ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול קיץ גדול, אחרון וקצת עצוב במערב: תכנון ראשוני

פורום צפון אמריקה
    12
    45
    89004
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • חתול-רובוט
      חתול-רובוט נערך לאחרונה על ידי

בעוד חצי שנה פחות או יותר מגיע הפרק האמריקני שלנו אל קצו המצער ואנחנו חוזרים הביתה. לא יצא לנו לטייל יותר מדי מחוץ לטקסס בשנה וחצי האלה כי כסף ועבודה ולוגיסטיקה, אבל אנחנו מקווים לחתום את העסק עם טיול משפחתי גדול -- משהו כמו שלושה שבועות נטו [כלומר לא כולל ימי טיסה], אולי אפילו יום או יומיים יותר, מאמצע יולי עד תחילת-אמצע אוגוסט. זה מה יש. כזכור, אנחנו עם שתי בנות [יהיו בנות 7 ו-4 וחצי] שיודעות לטייל לא רע -- הן טיפסו וגם ירדו את האגמים בהרי הרוקי כמו גדולות, גם אם הן התלוננו רוב הדרך. בגלל החיבה הזאת לתלונות אנחנו מעדיפים שהטיול לא יהיה אינטנסיבי מדי, כלומר בלי חמש שעות נסיעה בכל יום [כמובן שאפשר ורצוי לעשות את זה פה ושם, כשהמסלול מחייב או כדי לקדם לינה או כדי לעבור ממוקד אחד לשני, אבל בתדירות שפויה] ובלי החלפה מסחררת של מקומות לינה [למרות שגם במקרה הזה אין לנו בעיה לשהות לילה אחד במלון כשצריך לקדם לינה או כשמספיק יום אחד למקום מסוים. אנחנו לא אוהבים לרוץ אבל גם לא להימרח יותר מדי]. לאור ההמלצות בפורום על הזמנה מוקדמת של מלונות לתקופת הקיץ, נדמה לי שכדאי להתחיל לתכנן את העסק כבר עכשיו. וזה גם נותן לנו משהו לשאוף אליו בימים אפרוריים אלה.

נקודת ההתחלה והסיום תהיה באיזור המפרץ. יש לי חבר טוב מאוד שעבר לאחרונה לפרבר של אוקלנד ואני רוצה מאוד לבלות איתו כמה ימים. חוץ מזה, נוכל להשאיר בבית שלו את רוב הדברים שלנו בזמן שנטייל, וכך לא נצטרך להיסחב שלושה שבועות בדרכים עם כל רכושנו עלי אדמות [מה שגם אומר לשכור מכונית גדולה ויקרה]. חוץ מזה, יש טיסות מצוינות לישראל מסן פרנסיסקו עם החברה הפורטוגלית, והתוספת עבור מזוודות נוספות לא גבוהה מדי [כאמור, אנחנו חוזרים אחרי שחיינו כאן שנתיים אז יש די הרבה מה לסחוב].

במקור קיווינו להתחיל עם סיבוב של שבוע בפארקים הסטנדרטיים של המערב, ואחריהם פינטזנו על אלסקה, שתמיד הייתה בגדר חלום לא מושג. קראנו, תיכננו והשתוקקנו, והכתבה של עופר שהתפרסמה לא מזמן עשתה לנו עוד יותר חשק. אפילו מצאנו טיסות לא רעות. אבל העלויות הדאיגו אותנו, וכך גם ההתאמה של מסלול כזה לילדים קטנים יחסית וזועמים יחסית. אז רוב הסיכויים שניאלץ, בצער, לוותר על החלום הזה. השאלה היא אם יש משהו דומה אבל נגיש יותר ויקר קצת פחות. כלומר ירוק [ולבן?] גם בקיץ, הרים, אגמים, קרחונים, נהרות ומוסים, ובלי צפיפות מחרידה [נהנינו בדיסנילנד בחג המולד אבל נעדיף לא לחזור על החוויה בעשורים הקרובים]. אנחנו מעדיפים לא לחצות את הגבול לקנדה בגלל ענייני ביורוקרטיה ואישורי שהיה. וגם הפארקים של המערב שאליהם רצינו להגיע הם בסימן שאלה, כי אני מתקשה לראות איך משלבים את זה עם הצפון הרחוק.

בשבועות האחרונים קראתי כאן המון שירשורים וגם לא מעט בלוגים על ילוסטון וגליישר. זה נשמע נהדר, ויכול להיות שזה בדיוק מה שאנחנו מחפשים לחלק של השבועיים. אבל מחירי הלינה, הזמינות של מקומות הלינה והצפיפות האפשרית קצת מרתיעים אותי. יש סיכוי לעשות דבר כזה בלי לפשוט רגל? ועוד דאגה רצינית היא עניין המכונית -- בדקתי המון אפשרויות לנסיעה חד-כיוונית באזורים האלה וזה יקר בטירוף. יש איזושהי דרך לעשות מסלול מעגלי שלא יהיה משעמם יותר מדי בימי הנסיעה הארוכים -- למשל מסולט לייק סיטי לילוסטון וגליישר וחזרה דרך איידהו? או שעדיף לוותר על כל העסק, לחזור מוקדם לארץ ולקחת צימר במזכרת בתיה?

ומה עם הפארקים של המערב? זה אבוד? אולי אפשר לעשות במקום מסלול נחמד בקליפורניה שיוצא מסן פרנסיסקו וחוזר אליה ושלא יגרום לנו לתחושת אכזבה קשה על החמצת הביקור בגרנד קניון? גם כביש 1 תמיד היה סוג של חלום [כמה ימים צריך בשביל לטייל בו ברוגע ולשוב לסן פרנסיסקו?], אבל אנחנו גם מעוניינים מאוד בטבע דרמטי. אולי יוסמיטי? זה לא סיוט לטייל שם ביולי-אוגוסט? יש מקומות אחרים ששווה לבקר? אולי אגם טאהו?

ובאיזה סדר עדיף לטייל -- להתחיל עם הפארקים הגדולים באמצע יולי, לחזור לסן פרנסיסקו ולסיים בסטייל? או להתחיל ביולי בקליפורניה [ואולי בכל זאת הפארקים של המערב?], לטוס לסולט לייק סיטי לקראת סוף יולי ולעשות שם את הסיבוב [אם סיבוב כזה בכלל הגיוני], ואז לטוס לסן פרנסיסקו ומשם ישר לקיבוץ?

בקיצור, המון שאלות ותהיות. אני אשמח לשמוע כל טיפ, המלצה ואזהרה, ובעיקר הצעות למסלולים, נקודות ששווה לעצור בהן, כבישים שיפה לנסוע עליהם,ורעיונות איך לקצץ בהוצאות ומה כדאי להזמין כבר עכשיו ועם מה אפשר לחכות קצת, כי מי יודע איפה נהיה עוד חצי שנה.

תודה! Smile

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • שירליץ
        שירליץ נערך לאחרונה על ידי

אין לי זמן בשניה זו להתייחס למסלולים ספציפיים, אבל חשוב לי להגיד לך לנסות לא להתעצב. 

אתם צעירים, הילדות שלכם קטנות, עוד תגיעו לארה״ב שוב. בין אם זה לעבודה, לאקדמיה, או סתם לטיולים. במקום לחשוב על מה אתם מפספסים, תחשבו על מה אתם מרוויחים. 

לפני 15 שנה בערך הייתי עם בעלי בניו יורק וכל הטיול הסתובבתי בתחושת באסה על זה שאני לעולם לא אחיה באמריקה. והנה, לקראת גיל 50 זה קרה.

תתכננו את הטיול מתוך אופטימיות והנאה. 

• חתול-רובוט

זריקת עידוד על הבוקר

תודה! ושלא תחשבתי שאני מוותר על ההמלצות שלך, בתור קליפורנית ותיקה.

הקטע של העצב היה בעיקר בשביל האפקט הדרמטי. הרי מעולם לא חשבנו להשתקע כאן, ואנחנו נשמח מאוד לפגוש את המשפחה והחברים. אבל אנחנו כל כך אוהבים את אוסטין ואת טקסס, שיהיה קשה מאוד להתנתק. אני בטוח שעוד נגיע לארצות הברית, לטיולים או לעבודה, אבל לא לתקופות ממושכות כל כך.

והתיכנון של הטיול הוא באמת מתוך הנאה. אחרת לא הייתי כותב לך עכשיו במקום לתכנן את הקורס שלי לסמסטר שמתחיל בעוד שישה ימים. Smile

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • mayank
            mayank נערך לאחרונה על ידי

שלושה שבועות זה מספיק זמן לטיול מטורף ואולי אפילו מעגלי. 

הבעיה המרכזית לטעמי היא העונה שתייקר ותוסיף פקקים.

אני חושב שגליישר טיפה יקשה על העניין המעגלי, אלא אם אתם משלבים את וושינגטון (נניח פארק אולימפיק) ואורגון.

אני כן אגיד שלדעתי, אתם צריכים להתמקד ביעדים שמורכב יותר לוגיסטית וכלכלית לטייל בהם כשגרים בארץ. לכן, ילוסטון גבוה מאוד אצלי ברשימה והייתי שוקל דווקא לוותר על יוסמיטי (ואכן ביקרנו בילוסטון ברגע שהזדמן לנו, בניגוד ליוסמיטי שכל הזמן נדחה). 

אולי משהו כזה:

חלק א’ – ילוסטון – כ-8 ימים לילוסטון והסביבה – 

נניח, טיסה לסולט לייק סיטי – 5 ימים בילוסטון (כולל הנסיעה מסולט לייק סיטי וכולל נסיעה מילוסטון לגרנד טיטון/ג’קסון), יומיים בגרנד טיטון וג’קסון – חזרה לסולט לייק סיטי

חלק ב’ – כ-12-10 ימים לפארקים של יוטה + גרנד קניון – 

ארצ’ס, קניונלנדס – גרנד קניון – פייג’ (אגם פאואל וכו’) – ברייס – ציון – חזרה לסולט לייק סיטי – טיסה מסולט לייק סיטי לסן פרנסיסקו

• עמיחי13
              עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

שקלתם אולי טיול קמפינג (אוהל)? זה יכול לפשט המון דברים וגם להוזיל את הטיול בצורה משמעותית.

• sd_love_nature
                sd_love_nature נערך לאחרונה על ידי

היי,

איזה כיף יהיה לכם!!

אין לי ילדים אז קח כל מה שארשום כאן עם הכוכבית הזו, כלומר – צריך גם לבדוק על המקומות הללו בעיניים של הורים לילדים על כל המשתמע מכך (ונקודת המבט שלי לא תספק את זה)

אבלללל…

אולי בכל זאת אלסקה?

למה לוותר על החלום כל כך מהר?

אפשר לבנות גם טיול נהדר של עשרה ימים או שבועיים שמתרכז בחלקים מסוימים, שלא כולל מסלולים מטורפים (יש גם נקודות תצפית יפות ומסלולים קצרים נהדרים)

ולגבי העלויות, אם מצאתם טיסות נחמדות,

אז לגבי עלויות מחיה – יהיה יותר גבוה מאשר טיול במערב אבל אני לא בטוחה אם בהרבה!

כמה עולה לינה בילוסטון להרכב שלכם?

(ואני מתכוונת במקום במיקום מתאים שיאפשר מיצוי של המסלול, ולא סתם מוטל באמצע הדרך שבדרך כלל אפשר למצוא במחירים הרבה יותר טובים)

יש סיכוי לא רע שלינות באיזורים מרכזיים – בסביבת הפארקים הלאומיים ובאיזור ערים מרכזיות – יהיו לא זולים בכלל

למשל זכור לי שאחרי ביקור בגרנד טיטון וילוסטון וכמה לילות בקמפינג רצינו בדרך דרומה לישון במוטל (הרכב של זוג) והמקום הכי אטרקטיבי שמצאנו בג׳קסון היה מוטל ב-120 דולר לחדר לזוג. אני יודעת שזה לא ״הרבה״ אולי בעיני רוב חברי הפורום, בעינינו זה היה המון והמוטל/מלון הכי יקר שישנו בו אי פעם (עד היום)

בקיצור לנקודה שלי – אם טיול בפארקים במערב יערב גם לינות בנקודות מרכזיות, שווה לעשות איזשהי בדיקה לראות אם הלינות באלסקה אכן הרבה יותר יקרות.

אם אלסקה באמת יורדת מהפרק – אז כשרשמת שלג, אגמים וכו׳ ישר חשבתי על הפארקים במדינת וושינגטון – הר בייקר, ריינייר, הקסקדים הצפוניים.

גם אולימפיק היפה (למרות שבו כנראה לא יהיה שלג) והחופים ויערות הגשם שם.

(*לגבי מוסים – הבנתי שיש בארה״ב התחתונה אבל אני אישית ראיתי רק באלסקה. מעניין לשמוע אם אחרים יכתבו כאן על עוד מקומות לראות.)

אני יודעת שזה פחות ״ה״טיול הקלאסי של המערב, אבל לדעתי מבחינה נופית, מרשים לא פחות ממקומות אחרים שכן נכנסו למסלול הפופולרי יותר.

(גילוי נאות – לא הייתי בגרנד קניון)

וואו איך אני כבר מקנאה בכם Smile

בטוחה שתהנו מה שלא תבחרו

• Luli5
                  Luli5 נערך לאחרונה על ידי

מחזקת את דברי sd_love_nature – לא לוותר כלכך מהר על אלסקה!

אמנם אנחנו טיילנו עם ילדים קצת יותר גדולים (הקטנה הייתה בת 7 בנסיעה הראשונה) אבל אלסקה נפלאה לילדים.

באיזור קינאי פנינסולה (אנקורג – גירדווד – סוארד – הומר) יש כלכך הרבה מה לעשות ומה לראות עם ילדים, והנסיעות לא ארוכות מידי. החוויות לעומת זאת הן חוויות חיים.

אלסקה יקרה קצת יותר מה lower 48, אבל מה שמייקר בעיקר הן הטיסות והאטרקציות הסופר מיוחדות (למשל טיסת דובים), שלא חייבים לעשות.

שייט בקינאי פיורדס, sea life center בסוארד, שייט בהומר, creatures of the dock בהומר, עלייה לרכבל בגירדווד, מרכז הצלה לחיות בר, שייט בקרחון portage, מוזיאונים מעניינים באנקורג’ ועוד ועוד – כולן אטרקציות במחירים סבירים. יש גם ספר קופונים שאולי יכול להוזיל עוד.

מסלולי הליכה נפלאים עם נופים מדהימים יש בשפע, לכל רמה ובחינם.

מה שכן חשוב – אם רוצים אלסקה בקיץ הקרוב צריך להזדרז, לפחות עם הזמנת המלונות והרכב.

בכל מה שלא תבחרו, שיהיה לכם טיול נהדר!

• galialon
                    galialon נערך לאחרונה על ידי

אין לי לצערי טיפים ועצות, טיול שכזה במערב הוא עדיין בגדר חלום גם עבורי. רק רציתי לומר שאני ממש נהנית מהכתיבה שלך! אז איפה שלא תבחרו לטייל – אני מצפה לקרוא את הסיכום Smile

תמשיכו להנות מהפרק האמריקאי כמה שאפשר, ושתהיה חזרה קלה ומוצלחת לארץ!

• עמיחי13
                      עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

שירלי – מוסים יצא לי לראות גם בילוסטון וגם בפארק הרי הרוקי (קולורדו).

• חתול-רובוט

המון חומר למחשבה נתתם לי. ובעיקר עוד המון שאלות [אז כנסו!]

תודה על התשובות וההצעות! קבלו בתמורה עוד שאלות מרגיזות.

עמיחי - קמפינג באמת יכול להוזיל, אבל לא בטוח שאנחנו המשפחה המתאימה לזה. לפחות לא באתרים פופולריים בתקופה שהם מלאים עד אפס מקום. אבל זה בהחלט רעיון ששווה לחשוב עליו.

מעיין - תודה על הרעיונות. יוסמיטי באמת קצת מרתיע אותי בגלל הפקקים והצפיפות, אולי נוותר. בגלל זה שאלתי על פארקים אחרים בקליפורניה. ככל שאנחנו חושבים על זה יותר, אנחנו נוטים יותר לקליפורניה ופחות לפארקים, בעיקר בגלל מזג האוויר החם והעובדה שהבנות אולי עוד לא בגיל ליותר מדי מסלולי הליכה כבדים -- אנחנו מעדיפים לשמור את הכוחות שלהן לפארקים של הצפון -- ושהן מאוד מאוד אוהבות חופי ים [גם בלי להיכנס למים. המשחק בחול הוא העיקר]. מצד שני, המסלול נראה מעניין. יהיה נחמד לדעת מה חברי פורום אחרים חושבים. את בהחלט מחזקת את המחשבה להגיע לילוסטון. אבל למה לא לעשות מעגל עם גליישר? 

חובבת טבע ולולי - אתן גורמות לי להרהורי כפירה! ההודעות שלכן עשו לי חשק גדול. אחרי שכבר ויתרנו על אלסקה לגמרי אנחנו עוד עלולים לשקול אותה שוב. למרות שמקליפורניה הטיסות לשם דווקא יקרות מאוד, ואנחנו נחושים לעבור שם. חוץ מזה, אם נגיע לשם, אני חייב לעשות את תצפית הדובים, ואת זה כבר באמת שנתקשה לממן עם החסכונות הצנועים שלנו [אבל אולי בכל זאת]. ראיתי שלשכור שם אוטו זה לא יקר בטירוף. אני בהחלט מתחיל לחשוב על זה מחדש. יש לכן או לכל מישהו אחר כאן אולי רעיון לשלד בסיסי של מסלול בן שבועיים שלא יהיה קשוח מדי ליצורים קטנים וחמודים [שיעמדו ביומיים-שלושה של נסיעה אינטסיבית אבל לא בשבוע כזה]? באמת לא אתנגד לבדוק עלויות של לינה ואולי לחשב מסלול מחדש.

חובבת טבע - הפארקים של וושינגטון נראים אדירים [ושם גם צילמו את חשיפה לצפון, שהיא הסדרה האהובה על בת הזוג!]. אבל אלה נסיעות ארוכות בטירוף, לא? ובקשר למחירים את צודקת, גם אנחנו לא היינו רגילים לשלם כל כך הרבה על לינה עד לאחרונה, אבל לאחרונה התרגלנו. בשבילנו המלון הוא חלק מהחוויה. בשביל הבנות, הוא במקרים רבים עיקר החוויה. 

גליה - תודה על המחמאה! אני מקווה לכתוב סיכום כלשהו, לא ברור באיזה רמת פירוט. בכל זאת, נצטרך גם להתחיל מחדש את החיים שלנו בישראל אחרי שנתיים.

וכולם -- אחרי קצת היוועצות בגוגל מפות ובסיפורי מטיילים כאן התחלתי לגבש תוכנית ראשונית לקטע הצפוני [למרות שהתגובות כאן על אלסקה קצת עירערו אותי]. חשבתי על משהו כמו יום לנסיעה מסולט לייק סיטי לג'קסון, יומיים לגרנד טטון, ארבעה ימים מלאים לילוסטון, יומיים נסיעה לגליישר, ארבעה ימים מלאים בגליישר, יומיים בחזור דרך איידהו, ועוד יום לטיסה חזרה -- בסך הכול 16 ימים, מה שישאיר לנו עוד בערך שבוע נטו לקליפורניה או לכל מקום אחר. זה נראה הגיוני? יש מה לעשות באיידהו בדרך חזרה? ההורים שלי היו לפני כמה שנים ב-Sun Valley וזוכרים את זה כאחד המקומות היפים ביותר שבהם הם ביקרו.

ושוב תודה לכולם. אתם אחלה אתם.

• karnielr
                          karnielr נערך לאחרונה על ידי

קדימה לאלסקה.....

גם אני חושבת שלא צריך לפסול את אלסקה... הטיול האחרון שלנו באלסקה ארך שבועיים והיה נינוח לגמרי, לגמרי מתאים לילדים כולל אורך המסלולים שבחרנו. בטיול הקודם שלנו באלסקה בקרנו בשמורת דובים שעלויות הביקור בה וההגעה אליה סבירות ביותר  (anan). סיכומים המתארים את שני הטיולים הללו נמצאים בבלוג שלי, קישור בתחתית ההודעה. 

• חתול-רובוט

אני מתחיל להבחין כאן במגמה מסוימת

תודה קרני. את הבלוג שלך כמובן שקראתי. אבל מכיוון שמדובר בטיול שני, הנחתי שאת המקומות השווים כיסיתם כבר בטיול הראשון, ולכן גם יכולתם לטייל יותר בנחת. נראה לך שאפשר לעשות מסלול לא היסטרי של שבועיים שבכל זאת יכלול לפחות חלק מההיילייטס, הנופים הדרמטים והטורפים הצמריריים?

• rinisco
                              rinisco נערך לאחרונה על ידי

היוש- 

המסלול של סולט לייק סיטי צפונה+גרנד טיטון+ילוסטון+הגליישר= נשמע לי מעולה.

היינו לפני שנה בילסטון ובגליישר וממש ממש ממש נהנינו. אפילו שחלק גדול מפארק הגליישר היה סגור בגלל שריפות- אני לא יודעת מה קורה עם זה נכון לשנה הנוכחית.

הגלישר זה גן עדן. כל כך יפה. ויש טיולים בכל מיני רמות.

לא היינו עדין בפארקים של דרום מערב- אז אני לא יכולה להמליץ עליהם.

מה דעתכם על לשכור קרוואן? לא ממש זול אבל נוח.

• Luli5

אלסקה – שלד של מסלול שמתאים לילדים (וגם להורים Smile )

אנקורג' (יומיים – שלושה. אפשר לפצל):

סיור בדאון טאון החביב

Anchorage Museum כולל הImaginarium  המושקע.

Native Heritage Center המעניין. כדאי לכוון לשעה של הופעה של שירים שבטיים או משחקי ספורט אסקימוסיים.

תצפית על מטוסים ימיים ב lake hood. מוזיאון התעופה.

תצפית על הים ועל ההמראות ב Pt. Woronzof, Tony Knowles coastal trail

אם יש ראות טובה – תצפית על הר דנאלי המרוחק ליד הפסל של קפטן קוק.

גן החיות של אנקורג' אם אתם בקטע.

גירדווד (יומיים – ארבעה ימים):

Beluga Point – תצפית על המפרץ, חיפוש בלוגות

Indian Valley Mine – חיפוש זהב קליל (קונים דליים של חול בהם מובטח שיש קצת זהב ומסננים). אנחנו מאוד נהנינו

Crow Creek Mine – חיפוש זהב אמיתי – בנחל עם צלחת.

Alyeska Tram – אם יש ראות טובה. נוף נהדר מהפסגה ומסלולי הליכה. מעט שלוגיות בקיץ

Alaska Wildlife Conservation Center – מרכז לשימור חיות בר

Winner Creek trail – מסלול יפה ביער גשם ליד נחל. את הערוץ אפשר לחצות ברכבל ידני

Byron Glacier – שביל קליל למרגלות קרחון. בקיץ יש שלוגית גדולה מאוד. המקומיים מביאים שקיות ניילון ומחליקים עליה. מומלץ ביותר.

ויטייר – מעבר במנהרה (לשים לב לשעות הפתיחה). סיור בעיירה המיוחדת.

שייט קרחונים מויטייר –חובה לדעתנו! יש מספר אפשרויות, באורכים ובמחירים שונים.

שייט לקרחון portage – ממרכז המבקרים שלפני המנהרה. קצר ולא יקר

תצפית על גל הגיאות ב Turnagain Arm – כדאי לבדוק מתי הוא צפוי להיות משמעותי

רכבת ל Spencer Glacier וטיול בקרחון היפיפה. אם לוקחים את הרכבת מגירדווד המחיר סביר. בשנה שעברה היו הנחות לילדים, כדאי לבדוק.

בדרך להומר:

Russian River Falls – סיכוי קטן לראות דובים

Kenai River / Kenai Lake – אגם ונהר בצבע תורכיז מדהים.

Clam Gulch – חיפוש צדפות על החוף

הומר (שלושה – ארבעה ימים):

Wynn Nature Center

Pratt Museum

Center Of Alaskan Coastal Studies:

Creatures of the dock-  המקסים. תצפית על היצורים החיים על המזח במרינה

Peterson Bay Field Station-  – יש קופון לסיור הקצר ב Tour Saver

Alaska Island and Ocean Visitor Center

Tide Pooling ב Bishop Beach –לבדוק בטבלאות הגיאות והשפל ולתכנן להגיע בזמן שפל

טיול בספיט המקסים

שייט לסלדוביה

דייג אם אתם בקטע

טיסת דובים (יקר אך שווה!)

סוארד (יומיים):

Exit Glacier

Iditaride – חווה לגידול כלבים ל Iditarod. ליטוף גורים חמודים, נסיעה בעגלה שרתומה לכלבים

Sealife Center

צפייה בלוטרות במרינה

הליכה על החוף וחיפוש לוויתנים

שייט בקינאי פיורדס - השייטים הקצרים הם במפרץ מוגן, ומטרתם צפייה בבעלי חיים (אריות ים, כלבי ים, פאפינים, עיזי הרים וסיכוי ללוויתנים). השייטים הארוכים יוצאים לים הפתוח לזמן קצר ומגיעים לקרחון אחד או שניים. קחו בחשבון שהים יכול להיות מאוד גלי

פאלמר (יומיים):

Raindeer Farm

Musk Ox Farm

Iditarod HQ – ליטוף גורים חמודים, נסיעה בעגלה שרתומה לכלבים

Eagle River Nature Center

Thunderbird Falls

Alaska Live Steamers בואסילה. נסיעה על דגמים קטנים של רכבות. טרם היינו אך נראה נחמד מאוד.

Independence Mine – מקום קסום. שרידים של מכרה זהב ישן בנוף מרהיב. שבילי הליכה, אגמון ונחלים.

ועוד לא אמרתי דנאלי, פיירבנקס וואלדיז, מטנוסקה Smile

הבעיה העיקרית עם אלסקה – כמו שלנו קרה – לפעמים היא נכנסת כלכך עמוק ללב שכבר לא רוצים לנסוע לשום מקום אחר. רק לחזור לשם...

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                                • karnielr
                                  karnielr נערך לאחרונה על ידי

שני הטיולים שלנו באלסקה היו באזורים שונים לחלוטין ולא היתה אפילו חפיפה חלקית כך שבהחלט ניתן לקחת את המסלול השני שלנו כפי שהוא. כמובן שאם רוצים לצרף למסלול את שמורת הדובים המקסימה, הייחודית והזולה בה בקרנו בטיול הראשון (נמצאת במעבר הפנימי, דרום מזרח אלסקה, האזור בו התמקדנו בטיול הראשון) צריך להוסיף גיחה לעיירה הסמוכה בטיסה או מעבורת.  

• mayank
                                    mayank נערך לאחרונה על ידי

הערה קטנה (טעות נפוצה) – אני בן ולא בת Smile

שנית, אני בהחלט חושב שעדיף לוותר על יוסמיטי. זה מקום שלטעמי אפשר לבקר בו במועד אחר גם אם גרים בארץ. ילוסטון יותר מורכב ויקר מהארץ. 

הבעיה עם גליישר לדעתי שזה טיפה מקשה על מסלול מעגלי במסגרת הזמנים שאתם רוצים. מצד שני, ייתכן שאם תוכלו לאסוף בסולט לייק סיטי ולהחזיר באוקלנד / סן פרנסיסקו, תחסכו עלות של טיסה אחת, ואז זה שווה את הקנס. 

בהחלט אפשרי לסדר את המסלול כך שמסולט לייק סיטי תטיילו ב-ג’קסון-גרנד טיטון-ילוסטון (7 ימים) ותמשיכו מהיציאה הצפונית של ילוסטון אל אזור גליישר (זה סדר גודל של 8-7 שעות נסיעה), אבל משם אני חושב שזה נהייה מורכב מדי לעשות את זה מעגלי לסולט לייק.

מעבר לזה, אני לא יודע כמה זמן צריך להקדיש לגליישר – בייקר – נורת’ קסקיידס - רייניר – אולימפיק ואז לחזור לאוקלנד. על פניו, נראה לי שאפילו עם מוותרים על אחד או שניים מהפארקים האלה, 12-10 ימים זה לא מספיק. 

• חתול-רובוט

העלילה ממשיכה להסתעף

לולי – וואו. איזה מסלול מפורט. תודה רבה! עכשיו אני באמת מבולבל. עוד אעבור עליו לעומק.

השאלה היא אם שווה להגיע לאלסקה גם אם לא עושים את כל ההיילייטים היקרים כמו טיסת הדובים. משיטוט לא מאוד ממצה באינטרנט מסתמן שהבנות אולי גם צעירות מדי בשביל הדוביאדות למיניהן, שלא מאפשרות לילדים קטנים מדי להשתתף. 

והשאלה הגדולה יותר – יש טעם לעשות את זה בלי דנאלי, פיירבנקס והשאר? אלה לא אמורים להיות שיאי הביקור?

קרני – שוב תודה. את זוכרת במקרה כמה עלה לבקר בשמורת הדובים באנאן ומה הפרוצדורה? בבלוג אין יותר מדי פירוט לגבי הזה. לרנגל אי אפשר להגיע בנסיעה במכונית?

מעיין – תודה וסליחה על הבילבול המגדרי. למעיין שיש לי כאן בבית יש שני כרומוזומי X אז מכאן הטעות… והפארקים של וושינגטון הם אולי באמת קצת יותר מדי בשביל המסלול הזה. אבל מה הבעייה עם להסתובב בגליישר? לפי גוגל מפות, מדובר בכ-11 שעות נסיעה, אז אם פורסים ליומיים זה נראה לי אפשרי, גם אם לא כיפי במיוחד. מצד שני, זאת יכולה להיות הנהיגה הגדולה האחרונה שלנו להרבה שנים. וכאמור, איידהו מסקרנת אותי מאוד. ומצד שלישי, גם הרעיון לקחת בסולט לייק ולהחזיר בסן פרנסיסקו מאוד מושך, למרות שגם כאן יש כמה נהיגות רצחניות.

וריניסקו – תודה. זה בהחלט מעודד. וגם מדאיג [השריפות]. תמיד קיוויתי לעשות מתישהו טיול משפחתי עם קרוואן, אבל אני קצת חושש לנהוג בכלי רכב גדול כל כך וגם מכל התחזוקה. בקיצור, אולי בטיול הבא, אם יהיה כזה.

• Luli5

בכיף Smile

אני אולי לא אובייקטיבית, אבל לדעתי אין דבר כזה ההיילייטים של אלסקה. כל אלסקה היא היילייט אחד גדול בשבילי.

בטיול הראשון ב 2017, לא היינו בדנאלי ולא עשינו טיסת דובים. והיה לנו טיול מושלם. אתה יכול לחפש בפורום את סיכום הטיול הזה שמלווה בתמונות רבות (חפש בפורום הודעות שלי באיזור פסח האחרון).

בטיול השני בקיץ 2018 כן טסנו לראות דובים. אכן היה מדהים. אבל היינו גם במקומות מדהימים אחרים ללא דובים. בדנאלי לעומת זאת לא היינו.

גם בטיול הבא, שהתכנית עבורו מתכנסת עכשיו (הזהרתי אותך שאלסקה זה פוטנציאל להתמכרות. קשה..Smile) לא נהיה בדנאלי.

מה שאני מנסה להגיד – אלסקה היא ענקית. אי אפשר וגם לא צריך לנסות לכסות אותה בטיול אחד. האיזור של קינאי פנינסולה ואנקורג’ הוא יפיפה, נגיש מאוד, קל לטיולים ומכיל בתוכו המון מהתמצית של אלסקה.

אולי הייתי מוסיפה גם את ואלדיז, שהדרך אליה מרהיבה ביופיה, אבל גם קצת יותר ארוכה (למרות שאפשר לשבור אותה בלינה באיזור מטנוסקה בכיוון אחד, ולחזור במעבורת לכיוון השני – שזה עוד סוג של חוויה לילדים). 

את דנאלי ופיירבנקס, שמצריכים נסיעות ארוכות יותר, הייתי משאירה לטיולים עתידיים. מבטיחה לכם שגם בלי דנאלי יהיה לכם טיול מדהים!

ואם אתם ממש רוצים דובים, תבדקו כאן:

http://www.natronair.com/bearviewing.htm

הם ידידותיים לילדים, אבל לא יודעת מאיזה גיל. אנחנו התלבטנו אם לטוס איתם. הם היו מאוד נחמדים באימייל ויש להם ביקורות טובות מאוד בטריפ אדוייזור.  בסוף בחרנו לטוס מקודיאק מסיבות אחרות אבל בהחלט נרצה לדגום אותם שוב בעתיד.

מצרפת קצת תמונות מאיזור קינאי פנינסולה ופאלמר, שתבין למה אני מתכוונת

בכל מקרה – תהנו!

שייט מויטיירשייט מויטיירשייט מויטיירשייט מויטיירשייט מויטיירשייט מויטייר
                                        • Luli5

אלסקה - תמונות
                                          Independence Mineסתם נוף בדרךIndependence MineTurnagain Armנסיעה באיזור פורטג'ביירון גליישר
                                          • navitogen
                                            navitogen נערך לאחרונה על ידי

הי.

מנסיוני הלא רב בטיולים לארה”ב, יש לי כמה נקודות להמלצה:

1. מכיוון שהבסיס הוא במפרץ, הייתי ממליצה לצאת לסיבוב צפונה. לחוף הצפון קליפורני, לדעתי החלק של כביש 1 שצפוני לסן פרנסיסקו יפה יותר ודרמטי יותר מהדרומי, כולל פארקי רדווד וכו’- כל כך נהננו שם, עם שני בנים קטנים ולינות קמפינג). חופי אורגון, קרייטר לייק, ואז תוכלו להצפין לגליישר אם תרצו ומשם לילוסטון וטטון. היינו באוגוסט. היה באמת צפוף, אבל עדיין הנאה גדולה. מבחינת עלות לא היה לנו יקר, כי ישנו בקמפינגים שמוזילים משמעותית. המלונות היו פינוק בדרך שבין לבין…
                                            2. מבינה לליבך, גם אני בתכנוני טיול כל הזמן חושבת על מה שלא אספיק… יכולה לשלוח קישור לסיפור טיול שמעולם לא הצלחתי לגמור… אבל החלק הזה קיים שם… 🙂 
                                            3. תהנו המון
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 1 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון