ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מסלול באירלנד - עזרה

פורום אירופה
    5
    10
    74874
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • איריס ס.
      איריס ס. נערך לאחרונה על ידי

צהריים טובים

מתכננת טיול פסח לאירלנד.

ברשותנו 8 ימים עם אילוצים שונים כך שרק 5 ימים ( וארבעה לילות ) יוקדשו לסבוב רכוב שיוצא וחוזר לדבלין.

לא מתיימרים לראות כל מה שיש ובכל זאת מתלבטת בין שלוש אפשרויות . צריך כמובן להתחשב בעונה – אמצע אפריל. ההתלבטות נוגעת ליום 17/4 שיוצא לי עמוס מאד.

אשמח לעזרתכם.

11-13/4-  3 ימים ראשונים דבלין. יש הופעה שהיא העוגן של הטיול ולא ניתן לשנות תאריכים.

14/4 – יום ראשון – יציאה מדבלין , נסיעה דרךבית/גני/מפלי Powerscourt  ,ויקלו

הדרך הצבאית , סיום בקליקני – לינה.

15/4 – יום שני – טירת קילקני , מערות נטיפים Mitchelstown Cave, סלע קאשל , נסיעה ולינה בקילרני.

16/4 – אתרים סביב קילרני – בית muckross, טירת רוס, Gap of Dunloe

לינה דינגל / אזור טירת בונראטי / קילרני לילה נוסף.?

כאן ההתלבטות –

17/4 יציאה מדינגל ,  טבעת דינגל. נסיעה ארוכה לצוקי מוהר ( שמוש במעבורת מטרברט לKillimer) וסיום ב Galway.  האם מטורף או מעשי?  בערך 300 קמ.

יש אפשרות גם לסיים יום זה בדולין אבל אז נוותר על גלווי בטיול.

או

17/4 יציאה מאזור טירת בונראטי , צוקי מוהר  , נסיעה לגלווי ללינה. מוותרים בכלל על טבעת דינגל או כל טבעת אחרת.

או

17/4 יציאה מקילרני , צוקי מוהר , גלווי לינה. גם כאן מוותרים על הטבעות.

18/4 – סבוב בוקר בגלווי וחזרה לדבלין. טיסה מדבלין בשעה 18.

כאמור עיקר ההתלבטות היא בנוגע למקום הלינה ב 16/4 ומקומות הטיול של 17/4.

ככל שאני קוראת קשה לי להחליט. בעיקר קשה לי לאמוד את האפשרות לסייר באחת הטבעות באפריל וקצב הנסיעה.

מה דעתכם? . אשמח לעזרה

תודה

איריס

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ranchy
        ranchy נערך לאחרונה על ידי

רק הערה אחת על מערת הנטיפים Mitchelstown Cave ותרו. זה לא מה שמצפים לו תחת  המונח מערת נטיפים. 

רנצי

• Eytanin
          Eytanin נערך לאחרונה על ידי

הערות, קלות ככבדות:

ביום הראשון, מכוון שרק האביב ‘מפציע’ (אבל לא באירלנד) הייתי מוותר על כל ‘בית\גינה של פאוורסקורט מכוון שהגנים עדיין לא יפרחו ולא יקבלו את פניכם בשלל צבעים. לכן הייתי מבקר במפלים, בדרך הצבאית עד גלאנדלאו, מבקר ביקור קצר במקום.

וויקלו, הוא מחוז. מה כוונתך?

ה16 בחודש נראה לי מאוד רילאקס. באותו יום את יכולה לוותר על בית מאקרוס, את אזור הגאפ, אתם יכולים בכלל לעבור בערב הקודם (ה15) בדרך לקילארני, כך שכל יום ה16 יהיה פנוי עבורכם או לטבעת דינגל או לטבעת קרי (עדיף דינגל). לסיים בערב בטרליי או אולי טיפה צפונה יותר כך שה17 יהיה פנו לנסיעה עד גאלוואי. 

זו לא תהייה נסיעה קלה! 

• איריס ס.

תודה ראנצי ותודה צפריר על התשובה המושקעת.

אני משתכנעת לנסות לקצר מהאתרים של ה 16 ולשלב את טבעת דינגל.

חשבתי דוקא על לינה ביום 16/4 בדינגל כדי שנוכל לבקר באתר הטבעת בבוקר ה 17 במקרה ולא נספיק ב 16. או אולי בכל זאת ללון בטראלי ולבצע רק את החלק הצפוני של הטבעת? 

אולי אשריין לינה ברת ביטול בשני המקומות ונחליט יום קודם לפי ההתקדמות…

אבדוק אם זה אפשרי.

ושאלה נוספת האם סביר לטייל בטבעת באפריל? לפי מה שקראתי הוא דוקא חודש יחסית פחות גשום…

ומה עם מעבר קונור? כדאי במסגרת הזמן שלנו? היית?

שוב תודה על העזרה

איריס

• שמר.קומ
              שמר.קומ נערך לאחרונה על ידי

הי איריס. אירלנד מקסימה ובהחלט שווה טיול מקיף יותר. קחו בחשבון שיש המון דרכים צרות והנהיגה די מאתגרת (וגם בצד הלא נכון).

טבעת דינגל מהממת ושווה לטעמי יותר מצוקי מוהר. אנחנו ויתרנו גם על קאשל אחרי ששמענו שזה בעיקר תור ארוך ומלא תיירים שמלקקים סלע…

בית Powerscourt  שווה.

הנסיעה בחזרה מגאלווי לדבלין די ארוכה. תכננו עצירות התרעננות בדרך.

קחו את מזג האוויר בסבבה. יהיה גשם – לא נורא. בטוח שתהנו.

• Eytanin
                Eytanin נערך לאחרונה על ידי

שמר, לדעתי הצנועה אתה מבלבל בין הסלע של קאשל ואבן הטבועה בקיר המבצר שבבלארני (שהאגדה אומרת, שמי שינשק את הסלע שבחומה, יקבל את הזכות לשקר ככל שירצה)

קאשל לדעתי, אכן שווה ביקור קצר. מבנים דתיים מבוצרים על גבעה סלעית קטנה, עם נוף השולט על כל סביבתו ומאיים עליה. שכיות בנייה (רובם כבר אינם פונקציונליים) וציורים נדירים. 

ולאיריס: לדעתי, דווקא החלק הדרום מערבי של טבעת דינגאל, היא היותר דרמטית. אז אם כבר, לינה בדינגאל, החלק הדרומי והמשך לכוון צפון לגאלוואי. 

את נושא ‘גשם גשם בוא’, כבר למדת על בשרך בהרבה טיולים, כך שאני יודע שתהיו מוכנים לכל מצב! לפני הטבעת, בדקו היטב את מזג האויר ליום הבא ותחליטו בהתאם. לצערי, אבדתי את יכולת הנבואה שלי. (ביחוד לגבי חיזוי ל4 חדשים קדימה) אם יהיה קר, יתכן שלא ירד בכלל גשם! ולגבי מעבר קונור: יפה, צד אחד קיר וצד אחד עמק. כביש צר ומתפתל. פה ושם עמדות עצירה. (בודדות וצרות מאוד) אז…. נו, מעבר הרים. 

הזכרת גם את דולין כאופציה (ונעזוב רגע את צוקי מוהר שהם מאוד ‘מסחריים’ בהוויתם) אם אנכם מתכוננים ללכת לקונצרט בבית המוסיקה (כמו שכתבתי עליו פעם והוא אינו מתקיים בכל יום) ואינכם מתכוונים לצאת לשייט לאיי ארן, אז אין כל צורך לכוון לשם. 

אכן, מיטת סדום שתעניק לכם פרופורציות לקראת הטיול הבא לחלק זה של העולם. 

• איריס ס.

תודה רבה שמר וצפריר

לוקחת הכל בחשבון בתקווה שמזג אוויר ישתף פעולה

• שמר.קומ
                    שמר.קומ נערך לאחרונה על ידי

חחח צודק. הנישוקים זה בטירת בלארני. קאשל זה הטירה על הגבעה – ממש ממש מומלץ לבקר שם.

• מיקהמיקה
                      מיקהמיקה נערך לאחרונה על ידי

היי איריס,

את כבר מכירה את הטיול שלי אז לא אפרט, אבל אני חושבת שזו טעות מאד גדולה לוותר על אחת הטבעות (קרי או דינגל במקרה שלכם). 

האופציה הראשונה שהצעת לדעתי עמוסה מדי ובבחינת תפסת מרובה לא תפסת. גאלווי עיר נחמדה, אבל אי אשר להשוות אותה לטבע האירי המדהים שמתבטא במיטבו בסיור באחת הטבעות.

אני הייתי מוותרת על צוקי מוהיר וגלאווי ועושה את טבעת דינגל או קרי (יש את צוקי קרי כתחליף) או שמוותרת על מערת הנטיים וצוק קאשל, מגיעה מוקדם לקילרני ומטיילת בסביבה שלה כפי שכתבת (פארק לאומי קילרני) ואז למחרת עושה את אחת הטבעות וביום האחרון נוסעת לגאלווי דרך צוקי מוהיר.

• איריס ס.

תודה מיקוש יקרה

על צוקי מוהר קשה לי לותר כרגע 😀( אולי גם זה יגיע), אבל נוטה לקבל את ההצעה האחרונה… לקצץ מאתרים שבין קילקני לקילרני ולטייל בטבעת דינגל. 

שריינתי לינה ברת בטול ונחליט כנראה עפ מזג האוויר , קרוב יותר לנסיעה.

בכל אופן חושבת שאם נאהב את אירלנד בטח נחזור אז לא נורא אם הטיול הזה יהיה קצוץ אתרים.

שבת שלום

• 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון