מיקום לינה מומלץ בברלין בקיץ עם המשפחה
-
היי מגעים בקיץ לברלין ,אנחנו משפחה וככל הנראה נקח דירה או מלון דירות.
ראתי שבברלין יש הרבה אזורים 'מרכזיים’.
אנחנו מתלבטים בעיקר בין אזור קודאם או מיטה.
מה עדיף?
-
גם אנחנו מתלבטים בין מיטה לקודאם...
-
ההגדרות מאד רחבות – כלומר מי שמפרסם מיטה...המיקום יכול להיות מאד מרכזי ומאד צדדי.
בעיניי-השיקול המשמעותי- נגישות לתחבורה ציבורית רחבה- כמה מיקום הלינה קרוב לתחנת S או U (רכבת תחתית ועילית)כי ממילא חלק ניכר מהטיול בעיר תעזרו בתחבורה ציבורית.
שיקולים אחרים--אופי הרחוב? מעדיפים משהו “משפחתי” של שכונת מגורים או רחוב מסחרי גדול עם הרבה חנויות?
מיזוג בדירה?
שעות כניסה ויציאה (בהתאמה לטיסה)?
וכן הלאה.
-
תודה!
מעדיפים מקום תוסס באזור של חנויות וכדו'
הבנתי שיש כמה אזורים כאלה.
וזה עיקר ההתלבטות האם כדאי לקחת דירה באזור התוסס בקודאם או באזור התוסס של מיטה.
או באלכסנרפאלץ
-
תלוי מה יעדי הטיול שלכם.
אם מרבית הימים אתם בחלק המזרחי של העיר----אז במיטה עדיף.
אם מרבית הימים בחלק המערבי- אז קודאם עדיף.
(לדעתי רוב הטיול ברוב המקרים מתמקד יותר במיטה).
אלכסנדרפלאץ- הומה מאד, פונקציונלי מאד (תחבורה) אבל פחות בהיבטים אחרים,לדעתי.
-
בנוסף למה שכתבה יונית, אני לא מצאתי את החלק ה"תוסס" ב"קודאם", אולי בלילה באיזור תחנת הרכבת ואולי איזה schaumwein באיזה פאב.
למרות שהלינה היתה בחינם, נסעתי כל יום לאיזור ה"מיטה" (שכולל כמה תת רבעים ).

-
תודה!
לגבי אלכסנרפאלץ אמרת ש פחות פונקציונלי בהיבטים אחרים.
מה כוותך? מאיזה היבטים?
-
שלום
אהיה קצת בדעת מיעוט – ואולי זה האזור..
בכל אופן אזור קודם ממש – נניח כל הרחובות של תחנות ויטנברג פלאץ , קודאם , אולאנד- שנמצאים על הרחוב של קודם – יש בהם חנויות ומוארים בגלל חלונות הראווה עד סגירתם כך שנעים להסתובב.
אומנם היינו בחורף באזור מיטה – רוזה לוקסנבורג-פלאץ (תחנה אחת מאלכסנדרפלאץ על U2 ) אבל אין להשוות את התאורה ואפילו וינדוו- שופינג שאפשר לעשות בקודאם ( על קודאם עצמו ליד הכנסיה יש את ופיאנו החביבה פה בפורום)
באזור של רוזה לוקסמבורג היינו בדירה ממש נחמדה מבוקינג SCHONENHAUSER APARTMENTS וברחובות ממש צמוד למלון – ברים או מעדניות שמוציאות שולחנות ויושבים על בירה ונשנוש … אבל זה לא ממש נראה לי מקומות ישיבה לילדים .אזור אלכסנדרפלאץ עצמו – תחנה ענקית ויש במסדרונותיה – מסעדות אוכל מהיר – מחוצה לה בערב אין כ”כ מה להסתובב (מלבד מה שמקיף אותה קניונים פרימרק ועוד כאלה אבל זה לא אזור נעים להסתובב בו – אם כבר הקודאם נעים) בקיץ יש הפתעות ותשימו לב אם יש מזגן -לדעתי בדירות שציינתי יש מאוררים
-
אלכסנדרפלאץ טוב לתחבורה, לחנויות רשת, מסעדות גם מהירות.
הוא לא אזור נעים להסתובב בו, ולא הייתי לנה בו עם ילדים בכלל.
כלומר אם המטרה- שיהיה קו רכבת תחתית מהיר-אז יש.
אם המטרה -מסעדת מזון מהיר- אז יש.
אם המטרה-חנויות רשת- אז יש.
אבל באווירה, באוכלוסיה---- הייתי מוותרת עליו כמקום לינה מראש.
-
גם אנחנו 6 נשים שהינו באחת הדירות ב
schoenhouse apartments דירת 2קומות עם מרפסת,הסלון היה קטן בעיניי.
מבחינת מיקום זה אזור מיטה.
ניתן להגיע רגלית למספר אתרים בהליכה נינוחה של 20 דקות אך אין מנוס מלהשתמש ב u כי ברלין ענקית,והתחנה במרק 50 מטר מהדירה.