השכרת רכב ב JFK - ביטוחים
-
היי,
אני רוצה לסגור שכירות רכב בניו יורק דרך סוכן שמצאתי באינטרנט (
, מצאתי עליו ביקורות טובות ועדכניות.
אני רק רוצה לוודא שאני לא מפספסת משהו בענין הביטוחים כי המחיר זול משמעותית מאשר באתרים אחרים.
אילו הביטוחים הכלולים בחוזה:
- Unlimited mileage
- CDW
- Theft Protection
- Zero excess
- VAT
- Full to Full
- Airport Fee
- Road Tax
- TPI on Person Injuries up to legal standards of the pick up country.
- TPI on Property Damage up to legal standards of the pick up country.
אבל ליד שורת התשלום מופיעה לי האזהרה הבאה:
Warning! Your excess is not protected. Select coverage and be protected in case of damage or theft.
אולי מישהו יוכל להסביר לי במה מדובר?
תודה!
-
ובאיזה חברת השכרה מדובר ? האתר הוא של סוכנות, לא מצוינת חברה. בניו יורק וצפון מזרח ארה”ב חייבים – לדעתי – לשכור את ה-EZ PASS מחברת ההשכרה. אם מדובר בדולר או טריפטי, ישחטו אתכם במחיר של המכשיר וזה ייקר את דמי השכירות.
גם מוזר לי שמצד אחד כתוב zero excess ומצד שני יש אזהרה כזאת:
Warning! Your excess is not protected. Select coverage and be protected in case of damage or theft
לגבי ביטוח ה-CDW נראה בסדר, אבל לגבי ה-SLI (או שם דומה לכך), ביטוח צד ג’ עד לגובה מיליון דולר, הדבר לא ברור.
תבדקו באלמו, הרץ, באדג’ט. פעם מצאתי לגולש שדרך איסת”א במזרח ארה”ב יצא הכי זול (ממליץ לבדוק) עם רכב של הרץ.
אני מעדיף לעבוד עם סוכנויות בארץ, למקרה שחלילה תהיה תקלה כלשהי בתחנת ההשכרה, מקסימום עם רנטאלקארס.
-
תודה על התגובה:)
מדובר בחברת ADVANTAGE.
יש לי מכשיר EZ PASS ככה שזה לפחות לא מהווה בעיה.
בדקתי בכל החברות האילו, ההצעות שקבלתי היו באזור ה 550$ ל 10 ימים בעוד שאצל הסוכן הזה קבלתי הצעה של 380$.
-
אני לא התלהבתי מחברת אדוונטאז’ – בלושן המעטה. חפש שרשור שלי לגבי חברה זאת בדפים האחרונים של הפורום.
כ”כ, אם כבר הולכים על החברה הזאת, אז אפשר לבדוק מחיר באוטויורופ ישראל שגם עובדת עם אדוונטאז’ (וגם אם דולר). אפשר לבקש להשוות את המחיר, לסוכנות זאת יש הנחות לבעלי כרטיסי אשראי מסוימים וגם אפשר לפרוש את המחיר לתשלומים.
AUTOEUROPE.CO.IL
-
קראתי את התגובה שלך על אדוונטאג’ וקבלתי רגליים קרות.
חפשתי באיסתא לפי המלצתך וקבלתי הצעה של 417$ בדולר.ההפרש במחיר שווה את הרווח של להזמין באתר ישראלי ובחברה קצת יותר טובה ?
-
דולר דרגה אחת מעל אדוונטאז’, לדעתי. תירשם בחינם למועדון של דולר – אם תשכור דרך חברה זאת, כאשר תגיע לתחנה תציין זאת (קח איתך העתק ממספר החבר) וסביר להניח שיאפשרו לך לבחור ברכב מתוך אלה שנמצאים במגרש ושייכים לאותה הקטגוריה.
כך אני עושה כאשר שוכר רכב של דולר, עשיתי זאת בפעם האחרונה בוגאס, ניגשתי ישירות לדלפק של חברי המועדון, מסרתי את שמי ואת המספר ואז בחרתי ברכב.
חוזר על המלצתי להתקשר לאוטויורופ ולבדוק מחיר, אולי אחרי הנחות יהיה פחות מהמחיר שאמרו לך באיסת”א.
לי מקנה ביטחון לשכור דרך סוכנות בארץ, יש למי לפנות במקרה של תקלה, חלילה.
לגבי מכשיר ה-EZ-PASS, אני לא בדיוק יודע איך זה עובד עם רכב שכור. אני מניח שכבר בדקת או התנסית בכך (אם כן, תאיר את עינינו).
-
תודה רבה על הכל, בדקתי עדיו עם אוטויורופ, אחרי הנחה 430$.
אז נראה לי נלך על איסתא.
זה התנאים באיסתא, האם מכסה הכל?
ביטוח תאונות (LDW)
כיסוי זה מספק הגנה אם הרכב נגנב או אם שלדת הרכב נפגמה במהלך ההשכרה שלכם. רוב התשלום עבור חלקי חילוף או עלויות תיקון מכוסה על ידי הפוליסה. כיסוי זה תקף רק אם אתם עומדים בתנאי הסכם ההשכרה.
ביטוח צד שלישי (TPL)
זה מכסה את אחריות הנהג לפציעות
ונזק לרכוש אשר מכוסים על ידי הפוליסה. זה לא מכסה פציעות לנהג או נזק לרכב השכור. כיסוי זה תקף רק אם אתם עומדים בתנאי הסכם ההשכרה.
ביטוח נזק הנגרם לצד שלישי (SLI)
ביטוח משלים (SLI) מספק עד US$ 1,000,000.00 כיסוי לתביעות צד שלישי אשר מכוסות על ידי הביטוח, בין אם מדובר בנזקי גוף או בנזק לרכוש כתוצאה מתאונה. הגנה זו חלה על כל הנהגים המורשים של הרכב השכור.
ביטוח נזק הנגרם לאופנוענים (UMP)
הגנת נהגים בלתי מבוטחים (UMP)\ - מכסה על אחריות הנהג להוצאות שנגרמות בעקבות תאונה בה מעורב נהג שאיננו מבוטח, בכפוף לתנאי ולהסכם ההשכרה. הגנה זו חלה על כל הנהגים המורשים ברכב.
אגרת ביטחון (הומלנד)
מסים מקומיים
דמי מיקום מובחר
דמי ההשכרה שלך כוללים קילומטרים חינם ללא הגבלה.
שינוי משך זמן השכרת הרכב עשוי להשפיע על כמות הק"מ שתוכלו לנסוע עם הרכב ללא תוספת תשלום. השינוי עשוי להשפיע גם על העלות הנוספת אותה תצטרכו לשלם עבור כל ק"מ נוסף.
נהג נוסף אחד 25 כלול.
-
בדוק גם בהרץ ישראל, גם שם יש הנחות לבעלי כ”א מסוימים או בעלי המועדון של הרץ וסוכנות זאת משכירה גם כלי רכב של דולר (הרץ הנה הבעלים של דולר).
לגבי הביטוחים נראה שהכל בסדר, אלה ביטוחים הסטנדרטיים שמכלילות כל הסוכנויות בארץ לגבי השכרת רכב בארה”ב, רק תדרוש שיהיה רשום במפורש אפס השתתפות עצמית.
-
תבדוק גם מדוע לא מציעים לך ביטוח CDW ?
מדוע הביטוח המוצע כולל כיסוי רק אם הרכב נגנב או פגיעה בשלדה, נזק קטן שלא כולל פגיעה בשלדה, לא מכוסה?
-
-
לא מספיקשם מדובר רק על גניבת הרכב, מה קורה במקרה של תאונה ? כפי ש-jardine ציינה, רק השלדה מכוסה ? מה עם כל נזק שייגרם לרכב ? יש או אין השתתפות עצמית במקרה של תאונה ?
בשובר של דולר שקיבלתי מאוטויורופ, בפעם האחרונה, כתוב כדלקמן:
“ביטוח ביטול השתתפות עצמית במקרה נזק או גניבת רכב LDW”
אם זה מה שיהיה כתוב בוואוצ’ר של איסת”א, אז הכל בסדר
-
זה מה שרשום בעברית:
מידע נוסף (השתתפות עצמית)
- אין השתתפות עצמית במקרה של תאונה במסגרת הכיסוי אותו מספקת חברת ההשכרה.
- גובה ההשתתפות העצמית במקרה של גניבה לרכב זה היא 00.0$ US כולל מע"מ
זה לדעתך לא כולל ביטול השתתפות עתמית מלאה?
-
זה כן מספיק לדעתיחברת דולר מספקת – דרך הסוכן – ביטוח שנקרא LDW ואין השתתפות עצמית במקרה של נזק כתוצאה מתאונה
שכרתי כמה פעמים דרך סוכנות זאת או אחרת בחברת דולר ותמיד וידאתי שבוואוצ’ר יהיה רשום שאין השתתפות עצמית במקרה של גניבה או נזק.
-
reuben13 חזרתי להודות ולעדכן.
לפי המלצתך הזמנו רכב מחברת דולר דרך איסתא במחיר מצוין.
הגענו ל JFK ביום חמישי בצהריים אחרי קרוב ל30 שעות טיסה עם תינוקת בוכה, מטושטשים מעייפות וקופאים מקור וגילינו… ששכחנו את רשיון הנהיגה בבית.
עבדתי על הכנת הנסיעה הזו למעלה מחודשיים, הכל היה מתוכנן לפרטי פרטים אך את הדבר הבסיסי והטריוויאלי הזה שכחנו…
לא עזרו כל תחנוננו, חברת דולר סרבה לספק את הרכב ללא רשיון, נאלצנו לקחת מונית בהון תועפות למחוז חפצינו.
וכאן אני חייבת להודות לך על עצתך להזמין דווקא מספק ישראלי, מיד יכלתי לפנות אליהם, בעברית! ולבקש החזר על ההשכרה, אמנם לא קבלנו את מלא הסכום אבל לפחות קבלנו חלק חזרה, מודה לך מאד מאד.
ויש גם הפי הנד

חברה צדיקה שלי שהיה לה מפתח לביתי, לקחה משם את הרשיון, נסעה לשדה התעופה במוצאי שבת, חפשה מישהו שנוסע לאזור שבו התארחנו, מצאה ושלחה, בראשון בבוקר הרשיון היה כבר אצלינו ביד!
לאחר מעשה הבנו שאלוקים פשוט שמר עלינו בזה ששכחנו את הרשיון בבית, זאת הייתה סכנה נפשות אמיתית עבורינו לנהוג שעתיים בארץ לא מוכרת עם חוקי תנועה שונים אחרי 30 שעות ללא שינה.
ביום ראשון שכרנו רכב דרך חברת ADVANTAGE, שוב תודות להזהרה שלך, התעקשתי שיוסיפו לנו גלגל רזרבי והם אכן הוסיפו, קבלנו רכב נהדר במחיר מצוין.
תודה לך reuben13 על הכל!
-
שמח לקרוא שזה הסתיים בצורה טובהולפני שנים רבות גם אני שכחתי את הפלסטיק, היה לי רישיון בינלאומי, הנייר/קרטון, תחילה לא רצו לקבל אבל לבסוף התרצו ונתנו לי רכב, לא זוכר באיזה חברה זה היה. קורא במשפחות הכי טובות

-
אי מקווה עבורכם, שדאגתם להוסיף סעיפי ביטוח המתאימים לישראלים, כי זה לא מובן מאליו כששוכרים ישירות בארה”ב ולא דרך סוכן ישראלי.
-
היה לנו צילום במייל אבל רצו לראות את הרשיון פיזית..
לאחר מעשה פתאום באמת שמענו מפה ומשם שאנחנו לא הראשונים שזה קורה להם, מקוה שבהחלט שניהיה האחרונים

צביקה, כן, אחרי כל האזהרות שקבלתי פה בדקתי בשבע עיניים שההשכרה כוללת את כל הביטוחים הנצרכים...
-
מצוין.
המשך טיול מהנה וללא תקלות נוספות!
-
תודה, הטיול הסתיים לפני למעלה מחודש

-
אז שמור את האיחולים לטיול הבא