כשרות
-
שלום לכולם
אני יוצא בסוף מאי עם אשתי והתינוק לארה"ב
בשונה מהערים הגדולות בהן אשהה (ניו יורק לוס אנג'לס בהן יש אוכל כשר בשפע אני בנוסף מתכוון לערוך טיולים עם רכב מלוס אנג'לס לסן פרנסיסקו סן דייגו וגאס
האם יש טיפים לגבי שמירת כשרות בדרכים(הבנתי שבמרבית רשתות המזון הגדולות בארה"ב קיים אוכל כשר)
לשומרי הכשרות שטיילו-אשמח לטיפים מועילים בנושא
תודה מראש[
ניצן -
בלוס אנג'לס ובסן פרנסיסקויש חנויות עם דברי אוכל מהארץ (אפילו מילקי (-: ). כך שתוכלו להצטייד שם לפני יציאה לנסיעות ארוכות.
בכל מקרה, בתלות במידת הכשרות שעליה אתם מקפידים, אפשר למצוא מזון כשר גם במחלקות ה"יהודיות" בסופרים של הרשתות הגדולות. המחלקות האלה ממוקמות בד"כ ליד מחלקות אתניות אחרות: אוכל מקסיקני, אוכל סיני וכו'. -
מזון כשר בקליפורניה1. בחנויות טריידר ג'ו יש מוצרים כשרים: כמה סוגי בייגלים ולחם, יוגורטים, גבינת פטה, מוצרי סויה שונים ועוד.
2. בחנויות הרגילות: חפש לחמים של Old country, לא כל המוצרים שלהם כשרים אבל חלק גדול כן. אם יש סימן C גדולה ובתוכה K - זה פת ישראל. ההכשר יכול להיות גם על סוגר הפלסטיק וזה בסדר. יש גם סוגים נוספים של בייגלים (שרה לי ועוד) ומעט סוגי לחם.
2. מוצרי חלב: חלב רגיל אפשר לקנות תמיד, ובלבד שהוא ארוז עם סימן היצרן. יש מבחר מצומצם של יוגורטים ואין בכלל גבינה צהובה בחנויות רגילות. יש כמה סוגי קוטג' וגבינות שמנת - פילדלפיה, קנודסן ולוצרן, גם בטעמים. כמובן חובה לבדוק סימון על האריזה. אם אתם מקפידים על חלב ישראל אז רק בחנויות הכשרות.
3. רוב סוגי הטונה כשרים. שימורי ירקות ופירות שמכילים רק פרי/ירק, מים, מלח, סוכר לא צריכים הכשר.
4. יש סוגים רבים של עוגיות כשרות, אבל הכל חלבי.
5. בחנויות רבות יש פינה של מוצרים כשרים שמכילה מצות, גפילטעפיש ומיץ ענבים. בשעת מצוקה גם זה אוכל...
6. באתר המצורף יש מידע על מקומות כשרים וסימני כשרות מקובלים. שים לב שישנם סימנים שאי אפשר לסמוך על אמינותם. למשל - K סתם (בלי שום השגחה, הצהרת היצרן) או K בתוך משולש. יש גם רשימת מוצרים שלא צריכים הכשר בכלל.
7. בדרום קליפורניה בלבד, כולל לוס אנג'לס וסן דייגו, כל סניפי קופי בין אנד טי ליף הם כשרים, כולל כל המשקאות וכל המאפים.
-
הערה חשובה!!!להבדיל משאר הירקות שימורי שעועית חייבים הכשר כי ישנם מוצרים עם בשר ולפעמים גם הצמחוניים מיוצרים על אותו פס ייצור.
עוד דברים שחשבתי עליהם:
1. יש סוגים רבים של דגני בוקר,חטיפי גרנולה, חטיפי צ'יפס, בייגלה, גלידות ושוקולדים כשרים בכל מקום.
2. כמעט בכל חנות יש קוסקוס אינסטנט כשר. מעולה לטיולים.
3. לפעמים יש במקפיא מרקים קפואים ואוכל מוכן כשר. זה יהיה במרוכז ובנפרד משאר המזון הכשר. תשאל את אחד העובדים.
-
כשרותבנוסף למה שנאמר כאן על ידי הגולשים אני בזמנו ערכתי תחקיר בנושא סימון אוכל כשר, יש ברשתות הגדולות אוכל כשר רק צריך לדעת את הסימנים ושוב זה תלוי גם ברמת הכשרות.
מצורף לינק בנושא -
ולגבי שמירת המזוןבמוטלים לא מעטים יש מקרר קטן בחדר, כך שהלילה מסודר מבחינה זו. נשאר יום הטיול ובמעברים.
ברצוני להמליץ על קרחומים מצויינים שנתקלנו בהם -
מדובר בגליון נייר מיוחד מחולק לריבועים וניתן לגזירה, המכיל חומר יבש וע"כ תופס מעט מאוד מקום במזוודה, כל עוד לא בשימוש.
לפני השימוש, משרים את הגליון במים, ומקפיאים.
שומר על קור לפחות 8 שעות בצידנית וניתן לשימוש חוזר.
http://www.home-cheese.com/scripts/printProd.asp?idProduct=1 20
למען הסר ספק, אין לי כל קשר למוכר / יבואן.
אני ממליצה מאחר וזהו אכן מוצר טוב ונוח.