ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

התעסקות עם כסף במזרח

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    7
    10
    74500
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Shaked_3969072
      Shaked_3969072 נערך לאחרונה על ידי

שלום אני טס לפיליפינים משם וויאנטם קמבודיה לאוס ומסיים בתיאלנד

השאלה שלי היא איך אני מתעסק שם עם כסף

טס עם אשראי או מזומן 

עם אשראי אז אחד או ששעדיף לי לטוס עם שניים

אין לי שמץ לגבי התעסקות עם כסף שם אשמח שאנשים שעשו את טיול במזרח  יספרו לי איך הם התנהלו 

תודה רבה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • dado0404
        dado0404 נערך לאחרונה על ידי

מכל הרשימה שלך הינו  רק בוויאטנם  ותאילנד.

לגבי כרטיס אשראי וזה לא משנה באיזו יבשת – אנחנו לוקחים שתיים. אחד לשימוש אם נצטרך, ושני לביטחון כי איבדנו כרטיס פעמים – פעם באיטליה ופעם בסינגפור Smile

אבל זה אישי.

לגבי מזומן באיזור הספציפי – אנחנו נוסעים עם דולרים וכל פעם מחליפים רק חלק, כאשר החלק הזה נגמר – מחליפים עוד חלק.

לדעתי אתם צריכים לעשות מה שנוח לכם.

• Sailor
          Sailor נערך לאחרונה על ידי

הכי נוח עם דולרים במזומן.

בויטנאם ובלאוס אפשר לשלם בהרבה מקומות בדולרים וזה יוצא זול יותר מהמרה והרבה יותר זול מתשלום בכרטיס.

במדינות אלה ובמידה רבה גם בתאילנד תשלום בכרטיס לא נפוץ ועל משיכת מזומן יש עמלת משיכה מקומית קבועה של 1% לפחות בנוסף לעמלות חברת האשראי.

• yushon
            yushon נערך לאחרונה על ידי

בכל מקרה לא ממליץ לקחת מזומן לכל התקופה כי זה הרבה מזומן ואם קורה משהו, חבל.

הכי נוח לדעתי זה לגהץ איפה שאפשר ולהוציא כסף ולשלם במטבע מקומי שלא ניתן לגהץ. כלומר תמיד יש עליך כמה מאות דולרים. בויאטנם ניתן לגהץ בהרבה מאוד מקומות, כנ”ל בתאילנד.

קמבודיה ולאוס לא מכיר.

בפיליפינים יותר בעייתי שימוש באשראי ולכן כמעט הכל במזומן. שים לב כי חלק מהאיים הם מקומות קטנים יותר בהם בעייתי או אף בלתי אפשרי להוציא כסף מכספומט ולכן צריך להיערך עם מספיק מזומן. אני אישית תמיד מעדיף להשתמש במטבע מקומי –

א. לא כולם (במיוחד אם סוג הטיול הוא תרמילאי) יקבלו דולרים.

ב. תחליף פעם אחת מול חלפן/בנק בשער שטוב לך ולא תצטרך להתחיל להתעסק עם חישובים כל פעם.

לא מסכים עם הקביעה ששימוש במזומן זול מאשראי. עמלת המרה היא אותה עמלה, ובמזומן אתה משלם עמלת משיכה בעוד שאשראי עמלת גיהוץ. הפערים זניחים אם בכלל וכאמור אני אישית מעדיף להימנע מלהסתובב עם סכומי כסף גדולים עלי.

אלא אם החלטת להיות עם מזומן בלבד ולהביא הכל מהארץ, אתה תצטרך אשראי בין אם זה גיהוץ ובין אם כספומט. לכן ממליץ בחום להביא 2 כרטיסים למקרה שקורה משהו לאחד מהם ולהחזיק אותם במקומות נפרדים.

כמו כן, שים לב להודיע לחברת האשראי שלך שאתה בחו”ל, אחרת יכולים בטעות לחסום אותך כי יראו פתאום חיובים גדולים בארץ זרה.

• Sailor

בדוק, עלות משיכת מזומן בתאילנד, ויטנאם, לאוס וקמבודיה יותר מ-5%

הפרש שער אצל חלפן בארץ פחות מאחוז אחד, בבנקים יכול להגיע עד 2%.

• yushon
                yushon נערך לאחרונה על ידי

SAILOR אתה מדבר על משהו אחד ואני על הבנתי מהדברים שלך משהו אחר.

אם הוא ירצה לצאת עם כמה אלפי דולרים מהארץ, ישלם אכן בין 1-2%.

לעומת זאת, בהנחה שהוא לא הולך להסתובב עם סטפות של כסף ב 5 מדינות שונות, אין הבדל בין למשוך כסף מהכסמפומט לבין לגהץ את הכרטיס. בדרך כלל גיהוץ זול יותר אבל לא תמיד ניתן לגהץ, ובכספומטים לרוב יש עמלה נוספת של הבנק המקומי והגבלה על סכום המשיכה משתנה בין כספומט לכספומט.

בחול אתה תשלם בין 2.5-5% עמלה, תלוי בכרטיס שיש לך.

לדעתי האישית, שווה לשלם עוד כמה שקלים ולא להסתובב עם כמה אלפי דולרים עליך. כי אם חס וחלילה נגנב/נאבד הארנק (או כל תקלה אחרת), אין אף אחד שיחזיר לך את הכסף.

• Sailor

אני נוסע תמיד עם אלפי דולרים/אירו מחולקים בין הארנק ומוסתרים על הגוף ואף פעם לא היתה לי בעיה.

פעם היו טרוולרס צ’קס שעלו “ביטוח” 1% + שער העברות.

זה היה אמצעי מצויין לקחת כסף באופן בטוח יותר.

אבל כבר לא מוכרים אותם ואין חלופה.

• gauntlet
                    gauntlet נערך לאחרונה על ידי

בפיליפינים ספציפית זכור לי שמגבלת משיכה נורא קטנה באשראי, פחות ממאתיים דולר, אז על תקופה ארוכה יצא ששילמתי המון על משיכות כספומט. לכן לשם עדיף להגיע בהתחלה עם הרבה דולרים וישר להחליף בציינג’ טוב (אני חושב שבמקאטי יותר טוב משדה התעופה)
                    מעבר לכך, אני גם ממליץ להתחיל להסתובב עם אלף-אלפיים דולר להחלפות ושימוש ישיר, אבל באמת תלוי בך עד כמה אתה חושב שאתה אחראי על הכסף.
                    אישית, מחלק בין שני פאוצים שתמיד צמודים אליי בתיק גב, ואם נמצא בהוסטל או מלון, תמיד עם מנעול משלי לתיק או לוקר.
                    בכל אחת מהמדינות, ברגע שאתה מוצא כספומט נדיב – כלומר מגבלת משיכה גבוהה, עמלת משיכה נמוכה – תמשוך כמה שיותר. ותוודא שהכספומט מקושר לבנק בינלאומי כלשהי, יותר בטוח.

• רוני סופר
                      רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

הרבה אשראי ומעט מזומן

כמו תמיד אמשיך להמליץ על שימוש מקסימלי בכרטיס אשראי לתשלום או למשיכת מזומנים מכספומטים. דולרים במזומן - מעט, רק למקרה שלא ניתן להשתמש באשראי ונתקעים בלי מזומן מקומי (כי נגמר ואין כספומט זמין).

השואל לא ציין את תקופת הטיול. בואו נאמר שיוצא לחצי שנה למזרח בטיול תרמילאי בתקציב של אלף דולר לחודש. גם אם sailor צודק (והוא לא, ההפרש הוא יותר כמו 1.5%. בערך חצי), יש פער של 3% בין 100% מזומן לבין 100% אשראי. זה אומר 180$ לשישה חודשים = דולר אחד ליום. תראו בזה תוספת לביטוח המטיילים שכל אחד ממילא עושה (אני מקווה) . מעין ביטוח מזומן.

ואז לא צריך לחלק סטיפות של כסף בין אברי הגוף, לא צריך לנעול במנעולים, ולא צריך לדאוג לשטרות במקום לכייף.

היום השימוש באשראי נפוץ במזרח הרבה יותר מלפני, נאמר, עשר שנים. השימוש גם מאובטח יותר. שלא כמו בארץ, משתמשים הקוראים מאובטחים עם הכנסת קוד הכרטיס מבלי שמקבל הכסף נוגע בכרטיס עצמו. הכספומטים יותר נפוצים וזמינים. ואם יודעים לבחור, הרבה מהם לא גובים עמלות כספומט.

• גילי ט
                        גילי ט נערך לאחרונה על ידי

עדיף אשראי, ברור.

ממליץ להשאיר 200-300 דולר במזומן למקרה חירום או משהו כזה, אבל כל השאר באשראי.

לגבי עלויות – גם אם זה עולה טיפה יותר, זה אחוז קטן מאוד בתקציב של טיול למספר חודשים.

• 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון