שלושה חודשים מאלסקה דרומה
-
שלום!
אני מתכנן הקיץ טיול ארוך בצפון אמריקה. התכנית היא לנחות באלסקה באמצע יולי ולהתגלגל דרומה דרך יוקון והרוקיז לארה״ב ולפארקים- גליישר, ילוסטון, ולהדרים עוד עד אריזונה ואולי אפילו יוסמיטי ולחזור באמצע-סוף אוקטובר. אני ממש בשלבים הראשונים של התכנון.
- האם פרק זמן כזה הוא מספיק?
- מבחינת התניידות. אני קצת מוגבל בתקציב ונראה לי שהשכרה לכל התקופה היא לא רלוונטית. קראתי על קניית רכב וזו נראית לי אופציה טובה, וזה עשוי לעזור לי גם בלינה, בהנחה שיש לי קצת זמן להשקיע בזה. הבעיה היא שאני נהג צעיר עדיין וללא אזרחות אמריקאית. כמה זה יהיה מסובך?
- האם התחבורה הציבורית מספיק טובה כדי להסתמך עליה בטיול כזה?
תודה!
-
שלום!
יש לי הרבה מה להגיד על הרעיון הנהדר שלך (אלסקה יפה והיוקון מעלף), כרגע יש לי מעט זמן להגיב אז בעיקר אשאל שאלות שאולי יעזרו לאחרים וגם לי לעזור לך יותר:
מה גיל המטיילים?
האם אתה מתכנן לטייל לבד או עם אנשים נוספים או מחפש טיול שבו אפשר לפגוש אנשים על הדרך ולטייל איתם, ולהפרד ולחבור לאחרים (כמו שלמשל מאוד נהוג בדרום אמריקה)
מה אופציות הלינה שבאות בחשבון? קמפינג בא בחשבון?
האם יש לך נסיון בטיול בסגנון שאתה חושב עליו (ארוך, אם בקמפינג – אז בקמפינג?)
מבחינת השכרה – אם כיוון הטיול הוחלט כבר (התחלה באלסקה וסיום במערב ארה״ב), צריך לראות אם בכלל יש חברות שמאפשרות השכרה חד כיוונית כזו, וגם מה העלות של השכרה כזו (עלות הרכב פר יום + תשלום על החזרה במקום אחר)
אם יש גמישות על כיוון הטיול אפשר לחשוב על מסלול אחר לשלושה חודשים שאולי יהיו יותר ידידותי להשכרה.
לגבי רכישה – לדעתי לשלושה חודשים זה לא משתלם ברוב המקרים (אם מורידים שבועיים של קניה ומכירה- במקרה די אידאלי)
שלא לדבר על הסיבוך הבירוקרטי.
אני אישית רכשתי רכב בקנדה ויכולה להרחיב אם יהיה רלוונטי.
ממה שביררתי באופן אישי (לא עשיתי בירור מקיף) – בלתי אפשרי לאזרח ישראלי לקנות ולבטח רכב באלסקה. עם זאת – שמעתי על אנשים שעשו זאת. לא יודעת בדיוק איך והאם זה היה לגמרי לפי הספר. באופן אישי החלטתי לא לעשות את זה מחשש שרגע האמת הביטוח לא יתפוס.
לדעתי – אפשר לבנות איזשהו טיול בתחבורה ציבורית במקומות האלה, אבל החלק של ״להתגלגל דרומה״ ביוקון יהיה בעייתי לדעתי.
בנוסף- אפשר לבנות טיול כזה אבל הוא יהיה כרוך בויתורים כמובן, הרבה הכנה מראש (להבין מה האפשרויות להגעה לתחילת מסלולים וכו׳) וגם גמישות מנטלית (זה נכון לכל טיול באיזורים האלה לדעתי)
צריך לחפש אם יש חברות שעושות את הנסיעות הארוכות האלה, וגם מה הגמישות של עצירות באמצע.
אני חושבת שצפון מערב אמריקה (בריטיש קולומביה, היוקון וכמובן אלסקה) מרהיבים ומדהימים והם יעד מצוין לטיול,
אבל צריך לעשות תיאום ציפיות ולהבין מה ואיך מטיילים שם.
נשמע שגם אתה מבין את זה – כי אתה פה לשאול שאלות, וזה מצוין!
-
תודה על התגובה המהירה.
אני בן 23, טס לבדי כרגע. אם יצא להכיר מטיילים אחרים בדרך- מעולה. קמפינג בהחלט בא בחשבון, וחשבתי שקל יהיה יותר אם היה לי רכב צמוד שיאפשר גמישות בלינה. נשמע ממך שזה כמעט בלתי אפשרי, כי השכרה לא רלוונטית, ולסוע בלי ביטוח זה לא אופציה. הייתי שמח לשמוע אם יש לך מידע על איך בכל זאת מבטחים, למרות שזה אולי לא לפי הספר..
תחבורה ציבורית וטרמפים הם כנראה הפתרון היחידי והלא קורץ במיוחד
-
בכיף.
חבל שזה מה שקראת ממה שרשמתי כי זה ממש לא מה שכתוב!
מה שכן כתוב – שאולי תצטרך לשנות את התוכניות שלך (שגם ככה כרגע נשמעות תיאורטיות. האם יש לך תוכנית של מקומות ספציפיים שאתה רוצה לבקר בהם? חשבת איך להגיע מאלסקה למערב ארה״ב? האם תיסע באלסקה היווי דרך הרוקיז או אולי דווקא דרך קאזייר וקפיצה להיידר (אישית הייתי נוסעת משם)
האם עשית חישוב כלכלי לוודא שיש לך את התקציב – מהנסיון שלי, גם טיול מבוסס כולו על קמפינג יעלה לא מעט (במיוחד אם נוסע לבד).
בקיצור- כל מה שאמרתי זה שצריך לתכנן ולהיות גמיש (גם בשלב התכנון!!)
אפשר לעשות הכל אבל אי אפשר לעשות את הכל.
ובאנגלית זה יותר מובן:
you can do anything, but not everything
אם מספיק חשוב לך משהו מסוים (בגבול הסביר כן, לא להיות אסטרונאוט בהכרח)
תמצא את הדרך לעשות אותו.
אבל אתה צריך לבחור מה חשוב לך ובמה להתמקד.
אם רוצה לעשות מסע לאלסקה – אולי להשכיר רכב לשלושה חודשים מואנקובר או מסיאטל, לעשות טיול עד אלסקה וחזרה (ואפשר גם להספיק גליישר וילוסטון ועוד בשלושה חודשים) ולסיים את הטיול באותו המקום?
לא אתן כאן (או בשום מקום) עצות על איך לעשות משהו בניגוד לחוק המקומי.
אנחנו נהנים מתשתיות נהדרות, פארקים לאומיים, כבישים, מחירי דלק מצחיקים לעומת הארץ ועוד כל כך הרבה דברים באמריקה – ממש בסדר שנכבד את החוקים המקומיים ושהם יהוו לנו מגבלה בדרך להגשמת הרצונות שלנו.
כמובן ממליצה לבדוק בעצמך שמה שאני אומרת נכון, חוקים מתעדכנים כל הזמן.
ממליצה לשלוח מייל למשרד הרישוי של מדינת אלסקה, וגם למצוא כמה חברות ביטוח אמריקאיות ולשלוח להן מייל עם שאלות.
אם אתה מגיע למסקנה שזה אפשרי – נהדר!
עדיין לא בטוח שכדאי לך לקנות רכב.
אולי אני אהיה בעמדת מיעוט (וזה בסדר, זו רק דעתי)
אבל אני רוצה לציין שאם זה טיול ראשון ארוך בחו״ל בתור אדם מבוגר, לא הייתי בוחרת בנסיעה ברכב לאלסקה ובחזרה למלא את החודשים האלה, והייתי מתמקדת יותר במערב ארה״ב (יש מספיק לעשות גם שם)
*******אין לי שום כוונה לבאס או להוריד, רק רצון לפתוח לך את הראש.
אם אתה כבר שנה חולם על הטרק הזה ברנגל שאתה פשוט חייב לעשות,
או התמונה הזאת של הדב שפשוט לא יוצאת לך מהראש,
או האדום הזה של הסתיו בדנאלי
או כבישי העפר הבלתי נגמרים
או הזוהר הצפוני
או להרדם עם רעש הגשם המטפטף בלילה גם בקיץ
או קרחונים רבים כל כך מסביבך שאתה כבר לא יודע לאן להסתכל
או לוטרות הים החמודות שנראות כאילו יצאו מסיפור ילדים
או היערות האינסופיים
אז תחרוש על הפורום הזה, ועל כל פורום שתמצא בו תשובות, תקנה את הספר של נטע דגני על אלסקה, תקרא על ה- milepost (התנך של הנוסעים שם) ותזכור שהכל אפשרי.