טיול/מסע משפחתי
-
שלום,
מחפשים רעיון לטיולו משפתי ארוך (כחודשיים) בקיץ.
משפחה עם שלושה ילדים בניהם שני מתבגרים….
מורגלים בטיולי קיץ באירופה עד כה.
ההורים מעדיפים בעיקר מסלולי הליכה.
הילדים מעדיפים להשאר בבית…. אבל הצליחו בעבר לשתף פעולה באופן סביר פלוס
שוקלים אפשרות של קראון בארה”ב בחוף המערבי אבל קצת נרתעים מהסיכוי שלא יתאים לכל הנוכחים וגם מהעלות.
נשמח לרעיונות נוספים
-
רק בהתייחס לעלויות:
על עמה חשבת?
למה את חושבת שקראוון בחוף המערבי זה יקר?
בגדול לטעמי עלות הטיול תלויה קודם כל במה שאתם עושים איתו ולא ביעד. לפחות בהנחה שמדובר על מדינה מערבית ולא עולם שלישי.
באופן כללי טיול בארה”ב לא יותר זול או יותר יקר מטיול באירופה (למעט הפרש קל בעלויות הטיסה, וביחד לטיול של חודשיים זה וודאי לא דרמטי). גם טיול בקראוון לא לא יותר זול או יותר יקר מטיול אוטו + מלון.
-
צריך לקחת בחשבון שקרוואן גם לא מתאים לכל מקום, לא רק להרכב שלכם.
למשל קרוואן בוגאס או סן פרנסיסקו הוא נטל ולא נכס, בניגוד לשמורות הגדולות בהן הוא יכול להיות נכס.
כך שבכל מקרה לא הייתי קובע את כל הטיול בקרוואן אלא בהתאם למסלול מחליט באיזה חלק נשתמש בקראוון ובאיזה באמצעי תחבורה אחר כמו רכב שכור.
עלות טיול של חודשיים בהחלט לא נמוכה, מאוד תלויה בבילוי של אותו יום.
למשל יום בדיסני או יוניברסל עולה הון לא קטן. יום בשמורה או אפילו בוגאס הרבה יותר זול.
מה התקציב שלכם?
-
מה שצריך קודם כל להחליט זה מה היעד המתאים ולא מה אמצעי התחבורה. ארה”ב היא יעד מצוין לחודשיים, אני ממליצה עליה בלב שלם. אם התקציב משמעותי, יש יעדים זולים ממנה שמאפשרים הנאה רבה. שקלתם את המזרח הרחוק? מרכז אמריקה?
-
קראוון זה אופי הטיול ולא אמצעי תחבורה.
אופי זה דברים כמו קראוון, קרוז, בטן-גב, מתגלגל או כוכב, הכל כלול וכו’.
-
לפי מה שאני מבינה חודשים טיול בקראוון בארהב יעלו לחמישה לא פחות ממאה אשח.
הכוונה היא להקדיש את רוב הטיול לשמורות אבל כמובן להקדיש ימים גם לערים יפות וקצת פארקי שעשועים
-
כמה מחשבות לגבי הקראוון - ציינת שמדובר בטיול עם שני מתבגרים ושהעדפה שלהם היא להישאר בבית (כמו רבים וטובים בני גילם
).לאור זאת לא בטוחה שלהיות 24/7 במשך תקופה מאד ארוכה באותו מרחב מצומצם וקטנטן הוא לא מתכון לבעיות. גם ככה זה לא פשוט, ומאמינה שמרחב מחיה אישי, אפילו חדר נפרד לפחות חלק מהזמן הוא דבר חשוב עבור הנערים וכפועל יוצא עבור כל המשפחה.
-
אני מסכים עם צפנת. בגלל שאתם מטיילים עם מתבגרים גם אני ממליץ על טיול רגוע יותר שיאפשר לכולכם גמישות. אפשר להתמקם בעיירת סקי גדולה ומרכזית שאפשר לצאת ממנה לטיולי יום והמשפחה יכולה להתפצל. המתבגרים בחלק מהימים יכולים להשאר בדירה או ללכת לבריכת השחיה הקרובה או לטייל עצמאית.
