מרכז אמריקה בחודש
-
יש לנו חודש בדיוק ומעוניינות לבקר במקסיקו, גואטמלה, קובה וג’מייקה.
א. האם ריאלי וכדאי (כלומר, אם לא יוצא לחוץ מדי)?
ב. אם לא ריאלי, על מה כדאי לוותר?
ג. מבחינת תכנון המסלול, ומתוך התחשבות בתקציב מצומצם, באיזה סדר הכי כדאי לבקר במדינות (כולל באיזו מדינה כדאי לנחות מהארץ)? ומה דרכי ההתניידות במסלול?
*השאלות נוגעות רק לגבי תכנון מסלול הטיול, ולא לגבי רכיבים כמו לינה ואטרקציות, תודה מיליון
-
לדעתי לא ריאלי בכלל- אלא אם את רוצה שיהיו לך חותמות בדרכון. מבחינת הייתי פיזית, אבל לא ממש חויתי את המקום.
אפילו אם תתמקדו רק בנקודה אחת או שתיים בכל מדינה- יש לכם שם תלות ביותר מדי טיסות, שאני לא הייתי מבזבז 5-7 ימי טיסות בחודש טיול.
הייתי משאיר לא יותר מ-2 מדינות. וגם זה הרבה כי מכסיקו ענקית ושבועיים זה אולי לפרובינציה אחת או שתיים בתוכה. גווטמאלה בשיא המהירות תיקח 10 ימים ליעדים הראשיים.. קובה בד”כ עושים שבועיים למערב בלבד…
לגבי תכנון וסדר- אחרי שתסגרו סופית על יעדי הביקור ( כולל למשל במכסיקו עצמה שהיא ענקית ויש אופציות לאן לטוס שם).. תוכלו לעבור לתכנון...
-
מחזק, לא ריאלי
ג'מייקה זה חלום יפה, אבל אין שום קונקשן טוב משאר המדינות, אז היא יורדת.
מקסיקו היא הבסיס כנראה, ומה שהכי קרוב לאחרות זה החוף הקריבי שזה בסוף מה שכולם עושים (מה שמסביר את עומס התיירים והמחירים הגבוהים)
אז שילוב של חופי מקסיקו לשבועיים, פלוס קפיצה לפאלנקה וסן קריסטובל,
משם סובב גוואטמלה עשרה ימים וחזרה לחופים לעוד 4 ימים וטיסה חזור. (לנכות 3-4 ימים על מעברים)
או מקסיקו וקובה, שלמרות הטיסה זה לוגיסטית יותר פשוט, עשרה ימים מקסיקו – טיסה להוואנה, שבועיים בקובה, חזרה למקסיקו לשבוע אחרון.