ספארי בהודו
-
נהיה בהודו תקופה קצרה באמצע פברואר בעיקר בניו דלהי.
מתכננים נסיעה לאגרא- גייפור וחזרה 2 ימים.
כן יכולים עד 2 ימים נוספים להגיע לספארי כלשהו. מצאתי המלוצת על
Ranthambore National Park
וכן על
Jim Corbett National Park
את הראשון נוכל לשלב עם הניסיעה לאגרא -גייפור.
לשני נסיעה במיוחד.
האם שווה את הזמן?
האם יש מקומות אחרים מעניינים יותר?
-
רהנטהמבור מדהים
סיכוי טוב לראות טיגריסים
עדיף לצאת לספארי בוקר
לי יצא לראות 4 טיגריסים בשני סיורים וכמה שנים אחכ לא… אז הרבה מזל אבל עדיין מרשים
-
לדעתי זה מזל לראות או לא.
-
הייתי בשמורת ג’ים קורבט וזכיתי לראות טיגריסים באחד משני הסיורים בשמורה. הגשמת חלום ילדות לראות טיגריס בטבע, אבל גיליתי שהפילים מרשימים לא פחות ושהמדריכים מפחדים מהם יותר מאשר מהטיגריסים...
כדאי לבצע את ההזמנה לסיור דרך האתר שלהם כמה שיותר זמן מראש (אני עשיתי את זה חודשיים וחצי מראש), במיוחד אם אתם מגיעים בתקופה שנחשבת טובה. אם אתם מעוניינים להזמין חבילה דרך סוכן נסיעות אז יש הרבה אתרים שיספקו לכם את זה, אבל אם אתם רוצים לעשות את זה לבד שימו לב: יש המון אתרים מתחרים ומתחזים לאתר הראשי, וכאתרים מסחריים הם נוחים יותר מהאתר הרשמי אך יקרים יותר וינסו למכור לכם דברים נוספים, אז שימו לב שאתם נמצאים באתר הרשמי ומזמינים דרכו.
לא יודע איזו שמורה מרשימה יותר מבין השתיים (הייתי כאמור רק באחת מהשתיים) אבל באופן אישי הייתי בוחר בזו שנמצאת על מסלול הטיול שלי ולא מפסיד יום או יומיים נסיעה על חריגה מהמסלול לטובת אחת מהן, בטח בטיול קצר.
לגבי דברים מרשימים נוספים – זה תלוי מה מעניין אתכם. אני מאוד אוהב טבע ונופי הרים, אז הייתי מוסיף את ההימאליה לרשימה של דברים ששווה לראות. אבל כשיש לכם רק יומיים ויציאה וחזרה מדלהי? לא רואה איך עושים את זה.
אם ארכיטקטורה ודת מעניינת אתכם אז מקדש הזהב (בעיר אמריצר) שנמצא 6 שעות מדלהי הוא אפשרות. אם אתם רוצים לראות נוף אנושי ולחוות את האינטנסיביות ההודית אז תחנת הרכבת בניו דלהי (גם זה שבאולד דלהי) היא חוויה חזקה, בעיקר אם אתם צריכים גם לתפוס רכבת ולא סתם להסתכל מהגשר שמעל הרציפים. חישבו על זה כחלק מהטיול ולא בזבוז זמן של מעבר ממקום למקום ותכניסו נסיעה מניו דלהי (לאגרה או לאן שלא תחליטו) כשאתם מגיעים מספיק זמן לפני הרכבת לתחנה עם כרטיסים מוכנים (כלומר לא לבנות על קניית כרטיסים באותו יום) ותשמרו על הדברים שלכם היטב!
-
תודה על התגובות עזרתם מאד.
אנסה להוסיף יום ולשלב במסלול אגרא – גייפור