נוסעים לברזיל עם קטנטנים
-
היי לכולם
אנחנו נוסעים לברזיל באוקטובר, שתי משפחות עם ילדה בת 4 ושני תינוקות בני שנה
רוצים להיות בריו 3-4 ימים
ואז לנסוע לאיליה גרנדה לשבועיים של חופים יער ומנוחה
משם לטוס לאיגואסו
כמה שאלות
1- האם לטייל בעצמינו בריו או לקחת מדריך (האם מישהו יודע עלויות של דבר כזה )
2- האם זה הגיוני להשאר באיליה גראנדה שבועיים ?
3-האם אפשר לשחות בתקופה הזאת בים שם?
ואם יש טיפים לטיולים באיזור ריו עם הקטנטנים
אנחנו נוסעים הרבה עם הילדודס בעולם ,לפני שנה הינו עם הילדה בהודו
-
איליה גרנדה – 4-5 ימים ותמצו.
על שאר הדברים אשאיר לשגריר לענות לך הוא בקיא הרבה יותר ממני וגם חי שם
-
התוספת שלי לגבי 2 ו-3:
מסכים לגבי משך הזמן באיליה גראנדה. בפרט כשמעורבים ילדים קטנים שלדעתי זקוקים ליותר פעילויות או “אטרקציות”, ואין שם המון מאלו. אפשרי בהחלט לשחות שם בתקופה הזו, אלא אם אתם רגישים במיוחד לקור (המים הרבה יותר קרים מאשר בארץ בקיץ, למשל). -
יש טעם לסחוב תינוקות בקצב של מדריך?
כל העניין עם מדריך זה להכיר הרבה מקומות ביעילות ולהקשיב להסברים
תחקרו קצת לבד על ריו וטיילו עם הילדים בנחת.
מסכים ששבועיים באיליה גרנדה זה יותר מדי, וגם אוקטובר זה כמעט תחילת הקיץ, אבל לא מספיק, מזג האוויר באזור עלול להיות מעונן וגשום לפרקים (גם בריו)
מה גם איליה גרנדה זה די בסיסי, ואם אחד התינוקות יצטרך משהו, זה יציאה עם מעבורת וחיפושים…
אם אתם מחפשים חוף לשבועיים, ממליץ לכם להשקיע ולעלות צפונה לפראיה דו פיפה, קנואה קברדה ואפילו ג’ריקואקוארה -
רוית יקרה, תודה על הקרדיט, אבל אני מאוד נהנה לקרוא על החוויות שלך ולומד מהניסיון ומהידע שלך גם בנושא ברזיל.
לגבי שאר המדינות ביבשת, כבר איו לי סיכוי מולך, חחה

-
אנאל ודני,
היי,
את שאלת הטיול העצמאי, בליווי מדריך או במסלול מאורגן (תוספת שלי) אשאיר, ברשותכם, לסוף.
שבועיים באיליה גרנדה: לדעתי זו לא שאלה של היגיון, כי עבור מי שמחפש ניתוק, מנוחה, פינוק ובטן גב, זה בהחלט יכול להיות היגיוני. אבל באופן כללי, לטעמי, לתייר המצוי 4-5 ימים באיליה גרנדה זה קלאסי ובהחלט מספיק. אם בכל זאת מעוניינים להשאר יותר זמן באזור, הייתי מציע להחליף ולגוון מלון / חוף.
הטמפרטורות באיליה גרנדה בתקופה זו נעות בין 19-26 מעלות בממוצע ומזג האוויר יחסית נעים ונוח. המים לא חמימים אבל אני לא מכיר אחד שלא קפץ למים מהסירה או שלא השתכשך בים. בנוסף, מספר התיירים באי יורד בצורה דרסטית בתקופה זו אז המחירים הרבה יותר טובים והאי לא צפוף באנשים. אגב, יש בכך גם יתרון שאתם יכולים פשוט לזרום עם הנושא וכשתגיעו לריו, בהתאם לרצונכם וביחס לתחזיות מזג האוויר, תחליטו. הרי לא תהיה בעיה לארגן בתקופה זו חבילת נופש לאי ברגע האחרון. יחד עם זאת, זהו אחד האזורים הכי קשים לחיזוי מדויק ובהחלט עלולים להיות כמה ימים גשומים. אוקטובר האחרון היה מאוד גשום בריו, אבל בואו נחשוב חיובית ונקווה שבזמן שתהיו כאן יהיה מזג אוויר נפלא.
בעניין טיול עצמאי או עם מדריך (אישי או קבוצתי):
באופן כללי, מי שמבקש את דעתי על טיול מודרך בריו, ישנם שני סוגי טיולים שמבחינתי זה must לקחת מדריך- סיורי פאבלות ומסלולי יער / טראקים. בנוסף לכך, מי שמעוניין בחוויה אותנטית ועוצמתית והגעה למקומות שלעיתים גם המקומיים לא מכירים, אז מדריך ייתן לו את המענה.
אבל לגבי כל שאר המקומות, בהחלט אפשר להגיע לבד ועצמאית. יש שפע של מידע בגוגל, אפשר להיעזר בנו בפורום, התחבורה בריו מאוד נוחה ויעילה בכל הנוגע לאתרים התיירותיים ויש גם משהו מאוד פאן בלתכנן ולהוציא אל הפועל טיול בכוחות עצמכם. מה עוד, שאתם אחראיים על הלו"ז והכל הרבה יותר גמיש ובקצב שלכם.
יחד עם זאת, כדאי תמיד גם לעשות את השיקול הכלכלי. ביקשת התייחסות למחירים, אז בואו נצלול לעומק וניקח לדוגמא טיול קבוצתי מודרך קלאסי של יום שלם בריו: לרוב, הטיולים הללו כוללים ביקור בפסל ישו, בהר הסוכר, במדרגות סלרון, בקתדרלה, בסמבודרומו ובמראקנה (חיצונית בלבד). בנוסף, זה כולל גם ארוחת צהריים. מחיר טיול כזה בחברה איכותית ואחראית יעלה בין 270-300 ריאל, עם מדריך. האוטובוס אוסף מהמלון וגם מחזיר אתכם אליו. כמובן, הוא גם אוסף תיירים מבתי מלון אחרים. בכל מקרה, בבואכם להזמין טיול כזה, תמיד תשאלו ותבררו טוב-טוב מה הוא כולל. כבר פגשתי הרבה תיירים שהתאכזבו שנרשמו לטיול שזה לא כלל ביקור במראקנה (לרוב זה לא כולל, אבל כשמצפים יש אכזבה), יש גם חברות שמוכרות טיול בלי כניסה להר הסוכר וגם כדאי תמיד לשאול איפה אוכלים צהריים. אגב, בחוף הים של קופקבנה ניתן להשיג טיולי יום בריו במחירים הרבה יותר זולים אצל "עכברי החוף" (ככה קוראים כאן לנציגים שמוכרים את הטיולים הללו בשדרה), אבל אני מאוד לא ממליץ.
עכשיו, אם אדם יחליט לטייל עצמאית, הוא צריך לעשות חישוב שבהר הסוכר הוא ישלם 100 ריאל כניסה במכונת הכירטוס במקום (110 בדלפק) וברכבת אל פסל ישו ייפרד מ-65 ריאל (79 בשיא העונה). תוסיפי לזה מונית / אובר / מטרו ממקום למקום וארוחת צהריים, בקלות הוא מגיע ל-300 ריאל (ואף עובר). זה עוד לפני שדיברנו על לוגיסטיקה וזמנים.
כל אחד מוזמן לעשות את החישוב שלו לגבי הכדאיות והעדיפות של כל מסלול. נגיע עכשיו אל שאלת המדריך האישי / פרטי:
תפיסת העולם שלי היא שמדריך צריך להיות מסוגל לספק ללקוח, מעבר לשירותי הדרכה, גם סל שירותים שבסופו של דבר יגשימו את המשאלות והחלומות של התייר. עם מדריך פרטי, העבודה מתחילה עוד הרבה לפני שהלקוח נחת. מראש מתכננים, מכירים, עושים תאום ציפיות, התאמות ומתמסרים לטיול של פעם בחיים. המדריך הוא איש התיאום והקשר שלכם במדינת היעד עוד לפני שהגעתם. מטפל אישית בהזמנות שלכם במלונות, דואג, לדוגמא, שיהיו דלתות מקשרות בין החדרים, ממתין לכם בשדה התעופה, בונה (יחד איתכם) תוכנית מתאימה, מלווה אתכם במהלך השהות, מטפל בהסעות, דואג לכם לכל עניין, נותן מענה לכל בקשה ספונטנית וזמין עבורכם.
כמובן שאפשר להזמין טיול בודד או אטקציה מסוימת ממדריך, אבל זהו הקונספט.
נתתי כאן מידע ווהתייחסות באופן כללי, אבל אם ניקח אתכם ספציפיצת בתור לקוחות, לדעתי, לפחות בחלק מהסיורים והמסלולים יהיה לכם הרבה יותר נוח ומותאם להזמין שירות אישי. דווקא בגלל שיש תינוקות / ילדה, עם מדריך אישי יכולים להיות הרבה יותר גמישים וקשובים לצרכי הילדים. אתם גם תצטרכו, במרבית המקרים, להתנייד בשני רכבים, אם זה אובר או מונית, נכון? אז גם בהיבט הזה כדאי לחשב את העלויות כאשר אני חושב שהנוחות, הגמישות והפינוק בטיול בוואן שווים את הפער במחיר, מה עוד שאז נוסעים כולם יחד ולא מתפצלים.
באופן כללי, בבואכם לחשב עלויות ולתכנן תקציב, תבנו על סדר גודל של 200-250 ריאל לאדם על כל סוגי הטיולים. זאת, כאשר ברוב הטיולים והאטרקציות, ילדים עד גיל 5 לא משלמים, או לכל היותר גובים עבורם 50% מהתשלום המלא.
לסיום, יש לי עצה קטנה לתת לכם.
לא פעם יש לי לקוחות שמגיעים עם ילדים לטייל בריו. אני, באופן אישי, מאוד אוהב כשיש ילדים בטיול, מתמוגג מהשאלות שלהם, גם מהקטנטנים וגם מהגדולים יותר, זה מקסים. הם משתלבים יפה וזה מהמם. אבל אני תמיד שם לב שההורים מרגישים צביטה קטנה בלב על כך שהם אינם יכולים להכיר צד אחר של ריו, זה של חיי הלילה וגם צדדים נוספים שלעיתים, בגלל נוכחות הילדים, לא מתאפשר להם להיחשף אליהם. אני מציין את זה כי אתם תהיו שתי משפחות ביחד. לא יודע אם זה בא בחשבון מבחינתכם, אבל תחשבו על האופציה שבאחת הפעמים, אחד הזוגות יישאר במלון לשמור על כל הילדים והזוג השני ייצא קצת לבילוי רומנטי, או אפילו ששתי האמאות ייצאו קצת יחד או שני האבות יבלו אחד עם השני... בפעמים שראיתי את זה קורה זה היה ממש מולצח.
בכל מקרה, שיהיה לכם ממש בהצלחה.
-
וואו תודה רבה על ההסבר המפורט
אנחנו נחשוב על זה לעומק ונחליט ,בזכותך יש לנו הרבה מידע חיוני להיעזר בו
רציתי לשאול אם זה בסדר לגבי עלויות צנסיעה לאילייה גראנדה ואיפה אפשר למצוא את השעות של המעבורות
ממש תודה לך
-
אתם יכולים לשקול שירות של הסעה מאורגנת. למשל:
מופיעים שם מחירים.
ההסעה היא בואן פרטי שאוסף את האנשים מפתח בית המלון בריו, והשייט במעבורת הוא חלק מהדיל. (לא יודע איך הנסיעה בואן מסתדרת עבור התינוקות בני השנה).
גם בחזור מורידים אתכם ליד המלון.
-
אנאל ודני יקרים, אני שמח שאני והחברים כאן עוזרים לכם.
עניתי לכם בשרשור אחר לגבי ההסעה לאיליה גרנדה.
על מנת שהמידע יוכל לסייע גם לאנשים אחרים שיעשו חיפוש וגם בכדי להשלים את ההודעה הנוכחית, אני מעתיק כאן את התוכן שוב:

דרכי הגעה:הדרך הטובה, מהירה ונוחה ביותר להגיע מריו לאיליה גרנדה היא דרך מקום שנקרא:
Conceição de Jacareí.
ישנן שתי אפשרויות עיקריות:
הסעה מאורגנת: טרנזית / אוטובוס יאסוף אתכם מהמלון שלכם (נניח מקופקבאנה) ויוביל אתכם למזח של Conceição de Jacareí. זמן נסיעה משוער: 2.5 שעות, אך אני תמיד מציע לחשב את הזמן לפי 3 שעות בגלל פקקים ועצירה בדרך. במזח עולים על סירה שתוביל אתכם לאיליה גרנדה. זמן מוערך: 45 דקות.הסעה מאורגנת יוצאת כל יום ב- 8:00, 11:00 ו- 14:00 (לצורך ההמחשה, מקופקבאנה). אלה זמנים משוערים בלבד, היות והוואן עובר בין כמה מלונות ושכונות שונות כדי לאסוף תיירים נוספים.
עלות: 110 ריאל לאדם, עבור כל המסלול מריו לאיליה גרנדה (כיוון אחד).
החיסרון בהסעה מהסוג הזה הוא בעובדה שהרכב עובר במספר רב של מלונות כדי לאסוף תיירים נוספים, לעיתים מדובר בהרבה זמן. חשוב להדגיש שהזמן המשוער להגעה לאיליה גרנדה שרשום לעיל, הוא מהרגע שהרכב סיים את איסוף כלל הנוסעים, כלומר, זמן האיסוף + זמן הנסיעה למזח עשוי להגיע ל- 4 שעות.
הסעה פרטית: רכב / וואן ממוזג עם נהג מקצועי יאסוף אתכם מהמלון שלכם בזמן שיתואם איתכם על פי רצונכם והעדפותיכם. הוא יסיע רק אתכם וכמובן לא יעבור בין מלונות נוספים אלא ייסע ישר למזח. עם ההגעה למזח, הנהג ידאג ללוות אתכם לסירה מהירה שתיקח אתכם לאיליה גרנדה בזמן של 20 דקות בלבד. עלות: המחיר כאן הוא בהקשר ישיר למספר הנוסעים והאם זהו רכב פרטי או וואן. בכל מקרה, כשמדובר על שלושה נוסעים ומעלה, ההפרש במחיר בין ההסעה המאורגנת לבין ההסעה הפרטית הוא זניח ולעיתים אף נוטה לטובת ההסעה האישית. הרבה זוגות גם בוחרים באופציה זו וכמובן, אין בכלל מה לדבר על הנוחות, הפינוק והחיסכון בזמן של הסעה פרטית עם מעבר לאיליה גרנדה בסירה מהירה.
זמני הסירה המהירה: 09:00-18:00, בכל שעה עגולה.
לפי הזמנים הללו, ניתן לקבוע את שעת האיסוף שלכם מהמלון על מנת שתגיעו לאיליה גרנדה בשעה הרצויה.
אני מוציא כל יום טיולים והסעות לכל רחבי ריו דה ז'ניירו, בין היתר גם לאיליה גרנדה. מי שמחפש פשוט להגיע בצורה בטוחה, מסודרת וזולה, אני ממליץ על ההסעה המאורגנת. אבל כל לקוח שיש באפשרותו להשקיע
בעצמו
קצת יותר, זוכה ממני להמלצה, מכל הלב, לבחור את ההסעה הפרטית. במיוחד אתם, עם ילדים, לדעתי זהו המענה המתאים והמשתלם ביותר מכל הבחינות.
רק כדי להשלים את כל התמונה, כדי ששרשור זה יוכל לסייע גם למטיילים נוספים, ישנם טיולים מאורגנים שיוצאים מידי יום מקופקבאנה לאיליה גרנדה, הכוללים איסוף והחזרה, שייט, ארוחת צהריים ורחצה בין האיים. טיול מהמם שעלותו 150 ריאל בלבד לאדם.שיהיה לכם המון בהצלחה
.עמית.
-
אני רואה כאן התעלמות די מוחלטת מהסוגיה של טיול עם ילד בן שנה. מרגישה חובה לציין שזה לא הגיל האידיאלי לטיול, בגיל הזה השיגרה היא עוגן ומתכון לרגיעה והחלפת לינה תכופה, שבירת שיגרה יומית, נסיעות ארוכות וכו’ כל אלו יקשו עליהם ויותר מזה עליכם. כן, זה מנסיון אישי.