מה המצב בסלה רונדה?
-
שלום לכולם,
מישהו היה\יודע מה המצב בסלה רונדה?
לפי אתרי מז”א מצב המשקעים שם לא טוב
אמנם מגיע לשם בסוף החודש אבל לא רואה שיירד שם שלג בימים הקרובים.
תודה.
-
אולי כדאי לבדוק אם יש שם תותחי שלג.
-
מצב השלג בתחילת ינואר חסר משמעות לחלוטין לגבי סוף ינואר, אין מה לדאוג
-
יש שם כיסוי תותחים מעולה
כל עוד הטמפרטורות נמוכות וניתן לייצר שלג, אין לך מה לדאוג.
-
יהודה, אתה הרביעי פה בפורום שמגיע לדולומיטים בינואר.
כפי שכבר נכתב, יש שם כיסוי תותחים טוב. מעבר לכך, מה-15 לחודש יש צפי גם לשלג טבעי.
באיזה תאריך אתה מגיע?
-
לא לדאוג עד סוף ינואר שלג טבעי לא יחסר

גם אני מתוכנן! -
אני מתוכנן להגיע לשם בסוף ינואר.
אכן ראיתי שבעוד כשבוע וחצי שבועיים יתווספו כמויות יפות של שלג (מקווה שהתחזיות יתממשו).
מקווה שלא “נסבול” מבעיה הפוכה (סופת שלגים).
תודה לכל המגיבים, שתהיה חופשה לבנה, מהנה ובטוחה לכולם.
-
אני מגיע ב31 -
ממש יומיים לאחר שאני עוזב.מבטיח להשאיר לך קצת קלקר על המסלול...
-
אני מגיע ב-15.1.19חברה על דאגה
גם היום תנאי הגלישה מצויינים שכן כיסוי התותחים מושלם
כל עוד הטמפרטורות מתחת לאפס התותחים עובדים וממלאים את כל המסלולים
כולל הירידות לעמקים. כמוכ’ יש גם יתרון לשלג מלאכותי המאפשר גלישה איכותית.
מנסיוני לפני שנתיים, היה אותו מצב, המסלולים היו לבנים והכל מסביב היה בצבע חום . תנאי הגלישה היו מצויינים, עד כדי כך שהדבחנו – בשביל מה צריך שלג- זה רק יפריע לגלוש.
החיסרון העיקרי הינה ההרגשה המבאסת לגלוש כאשר הכל מסביב בצבע חום.
למזלנו לפני שנתיים ביום השלישי אחרי לילה של 10 ס”מ שלג הכל מסביב נהייה פתאום לבן
גם השנה לתיקוותי עד ה-15.1 ירד פה ושם שלג אשר יצבע בלבן את כל ההרים
ותקדם אותנו שכבה לבנה וזוהרת ביום שנגיע.

-
-
מפת העמק הנעלםhttps://www.lagazuoi.it/Pdf/Armentarola.pdf
התחזית כרגע לא ברורה עדיין. כנראה שיפול משהו רטוב ולבן מהשמיים באזור ה9- 10 לינואר. לא כמויות גדולות. רוב המסלולים במרחב פתוחים כולל ירידות לעמקים כך שמהבחינה הזאת אין בעיה. מי שרוצה שלג איכותי צריך ללכת צפונה. אוסטריה נראית כרגע מדהים.
-
אני ממש לא הייתי מסתמך על תחזית של שבועיים- מנסיון של שנים קודמות- יש אתרים [של מ”א] שבאופן קבוע מדווחים על 16-20ס”מ שלג שבועיים קדימה וככל שמתקרבים לתאריך הכמות יורדת…..
בשלדמינג יש טונות שלג וסופה צפויה ביום ראשון [אני טס מחר...] - אולי אפשר לייצא אותה לאיטליה?
-
אני לא מסתמך על אתרי מזג האוויר אף פעם מעבר ל5 ימים קדימה וגם זה רק להתרשמות כללית. לכן אמרתי שצפוי משהו באזור 9-10 וזה גם לא בהסתמך על תחזיות מאתרים אלא מהסתקלות על גרפים של מודלים שונים כמו GFS וecmwf האירופאי. גם זה לא אמין מעבר ל5 ימים ואכן כרגע לא נראה משהו משמעותי בעתיד הנראה לעין. לעתים רחוקות ניתן לראות תחזית מובהקת ל7 ימים אבל לא מעבר לכך.
-
אלדד, כשתגיע הסופה אליך בראשון, תנשוף עליה בחזקה....לכיוון דרום מערב, ככה שהכל יגיע למקום הנכון...
-
היי מסלול כחול,
מגיע לשם גם ב 31 לקמפטילו, מלון Rubino
איפה אתה תהיה?
-
אני עם חברים בסנט. קריסטינה