ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול בקראוון במערב ארהב או קמפינג ומוטלים?

פורום צפון אמריקה
    5
    9
    24151
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • shushu89
      shushu89 נערך לאחרונה על ידי

הי,

אנחנו בשלבי תכנון הטיול ומתלבטים בין השכרת קראון ללינה בקמפינג (אוהל) ומוטלים.

הטיול מתוכנן ל3 שבועות במערב הכולל בעיקר פארקים כילוסטון, ציון, ברייס, גראנד ויוסמטי, וקצת לאס וגס וסן פרנסיסקו (יומיים בכל עיר)

חשבנו לישון בתוך הפארקים באוהל או במוטלים בדרכים ולהשכיר רכב כמובן.

פתאום עלתה המחשבה לקראוון. 

מישהו יכול להכווין אותי לגבי העלויות? האם ההפרשים גדולים? הרי המחיר "חוסך" השכרת רכב ולינה במוטלים.. 

תודה רבה!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • sd_love_nature
        sd_love_nature נערך לאחרונה על ידי

אהלן,

אין לי מידע קונקרטי לגבי עלויות (לא לקחתי קרוואן בארה״ב מעולם) אבל לדעתי מבחינת עלויות זה יצא בערך אותו דבר כמו לינה רק במוטלים (ואם מדובר במטיילים שיבשלו לעצמם גם בטיול ברכב ומוטלים/יאכלו מזון מהיר זול מאוד, יתכן וקרוואן יצא יקר יותר)

אם משלבים גם לינה באוהל – ברור שזה יוצא משמעותית יותר זול (חסכון של יותר מ-100 דולר כנראה לכל לילה באוהל לעומת בקרוואן)

אבל…

חשוב להבין שמעבר לעלויות, מדובר בסגנון שונה של טיול וכדאי לנסות להבין מראש האם מתאים לכם ויהיה לכם כיף בסגנון הזה:

צריך לזכור שיש מטלות שונות שצריך לעשות בקרוואן (לא נורא אבל עדיין צריך),

נהיגה מעט קשה יותר,

גם עם קרוואן כדאי להזמין מקומות מראש בפארקים הלאומיים (אומנם אני מעולם לא עשיתי את זה בלינה בקמפינג בפארקים אבל שילמתי על זה בשינוי תוכניות בזמן אמת – בטיול קצר זה פחות נחמד)

חשוב לזכור – בארה״ב אסור סתם לישון בצד הדרך – חובה לישון בקמפינגים מסודרים או מקומות מאוד מאוד מסוימים שמאפשרים לינה בחינם (חניוני וולמארט מסוימים או יערות מדינה ושטחים נוספים מסוימים – שמהנסיון שלי לא נמצאים ישירות על נתיב התיירות המרכזי באיזורים שדיברת עליהם)

כך שזה אומר שני דברים:

צריך לחשב עלות נוספת של קמפינגים (לא רק השכרת הקרוואן) – מחיר משתנה, תלוי גם בהאם רוצים full hookup או לא)

ולהבין שקרוואן לא נותן גמישות אינסופית (כן נותן יותר גמישות לעומת מוטלים לדעתי, אבל לא בסגנון של ״ניסע עד שנתעייף ופשוט נעצור לישון״)

לדעתי טיול עם רכב ואוהל במסלול שציינת יכול להיות נהדר – 

כמובן שגם טיול בקרוואן יהיה נהדר.

אני אישית ממש ממש אוהבת קמפינג (באוהל או בקרוואן) 

וחושבת שארה״ב היא יעד מצוין לזה (תשתיות מצוינות לנושא, המון מקומיים ותיירים שעושים את זה. הלוואי עלינו בארץ שהיה ככה!)

תהנו!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • גדליהו מהגרעין
          גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

לפני כמה שנים טיילנו עם עוד משפחה- הם היו בקראוון ואנחנו עם האוהל. סיכומו של דבר ואני חושב שזה חוזר פה הרבה בפורום- קראוון זה לא לצרכי חיסכון, זה לצורכי החוויה. אין בו הרבה או בכלל לא – חיסכון כלכלי. וזאת כשמשווים קראוון מול לינות בבתי מלון.

קמפינג מול קראוון לעולם יצא הרבה  יותר זול- אבל צריך לזכור שגם קמפינג לא מתאים לכל אחד.

• shushu89

תודה רבה!

בהחלט נקודות למחשבה.. 

• shushu89

תודה!

למרות שגם בקמפינג, לפחות לפי התכנון שלנו, יוצאים הרבה ימים שהם לינה במוטלים.

מהחישוב הגס שלי, מתוך 24 לילות 12 הם בקמפינג ו12 במוטלים (ימים שהם בעיר או בדרכים)

אתם ישנתם בכל הלילות בקמפינג?

• אנשיםטובים
                אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

אני חושב שגם אוהל זה סוג של חוויה ואופי של טיול, ולאו דווקא שיקול כספי. לא מנסיון אישי.

כשאני חושב על זה, אני לא בטוח שאוהל מול מוטל יצא כלכך הרבה יותר זול.

כלומר כן, בשקלים אם למשל נחסוך 100 דולר ללילה כפול נניח 14 לילות, אז גם אם נקזז את עלות הציוד (מן הסתם תשקיעו מאוד דולרים בודדים באוהלים, שק”שים ועוד) זה עדיין חסכון של 1000 דולר. לא כסף זניח.

מצד שני – הטיול עדיין יעלה הרבה אלפי דולרים. כלומר השפעה באחוזים על מחיר הטיול לא תהיה דרמטית (10%?)

• עמיחי13
                  עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

ללינה בקמפינג יש השפעה גדולה על המחיר.

ראשית, עלות של מלון למשפחה היא לרוב לא 100$. לפעמים 150$ ולפעמים גם 350$ (אם צריך למשל 2 חדרים באזור מבוקש).

ציוד קמפינג לתקופת הקיץ לא עולה מאות דולרים. ממש לא. צריך אוהל די פשוט ושקי שינה די פשוטים (קיץ, כן?). עוד קצת ציוד לבישול וכו. מניסיון שלי זה ממש זול בוולמארט. אפשר גם לסחוב אח”כ את הציוד לארץ אם רוצים.

לינה בקמפינג בד”כ גם אומרת בישול עצמי. זה חוסך המון מול אכילה במסעדות.

לינה באוהל, בניגוד לקרוואן, נותנת המון גמישות בטיול. לא צריך להזמין את הלינות מראש, לפחות לא חודשים מראש.

כאמור, לא לכל אחד מתאים. אבל למי שמתלבט, כדאי לדעת שקמפינג בארה”ב לא דומה בכלום לקמפינג בישראל. התרבות, הסדר, ההקפדה על הניקיון, הפרטיות (תאי מקלחת פרטיים עם דלתות כפולות, מרחקים גדולים בין החלקות), ההקפדה על השקט – כל אלה הופכים את ארה”ב ליעד שממש כיף לטייל שם בקמפינג.

• גדליהו מהגרעין
                    גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

בשמורות ובאזורים כפריים/עיירות קטנות כמעט תמיד ישנו בקמפינג. בערים- כמובן שלא. היה לנו פעם טיול אחד בקולורדו שהיה למעט לילה אחד כולו קמפינג. מקומות הלינה בקמפינג בד”כ מדהימים.

בשמורות שהיינו מאלו שציינת ישנו רק בקמפינג.

כמה הערות לדברים שנאמרו פה לגבי קמפינג- כן כדאי להזמין מראש במיוחד לתוך שמורות. זה לא הזמנה היסטרית מראש כמו של קראוון או מלון, אבל כמה חודשים מראש כדאי ( הביטול גם הוא לא עולה כ”כ הרבה אם נדרש)

לגבי ציוד- ממש לא הון עתק. אוהל – אם אתם הרבה בתנועה, אתם לא רוצים ממש גדול, אתם רוצים קל להקמה ויש מצב שתמצאו אותו גם במקסימום 80$. שקי שינה- אם תלכו לוולמרט ודומיו- לא יעלו המון. מעבר לזה תצטרכו בלוני גז ומטבח- שעולה גם כמה עשרות דולרים… כמה כלי בישול מינימלים וזהו.

לגבי תנאים- בארה”ב אין ממש תנאים אחידים בין הקמפינגים השונים- למשל כשהיינו בקולורדו היינו לא אחת במקומות שהיה רק ברז אחד למלא בו פיילה של מים לקחת לאוהל לשטיפת כלים, או שירותי בול פגיעה וללא מקלחות.. אחרים היו עם מקלחות עם מים חמים ואפילו כיורים לשטיפת כלים וכו’.

בכל מקרה יש לכם את רשת KOA היא יותר יקרה מקמפינג של רשות היערות או פארק לאומי, אבל מציעה תנאים טובים מאוד, לעיתים קרובות גם מכבסה ואפילו בריכה, וכמובן כיורי שטיפת כלים ומקלחות חמות. אם אתם במצב של קמפינג ללא מקלחות, שאח”כ תעברו בבריכה עירונית לצורך מקלחת. אז קמפינג של KOA הוא שווה עלות של קמפינג זול ומקלחת בבריכה עירונית…

בימים של דרכים- אתם גם יכולים לישון בקמפינגים ולא חייבים מוטל. תבדקו מראש איפה יש מקומות על הדרך ואו שתזמינו מראש ( לא תמיד אפשר לעיתים זה על בסיס מקופ פנוי) או שתתחילו להיכנס לחיפוש לינה משעות אחה”צ המוקדמות.. אנחנו נקלענו בעבר פעמיים למצב שבו פשוט חניון אחד אחרי השני היו מלאים והתארגנו מאחור מדי על חיפוש- בסוף הסתדרנו- פעם אחת במוטל ופעם אחת עם קמפינג, אבל היה בהחלט לחוץ למצוא ויש מקומות שבהם מרדת החשיכה הקמפינגים לא מקבלים אורחים חדשים ( ולא משנה אם יש מקום או לא...)

• shushu89

וואלה. טוב לדעת (לגבי שעות החשיכה).

האמת שהטיול כבר מתוכנן (לסוף אוגוסט- תחילת ספטמבר) אז אין לי ככ בעיה להזמין מקומות (ואפילו הזמנו לילוסטון כבר).

שמחה שפירטת הרבה.

באמת אני רואה בהרבה מקומות על השטיפת כלים, יש עם זה אישיו? לא נהוג לשטוף באיזה ברז מרכזי?

ונגעת בעוד נקודה שמטרידה אותי, מקלחות.. מה עושים בקמפינג שאין (לדוגמא בילוסטון), כלומר שיוצא מספר לילות רצוף? זה נהוג להיכנס לקמפינגים אחרים רק להתקלח? 

תודה רבה!

• 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון