חצי מהתרגילים שעשיתי באימונים לא היו של פעולה הנעשית בתחרות.
אף אחד לא עושה עליות מתח בגלישה, ועדיין חשוב לחזק גם את שרירי הכתפיים.
הרגליים ובמיוחד הקוואדים הם בולמי הזעזועים בגלישה. כל תרגיל שמחזק אותם – חשוב ונדרש.
-
נכון וציינתי בתחילת דבריי שזה מבורך.פשוט מה שקרה לי שרק התחלתי לגלוש (לפעמים עדין קורה) שביצעתי סקוואט במקום להפיל את הברכיים קדימה.
-
בסקי מופעל על הקוודים עומס/כוח אצנטרי בסיבובים וגם בתור בולם זעזועים (כמו שכתב מ פולני). לעומת זאת כל התרגילים המוכרים בחדר כושר כולל סקוודים עובדים בעיקר על כוח קונצנטרי ולכן הם פחות מועילים לחיזוק הרגליים לסקי. כתבתי על זה פוסט יותר מפורט לפני כמה שבועות בשרשור של רוזמאר על אימון כושר לסקי.
בכל מקרה לומדים טכניקה תוך כדי הגלישה על ההר ולא בחדר הכושר. רוצים להשתפר בסקי – חייבים לגלוש הרבה ועל מסלולים מאתגרים!
-
אתה נשמע מאד מקצועי לגבי מונחי כושר.ורק להבהיר הכיווץ הקונצנטרי מתקיים באפ
-