עיתוי להשכרת רכב
-
היי
מתי כדאי להזמין את השכרת הרכב ? האם כמה שיותר מוקדם יותר טוב/זול? יש טעם לחכות עם זה ? מבצעים ידועים במהלך השנה אולי ?
מה דעתכם ?
תודה!
-
מצטרף לשאלה.
-
לעיתים יש מבצעים כמו שהיו בבלאק פריידיי ובסייבר מנדיי. לא לעתים תכופות.
אפשר להזמין רכב גם כמה חודשים לפני, כפי שאני עושה, עוקב אחר המחירים ואם אלה יורדים מבקש החזר או מבטל ומזמין מחדש.
בסוכנויות מסוימות בארץ דמי הביטול הם כ-15 דולר, תלוי בסוכנות. בחברת רנטאלקארס.קום אני מזמין ומשלם מראש (לא מומלץ לשלם מקדמה בחברה זאת כי היא הולכת במקרה של ביטול) ואם מבטל אז אין דמי ביטול, ההחזר מבוצע – לפי ניסיוני האישי – תוך ימים ספורים.
אני לא אוהב להזמין ממש בסמוך ולפני הנסיעה כי ראיתי שהמחירים קצת יותר גבוהים ככל שהנסיעה הולכת וקרבה.
יש כמה סוכנויות בארץ שעושות הנחות לבעלי כרטיסי אשראי מסוימים או של מועדוני לקוחות מסוימים, צריך לבדוק פרטנית וגם לראות ולהשוות האם זה משתלם.
צריך גם לקחת בחשבון אם יהיו איזה שהם אירועים מיוחדים בארה”ב ביעדים שלכם כי זה יכול להשפיע על המחירים. דוגמה לכך – אולי קיצונית – הייתה כאשר התקיים ליקוי הירח הגדול האחרון, חברות השכרה העלו את המחירים ללא בושה ואפילו ביטלו הזמנות של לקוחות שבוצעו זמן רב לפני האירוע המדובר. יכולים להיות קונגרסים, פסטיבלים וכו’ שמשפיעים על המחיר.
-
להזמין עכשיו ללא דמי ביטול, ולהמשיך לעקוב מדי פעם.
אם המחיר יורד, להזמין מחדש.
-
שירליובאיזה אתרים אין דמי ביטול ? ולא משלמים מראש ? מחיר הכולל ביטוחים ללא דמי ביטול וללא תשלום אפשר באתר אלמו.קום או באתר נשיונל.קום, אבל ברוב המקרים המחיר יהיה גבוה יותר ממה שאפשר לקבל דרך הסוכנויות המוכרות בארץ.
-
אני גם משתדל להזמין כמה שיותר מוקדם. לפחות מרגע שיש כרטיסי טיסה ותוכנית כלשהיא. אני מזמין עם אפשרות ביטול. בדכ גם אין חיוב עד הלילה עצמה וסיום ההשערה. האשראי הוא רק ביטחון.
וקצת ממה שבדקתי פעם או פעמיים המחירים לא ממש עולים הרבה... מה שכן יש נקודות שרכבים יאזלו ואז אתה עובר לאופציות יקרות יותר....
-
באיזה אתר אתה מזמין שאין חיוב מראש ? -
כשגרנו בארץ הזמנתי בדרך כךך מרנטלקארס.קום
יש להם מגוון גדול של אפשרויות וכל מיני תנאי הזמנה
זה גם לא מגביל לחברה ספציפית
-
ברנטאלקארס יש מקדמה או תשלום מראשלא מכיר הזמנה ללא מקדמה או תשלום מראש, אני מזמין מרנטאלקארס שנים רבות ועוד כאשר קראו לחברה טראוולג’יגסו ו-CARHIRE3000
-
גם אני מעדיף להזמין מוקדם (עם החזר מלא) ולעקוב אם יש שינוי או דיל משתלם יותר.
מעבר לרנטלקארס שכבר הוזכר (ושניתן לבטל עם החזר מלא) – גם בסיקסט ישראל ניתן להזמין ואת החיוב הם עושים רק כחודש לפני (הם פונים אליך, זה לא אוטומטי).
ובכל מקרה דמי השינוי או הביטול לאחר התשלום לא גבוהים במיוחד בסיבות 10-15 דולר.
-
מניסיוני, כל עוד מדובר בהשכרה במקום מרכזי (למשל שדה תעופה גדול) ורכב פופולרי (למשל פול סייז) אין צורך להזמין זמן רב מראש. אני נוהג להזמין 3-4 חודשים לפני, אבל גם חודש לפני זה בסדר. ההבדל במחירים בין חודש לפני לבין 3-4 חודשים לפני לא דרמטי (ל2 הכיוונים).
-
תודה רבה לכולם על התגובות המפורטות!!
קיבלתי הצעה מאופרן לSUV יונדאי-טוסון ל-20 יום, שנלקח מJFK ומוחזר במנהטן בסך 1300$. בנוסף אשלם במעמד ההחזרה 100$ נוספים כי תחנת ההשכרה שונה (הנציגה טענה שככה זה תמיד בניו יורק).
האם ההצעה נראית לכם סבירה ? לפני 3 שנים לקחנו רכב בסן פרנסיסקו לשבוע, ועלה לי 200$. יש עד כדי כך פערים בין המערב למזרח ?
בנוסף מה חשוב שאוודא שיופיע בוואצ’ר מבחינת הביטוחים או אקסטרות נוספות?
תודה
-
תעשה בדיקה מול חברות נוספות , אלמו בארץ מיוצגת על ידי שני סוכנים שהמחירים שלהם לא תמיד זהים , תבדוק גם באלומה alamo.co.il , תבדוק באויס יש להם מבצעים למחזיקי כרטיסי אשראי ,
לגבי החזר הרכב במנהטן , אלמו דורשים 100 דולר + מיסים = כ120 דולר .
אני החזרתי את הרכב לJFK , וחזרתי עם התחתית למלון .
אם אתה רוצה להזיל את העליות תשכור בניוארק , יש חסכון ניכר , תבדוק לגבי הרכב והתקופה .
-
תודה. אבדוק גם עם חברות נוספות.
ניוארק לא רלוונטי – כי הטיסות סגורות כבר.
-
קודם כל – גם אם כל הטיסות סגורות, אפשר להתעניין גם באפשרויות שונות להשכרת רכב. בשביל הפרש 500 דולר למשל – אני מניח שתסכים לקחת מונית מ JFK לניו ארק ולשכור שם.
עוד דבר – אם דמי ההחזר בתוך מנהטן הם 100 דולר, לא הייתי פוסל את האפשרות להחזיר בשדה ולקחת מונית לעיר. גם תחסוך כמה דולרים, וגם תחסוך את כאב הראש שבנהיגה במנהטן
-
קודם כל המחירים התייקרו ולא מעט בשנים האחרונות.
לפני כ-5 שנים שכרנו SUV בקליפורינה עבור כ650$ ל18 יום.
עכשיו עבור 19 יום לקיץ הקרוב בקליפורניה המחיר הוא סביב 1000$ עבור SUV מקטגוריה נמוכה יותר.מסכים עם המגיבים הקודמים – גם אנחנו עשינו הזמנה עם אפשרות ביטול ופעם בשבוע עושה בדיקה אם יש מחיר יותר זול.
-
למישהו יש המלצה לפתרון לרכב ל-7 אנשים + מזוודות?
אני מחפשת רכב של 9 מקומות אבל רואה רק רכבי 7 או 12 מקומות.
7 נראה לי שיהיה צפוף מידי
12 נראה גדול
רגילים באירופה לטייל עם רכב 9 מקומות…
מוזר שדווקא בארה”ב אין…
-
אנחנו בניו יורק שכרנו עם אוויס היה יותר זול מאלאמו וגם לא לקחו דמי החזרה בתחנה אחרת – שווה להרים טלפון ולבדוק
-
rona.nבאיזה מקום שוכרים ואיפה מחזירים ? במדינת קליפורניה רכב של מעל 10 מקומות צריכים רישיון מסחרי. יכול להיות שחברת ההשכרה תתן רכב עם הרישיון ב’, אבל אם שוטר יעצור ויבדוק תקבלו קנס ולא תוכלו להמשיך ולסוע.
https://itstillruns.com/california-10passenger-van-requireme nts-7386000.html
-
ראובן,
בחברת ההשכרה אמרו שניתן ךשכור עם רישיון רגיל אך מותר להסיע עד 8 נוסעים.
אנחנו 7.
השאלה אם מה שאתה אומר זה שהקנס הוא על נהיגה ברכב של 12, או אם מסיעים מעל 10 נוסעים…
ההשכרה היא בקליפורניה. מסן פרנסיסקו ללוס אנגלס.
תודה