באירופה יש הרבה עיירות סקי כאלה.
אנחנו בטיול האחרון בנורבגיה ראינו שהנסיעות הארוכות שחקו את הילדים והם נהנו בחלק מהימים להשאר בדירה. גם הילדים שלי לא מתלהבים מהטיולים בחול ויעדיפו להשאר בארץ.
-
יעל,
מה זה מתבגרים? היום הטווח גדול. ככל שהם מתבגרים כך זה נעשה יותר ויותר קשה לנתק אותם מהחיים שלהם פה. את מציינת שהם מעדיפים להשאר בבית ובעבר שתפו פעולה באופן סביר. האם בעבר נסעתם לתקופה כל כך ארוכה? לנסוע לכל כך הרבה זמן כאשר אתם יודעים מראש שהנערים לא ממש רוצים את הטיול אני חושבת שכדאי לחשוב שוב. בוודאי לאור העלויות הגבוהות.
אנחנו למדנו בשנים האחרונות שמעל שבוע זה ממש אבל ממש קשה לנתק אותם.
בפסח הקרוב בן ה- 13 הודיע שהוא בכלל לא מעוניין לנסוע אתנו לחו”ל. מעדיף את החברים ואת הטיול של הצופים. ואיך לומר בעדינות גם מעדיף בית ריק עם אחיו בן ה 17. לאור הטיול שלנו בקיץ שבו היה שתוף פעולה סביר מצידם, אנחנו מכבדים את זה ובחרנו בטיול זוגי.
טל
-
כבר חמש שנים שאנחנו עושים מדי שנה טיול של דודה שבועות במתכונת דומה למה שרשמתי. עד כה אחרי זמן הסתגלות וגמילה מניידים הייתה חוויה טובה לכולנו..
-
הי,
אין לי מתבגרים…
הגדול שלי עוד לא בן 6….
אז קשה לי להתייחס אליהם
אבל, גם אני חיפשתי יעד לטיול ארוך.
אנחנו בסוף טסנו לצרפת, אבל כאמור אצלנו התנאים ההתחלתיים שונים לחלוטין.
ארה”ב מערב לדעתי זה רעיון מצויין! טיול של כל הקניונים זה להיט בעייני (עם או בלי קראוואן.
הייתי אומרת לך ניו-זילנד, אבל הקיץ זה לא עונה טובה.
מה לגבי אוסטרליה?
והמזרח? סין יחסית זולה – אם ממעיטים בטיסות פנים.
הודו?
ממליצה גם על אירלנד וסקוטלנד – יכול להיות לכם מוצלח. או בריטניה..
לגבי דרום אמריקה – אין לי נסיון אבל בטח גם שם תהנו מאוד.
קוסטה ריקה מצויינת!!
מה מדבר אליכם?
אני הייתי מתייעצת איתם. אולי כן להגיד לה שנוסעים, אבל שיעזרו למצוא יעד.
אולי התרבות של סין / ויאטנם / משהו יעורר אצלהם רגשות חיוביים לנסיעה?
אולי השיתוף שלהם יעזור?
מה הם כן אוהבים? חיות? טבע? עיר?
שיהיה בהצלחה!
-
אנחנו עשינו בקיץ האחרון טיול של חודשיים במזרח - סין, סרי לנקה ותאילנד. בגדול היה מצויין, אם כי אסייג ואומר שלבני הנוער שבחבורה היה ארוך מידי, הם התגעגעו לחברים ולבית, אבל זה כמובן עניין אינדוודואלי.
טיול נוסף שעשינו לתקופה של חודשיים הוא מרכז אמריקה, ממליצה בחום, יעד מהמם.
מבחינת עלויות - מרכז אמריקה יקרה יותר מהמזרח.
וחודש קראוונים במערב ארהב עלה יותר מחודשיים במרכז אמריקה.
לגבי קראוון עם מתבגרים - לנו בתור משפחה עם 4 ילדים זה לא היה מוצלח. עם ילדים קטנים זה סבבה. עם בני נוער פחות. יותר משבועיים זה מתכון לצרות. אך כמובן שגם זה תלוי משפחה ותלוי בני הנוער...

-
חודשיים זה זמן ארוך מאוד.
וכמו שאמרת – רצוי לתאם עם המתבגרים את הניתוק הזה של חודשיים מהחיים שלהם.
לתחושתי, כדאי לשלב בזמן זה טיול משתי אסכולות – טבע ועירוני. ויותר מזה, כמה שיותר טיולי כוכב. הן בטבע והן בעיר. בצורה כזו, תאפשרו בטיול כזה ארוך גם אפשרות לחלק מחברי המשפחה זמן עצמאי.
למשל – בימי הטבע - להישאר במלון ולא להצטרף.
למשל – בימים העירוניים – לטייל לבד (עם סלולרי כמובן).
ארה”ב נהדרת למטרות אלו.
וגם באירופה ניתן בקלות למצוא מדינות שתוכלו לעשות את זה בהן, או שילובים.
אם לא נרתעים (ואין סיבה) מנהיגה בצד ההפוך – אנגליה יכולה להיות יעד נהדר. לונדון היא עיר נהדרת ואפשר רק בה להיות שבוע עד שבועיים בקלות. אנגליה מלאה באתרי טבע מכל הסוגים כולל דרמטיים יותר (בצפון או בסקוטלנד).
את אנגליה אפשר גם לשלב עם מדינה אחרת – ורצוי עם אופי שונה כגון איטליה.
-
בקיץ 2017 יצאנו לטיול של חודשיים במערב ארה”ב, שהיה מוטה טבע
אפשר כמובן לשחק במינון – אנחנו לדוגמא ויתרנו על כל אזור נבאדה ודרום קליפורניה (שהיה המרכבז של טיול אחר) המרובות באטרקציות...
היתרון העיקרי של מערב ארה”ב בטיול ארוך (מלבד העובדה שעלויות הטיסה הופכות לפחות רלוונטיות) של הגיוון המדהים בנופים – בין מדבר, הרי רוקי, עצי ענק וחופים פראיים
לגבי המחיר – מסכים טם אנשים טובים, במיוחד בטיול כה ארוך – זה בעיקר תלוי במיינסט של המטיילים… אבל כמובן – זול זה לא יהיה מעצם אורך הטיול
-
אני רוצה להתייחס לכמה היבטים של טיול- חוץ מהיעד.
טיול של חודשיים-זה המון זמן להתנתק מהיום יום (גם לנו כמבוגרים) -תעשו את חשבון הנפש בין הפנטזיה למציאות. יש הבדל בין טיול של 3-4 שבועות לבין חודשיים.
טיול קרוון- מטבעו הקרוון הוא תא שטח צפוף מאד (מאד מאד כשמדובר במתבגרים עם הרבה ס”מ אורך). אם לא התנסתם בטיול קרוונים בעבר- לא הייתי מתחילה עם זה עם 3 מתבגרים ועם טיול כל כך ארוך. שלוב קשה .
אני חושבת שטיול כזה צריך מקסימום גמישות ואפשרות להיפרדות , גם לינות מרווחות, גם אופציה להישאר במיטה ללא רצון לקום לטייל(וזה יהיה בסדר מבחינתכם) גם ללכת בערב ל”חדר שלי” בלי להיות עם ההורים החופרים והאחים הקרציות….
טיול שמחייב שונות וגוון ביעדים-גם טבע, גם אקטיבי, גם ערים, (כמובן שהמינון בהתאם להיכרות שלכם את הנוסעים).