עזרה עם To do list לקראת הטיול
-
אהלן,
אז אחרי שחרור מיוחל מהצבא אני מתכנן לטוס בעוד חודש ושבוע למזרח, נושא הטיול עצמו מסודר אבל אני מרגיש שכל הנושאים שלפני קצת בבלגן מבחינתי.
מישהו יכול לעשות לי קצת סדר עד דברים שחייבים לעשות לפני הטיסה בארץ?
(נושא כספי, כרטיסי אשראי, פתיחת חשבון דולרים? וכו')משהו כמו To do list לדברים חשובים, פחות ציוד וחיסונים.
לדעתכם כדי לחפש שותפים לנסיעה או לטוס לבד?
תודה מראש!
-
כמה דברים, בהנחה שבנושא הציוד והחיסונים טיפלת (שים לב שחיסונים כדאי להתחיל לפחות חודש וחצי מראש):
ביטוח רפואי לחו”ל
ביטוח לאומי – צריך להמשיך לשלם גם כשאתה בחו”ל, בדוק את העניין (אין לי מושג אם יש פטור בשנה הראשונה לחיילים משוחררים או לא)
כסף – חשבון דולרים הוא לא בהכרח הדרך הטובה עבורך, כרטיס אשראי בינלאומי כדאי בכל מקרה. לך לבנק שלך ותברר על האפשרויות השונות. כמה עמלה/הפרשי שערים בכל דרך וכו’.
אם אתה רוצה להתחיל בלימודים אחרי הטיול, בדוק זמני הרשמה ומתי מתחילה שנת הלימודים כדי שלא תפספס בקצת בגלל הטיול.
רופא שיניים – אם לא ביקרת אחד בשנים האחרונות, לך לוודא שלא יצוץ לך משבר באמצע טיול ארוך…
אם יש אפשרות שתרצה לנהוג במהלך הטיול, לך תוציא רישיון נהיגה בינלאומי. הוא תקף לשנה ועולה כ-20 שקל. נהיגה בלעדיו בחו”ל יכולה לגרום לכך שאם תהיה תאונה חברת הביטוח תסרב לשלם (וכמובן, יש מקומות שלא ישכירו לך רכב בלעדיו). בחו”ל צריך לקחת את הרישיון הבינלאומי לצד הישראלי, שניהם ביחד.
בדוק שהדרכון שלך בתוקף לכל תקופת הטיול ורצוי גם מספיק חודשים אחריו.
-
תבדוק שהדרכון שלך בתוקף - פרט חשוב שלעיתים מפספסים.
ויזות לכניסה מדינות שמצריכות ויזה.
לוודא שכרטיסי הטיסה כוללים מזוודה/מוצ'ילה. שים לב לממדי המוצ'ילה שלא יחרגו מהדרישות, (בעיקר כשאתה חוזר לארץ עם מתנות).
ביטוח טיול - אם אתה יודע כבר מתי אתה חוזר לארץ תבטח לפי מספר הימים. אבל אם אתה יודע/חושב שתשנה תאריך חזרה אז תבטח ליותר ימים מראש, אחר כך יחזירו לך על ימים לא מנוצלים. לא תמיד חברות הביטוח מוכנות להאריך תוקף ביטוח למישהו אם יש לו תביעות נגדן. הן עושות בעיות.